Cât de necesară este citirea Bibliei?

Citind Biblia   “Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!”

Apocalipsa, 1.3

.

.

Oricine ai fi, nu Ești decât un Condamnat la Moarte, grațiat!

.

CONDIȚIA  GRAȚIERII: să citești Documentul  și să-l accepți

LUMEA – omul în general – trăiește în mijlocul unor paradoxuri care-i complică și-i dezechilibrează viața. Unul dintre ele nu este altul decât acela că el are la îndemână Biblia – cel puțin în țările așa zise civilizate – și se complace în situația de a crede că este destul de informat despre ceea ce scrie în ea ca să o mai și citească!

După ani buni de studii, criticul literar James Chapman a realizat un top al celor mai citite 10 cărți din lume din ultimii 50 de ani, luând  în considerare titlurile publicate și vândute în cele mai multe exemplare. Cum era de așteptat, pe  cel mai  onorant loc s-a situat  BIBLIA.

Însă e bine să avem în vedere și faptul că oamenii știu că e de bon ton ca în orice bibliotecă să nu  lipsească Biblia, cartea cărților, după cum la români nu poate lipsi nici Poezia lui Eminescu, în caz contrar te-ai descalificat din start. Majoritatea românilor “culți’  sunt de acord cu aceasta, dar câți dintre ei  se și pun pe citit și adâncit  opera acestor autori de neînlocuit și sctrict necesari (Dumnezeu și Eminescu)?

Ce zice de fapt omul? “Să citesc? Să citesc Biblia? Îmi ajută la ceva? Nu e o oare pierdere de timp?”
.
“Și nici nu mă atrage. Am alte plăceri și alte priorități. Între oamenii în care mă învârt, nimeni nu vorbește despre ce scrie în Biblie, atunci de ce s-o citesc?”
.
Atunci de ce se zice că trebuie să citești zilnic din Biblie?
.
.
rembrandts-mother Celebrul pictor Rembrandt (1606-1669),  exponent de marcă al epocii  Vârsta de aur olandeză, a înțeles ca nimeni altul cum poate un om să transmită, după sute de ani, căldura unui chip scăldat într-o lumină ca de pulbere din aur.
.
În această lucrare,   mama sa este imortalizată   citind  Biblia. Rembrandt spunea că numai aşa și-o amintea, cu Sfînta Carte pe genunchi.  Căci aşa folosea ea puţinul răgaz, pe care-l dorea în părtășie cu Domnul.
.
Iat-o pe mama, în cămăruţa ei, netulburată, simplă, săracă, absorbită de Cuvântul lui Dumnezeu – spune Rembrandt.
.

Este  o așa mare tragedie dacă nu citești Biblia?.

………………………

Cu ceva ani buni în urmă, un tânăr din America și-a pierdut stăpânirea de sine la jocul de cărți, a scos pistolul și l-a împușcat pe adversarul său.  A fost arestat și condamnat la moarte. Dar deoarece a dus o viață cinstită până atunci, mulți dintre prieteni și rude au intervenit și s-au zbătut pentru el.

La scurt timp în celula rece  l-a vizitat un domn în vârstă. Dar când acesta a intrat în celulă, deținutul a observat că vizitatorul purta hainele unui preot. “Ieșiți!” a strigat deținutul. “Nu vreau să vă mai văd. Au fost deja șapte preoți aici! Am avut suficientă religie acasă.”

“Doar o clipă, tinere”, a spus omul. “Am o veste bună pentru tine.” Deși vizitatorul  a stăruit, deținutul a refuzat să-l asculte și i-a cerut să părăsească celula.

Nu după mult timp, pe la ușa celulei a trecut și gardianul. “Ei, tinere”, spuse acesta, “am văzut că ai fost vizitat de guvernator.”

– “Ceee!? Vreți să spuneți că acel bărbat care arăta ca un preot, era guvernatorul?”

“El a fost”, a răspuns gardianul, “și avea grațierea ta în geanta lui; dar nu ai vrut să-l asculți!”

Ne putem imagina supărarea și dezamăgirea  tânărului față de atitudinea sa de respingere. Dar era prea târziu, guvernatorul plecase din Închisoare.

“Dați-mi ceva de scris și hârtie.”, l-a rugat el pe gardian. Așezat la masă a scris o scrisoare de scuză către guvernator.

Guvernatorul a citit scrisoarea și a scris pe verso: “Cazul nu mai prezintă interes.

Când s-a apropiat ziua în care urma să fie executat, tânărul a fost întrebat dacă mai are ceva de spus înainte de moarte. “Da”, a răspuns, “spuneți tuturor oamenilor de pretutindeni că nu mor pentru fapta mea. Nu mor pentru omorul meu, pentru că aș fi putut trăi. Spuneți-le tuturor că mor  pentru că am respins grațierea guvernatorului.

Scump cititor,

Necitind Biblia, nu știi că toți oamenii au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Nu știi că toți oamenii au comis fărădelege, iar plata păcatului este moartea, dar darul fără plată a lui Dumnezeu este GRAȚIEREA prin Isus Cristos.

El este Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. Isus Cristos ne-a înlocuit în moarte și pedeapsă, pe lemnul Crucii. Toți cei care cred, care au această speranță în inimile lor și au semnat legământul de grațiere prin actul botezului, liber consimțit și acceptat prin credință, nu mai vin la judecată, ci au trecut din moartea condamnării la viață. Glorie Domnului.

Veți afla adevărul și adevărul te va face liber.” (Ioan, 8.32)

Vino și citește ce scrie în Biblie, adevărul despre tine, adevărul despre păcatele omului (oricare ar fi el), adevărul despre lucrarea Celui Rău, dar mai ales adevărul despre lucrarea de mântuire făurită de Domnul Isus și despre actul Său de grațiere de care trebuie să ții seama.

Doamne, Te rog ajută-mă să citesc cu grijă Cuvântul Tău din Biblie. Și să-l prețuiesc,  să-mi ghidez viața după voia Ta, cinstindu-Te!

One thought on “Cât de necesară este citirea Bibliei?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.