Asta am fost atunci…însă acum…

Institutul Dwight L. Moody “Discovering your Identity”

de Bill Jones & Terry Powell
Traducere Rodica Botan

 

Încăpățânat, cu inima rece, spurcat la gură… doar câteva expresii care l-ar descrie pe vremea când era tânăr. Absolut împotrivitor unei relații cu Isus Christos –  și lucra pe un vapor care transporta sclavi între Africa și Anglia.

Asta bineînțeles… înainte de a deveni pastor si a se lupta cu dintii ca să oprească sclavia. Si bineînțeles înainte de a fi scris imnul cel mai iubit al credinciosilor din toate vremurile… “Amazing Grace”. Asta era înainte de a fi fost supranatural transformat. Acesta a fost John Newton.

……………………..

N-a reusit să termine nici echivalentul unei școli elementare. Orice credincios care l-a întâlnit în acea perioadă vedea sobra realizare a adâncimii întunecimii în care se afla acest suflet. Neinițiat din punct de vedere biblic, a început să viziteze o biserica în tinerețe doar ca să-i facă hatârul unui unchi al său pentru care lucra – într-un magazin de pantofi. Invățătorul de la școala duminicală, împovărat de insensibilitatea spirituală a acestui tânar, a vizitat magazinul și a împărtășit Scriptura cu acest tânăr. Asta a fost înainte ca acest tânăr să înceapa o misiune cu tinerii și copiii pierduți din Chicago. Asta înainte ca mii și mii să vină la Christos ca rezultat al predicilor lui. Asta bineînțeles înainte ca să formeze un institut pentru studiul Bibliei… institut ce îi poarta numele. Asta înainte de a fi fost schimbat atât de dramatic… Acesta a fost Dwight L. Moody.

…………………….

Religios până la sânge, dar total impotrivitor invataturilor crestine. A crezut că-i un lucru monstruos faptul că Isus S-a proclamat a fi Mesia. Studiile lui si titlurile primite erau obiectivul încrederii lui, erau ceea ce îi dădea certitudinea că este pe drumul bun ce merge către cer. Ca să-si arate impotrivirea față de cei care credeau in Christos, în mod agresiv a urmărit arestarea si punerea în închisoare a urmasilor acestuia. Asta a fost însă ănainte de a fi oprit din călătoria lui prin lumea antică si trimis să-L proclame pe Isus Christos ca singura cale de salvare. Asta inainte de a scrie scrisori cu instructiuni si incurajări care acum formează o mare parte din Noul Testament. Asta a fost înainte de schimbarea lui la 180 de grade. Acesta a fost Apostolul Pavel.

……………………

“Adevarul regenerarii poate să steargă spectrul trecutului. Păcatele ne-au fost iertate, si acum avem capacități nemaipomenite să crestem si să ne transformăm pentru ca acum suntem oameni care avem Duhul Lui Dumnezeu viu si lucrator în noi. Da, păcătuind o să experimentăm spiritul distrugător al păcatului si apoi vom suferi disciplina Tatălui, dar păcatul nu poate schimba Adevarul… a ceea ce suntem noi în Christos.” – Robert McGee

Sursa: http://www.peginduri.com/2010/06/asta-am-fost-atunciacuma-insa.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.