Thanksgivind Day

Valoarea unui cuvânt

Duminică după amiaza am fost cu sora mea si familia ei la Biserică la San Ramon. Când fratele pastor Ioan Pascut a citit textul de predică, era exact același care îl avusesem de dimineață la Biserica mea. Numai că încă odată am realizat cât de nesecate sunt izvoarele de inspiratie ale Bibliei. Am sa povestesc despre cele două predici mai încolo. Acum vreau doar să vă spun o scurtă si mică istorioară care mi-a plăcut grozav si pe care am auzit-o după amiază la San Ramon.

Cum Joi 24 NOIEMBRIE 2011 (a patra zi de Joi, din luna Noiembrie, începând cu anul 1621, când pe coasta de Est a Americii, în statul Massachusetts, a avut loc prima Sărbătoare de Multumire) o sa fie în America, Ziua MultumiriiThanksgivind Day, subiectele gravitează în mod normal spre tema multumirii. A multumirii oamenilor, prin închinare cu rugăciune de multumire înaintea lui Dumnezeu, pentru multele motive pentru care-i suntem Lui recunoscători.

Se zice că un scriitor, nu-i stiu numele, ca de obicei, posibil autorul unei cărti de copii, cum ar fi …”Cartea Junglei”, o carte de acest fel…ei bine, după o perioadă de succes, scriitorul a început să facă ceva bani cu cărtile scrise. Un journalist curios, s-a gândit să facă un calcul, să vadă cât face scriitorul nostru pentru un cuvânt, cât i se plăteste pentru fiecare vorbuliță scrisă…si a a ajuns la concluzia că scriitorul face 100 de dolari/cuvânt!

Uimit de această descoperire are o idée…si solicită un interviu scriitorului. Printre altele, când îl întâlneste pe scriitorul nostru, îi spune ce calcule a facut si cum a descoperit că este platit pentru scrierile sale cu 100 de dolari pentru un cuvânt… Apoi bagă mâna în buzunar si scoate o bancnotă de 100 de dolari pe care i-o ofera scriitorului, căruia îi spuse:

– Vedeți, am 100 de dolari! Puteti să-mi dați si mie un cuvânt, un singur cuvânt, care să merite banii ăstia?

Scriitorul se uită la journalist, se uită la bancnotă si, după câteva clipe, întinde mâna si foarte politicos răspunde simplu…

– Multumesc!!!

Intr-adevar, cuvântul isi merita banii…mai ales când este rostit din toată inima. Noi stim că tot ce este bun vine de la Domnul Dumnezeu. Si mai stim că pentru toate lucrurile trebuie să-i multumim Lui. Mulțamul pe care îl dăm noi, nu îl schimba pe Dumnezeu si nu-i facem cu asta nici o favoare, dar faptul că o facem, ne transformă pe noi, apropiindu-ne tot mai mult de Cer.

Se cuvine, ca, cel putin în Zilele de Multumire, să ne amintim multele binecuvântări lăsate în viata nostră de Dumnezeu, si de care ne-am bucurat in anul care a trecut. Sunt sigură că lista va fi incompletă, desi mare, si că o să uităm o gramadă de lucruri; că de unele lucruri nu ne amintim decât atunci când le pierdem…

Rodica BOTAN, PE GÂNDURI, http://www.peginduri.com/2011/11/valoarea-unui-cuvint.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.