Multumesc oamenii pentru mine?

Ziua multumirii

În ce conditii am multumi lui Dumnezeu pentru oameni? De Ziua multumirii în acest an să căutam răspunsul la aceasta întrebare. Multumirea adusă lui Dumnezeu de Apostolul Pavel pentru Filimon ne ajută să vedem în ce fel cineva poate ajunge să multumească pentru noi. Cunosti pe cineva care multumeste lui Dumnezeu  pentru tine? De ce o face?

       Termenii generali ai relatiei dintre noi trebuie să fie dati de iubire si conlucrare. Esti iubit cu adevarat dacă iubesti, iar dacă esti o persoană care conlucreaza cu altii, oamenii vor dori sa te aibă în preajmă. Iubirea si conlucrarea ne oferă atmosfera necesară care ar face pe cineva să multumească lui Dumnezeu pentru noi. Când cineva îsi aduce aminte de noi trebuie să identifice cu usurință, în ce ne priveste, iubirea si conlucrarea, altfel nu se va naște gândul multumirii în mintea lui.

       Ce aud oamenii despre mine? Pentru ca ei să multumească lui Dumnezeu pentru mine, ei trebuie să audă despre credinta mea în Domnul Isus si despre dragostea mea fata de toti sfintii. Viata de credință se dovedește la încercare, în greutăți, în situatii în care nu mai este solutie omenească, ci numai solutie divină. Dacă noi trăim în asa fel încât oamenii să vadă că suntem dependenti de Dumnezeu vor ajunge să multumească pentru noi, altfel nu. Dragostea noastră nu trebuie să fie părtinitoare, ci trebuie să îi cuprindă pe toti din poporul lui Dumnezeu. Asa cum Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel, tot asa trebuie să-i iubim si noi pe toti. Acesta este standardul după care trebuie să evaluăm ce se aude despre noi: credinta noastră si dragostea noastră. Câte trebuie date la o parte din ceea ce vorbesc oamenii despre noi până să ramână acestea două, credinta si dragostea?

       Cum se roagă oamenii pentru mine? Dacă oamenii multumesc lui Dumnezeu pentru mine atunci ei se vor ruga ca credinta mea să se arate în fapte care să dovedească tot binele care se face între noi. Multumirea celorlalti pentru cineva duce la înaintarea lui: fapte care să dovedească binele practicat în comunitate. Când în adunarea crestină primează credinta si dragostea, se practică binele, iar practicarea binelui duce la înviorarea inimilor sfintilor.

       Iubire, conlucrare, credinta, bine vazute prin fapte – asa e omul pentru care ceilalti multumesc lui Dumnezeu.

Sorin Sabou

http://www.sorinsabou.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.