Paul Washer – Marea Trimitere (Ezechiel 37)

41a2d80537e75ea47d8cf9ef0e60a3adSARCINA IMPOSIBILĂ – POSIBILĂ

O predică inspirată din Ezechiel 37 pe care o recomand tuturor să o asculte. Este o pledoarie în favoarea lucrării Duhului Sfânt în fiecare credincios, care are pe inimă lucrarea Domnului.

Câteva fragmente din acest mesaj:

Ceea ce vedem aici, este o trezire minunată. Vedem o lucrare puternică a lui Dumnezeu şi pentru acest motiv, acest text a fost folosit de-a lungul istoriei Bisericii ca exemplu şi pentru a descrie lucrarea autentică a lui Dumnezeu în convertire, fie a unei persoane, fie a unei naţiuni întregi. Când eu şi cu tine privim la acest text din acest unghi, există multe adevăruri pe care le putem distinge, pe care le putem aplica lucrătorului, lucrării lui misionare, lucrării lui evanghelice, chiar şi lucrării lui pastorale. Şi aceasta vreau să fac în această seară, privind la acest text.

Haideţi să ne uităm la versetul 1: Mâna Domnului a venit peste mine şi m-a luat în Duhul Domnului, şi m-a pus în mijlocul unei văi pline de oase.

În aceste cuvinte introductive ale profetului putem vedea mult din marea nevoie a zilelor noastre. În primul rând priviţi la cuvintele „mâna Domnului a venit peste mine”. Aceasta înseamnă multe lucruri, dar vă voi arăta două dintre ele:

  • În primul rând înseamnă un om care a fost pus deoparte de către Dumnezeu pentru o lucrare specifică. Nu avem nevoie de slujitori care slujesc numai pentru că nu pot face altceva. Nu avem nevoie de slujitori care slujesc numai pentru că văd nevoia. Nu avem nevoie de slujitori care slujesc numai pentru că au ajuns la vreo concluzie logică că acesta este locul cel mai bun unde ei se potrivesc în economia lui Dumnezeu. Avem nevoie de slujitori care sunt chemaţi de Dumnezeu şi de aceea nu au de ales, nu au de ales, ci trebuie să predice, să profeţească. Avem nevoie de bărbaţi care au un cuvânt de la Dumnezeu, care poartă o povară care i-ar frânge dacă nu i-ar întări Duhul lui Dumnezeu. Acesta e primul lucru pe care-l învăţăm de aici.
  • Un al doilea lucru: „Mâna Domnului a venit peste mine”. Aceasta denotă aşa cum obişnuiau să spună vechii predicatori pe care eu îi îndrăgesc, ungerea Duhului Sfânt. Există o umplere cu Duhul Sfânt, o lucrare regeneratoare a Duhului Sfânt, dar dacă vrei să predici trebuie să existe o ungere, trebuie să fie ulei, trebuie să fie Dumnezeu care să-ţi dea ceea ce ai nevoie pentru a putea îndeplini această sarcină. Avem nevoie de oameni unşi de Duhul Sfânt.

Priviţi la următoarea propoziţie: „m-a luat în Duhul Domnului”. Avem nevoie de oameni care sunt conduşi de Duhul Domnului, prin Scripturi. Oameni care sunt conduşi de Duhul, nu numai pentru a fi într-un anumit loc sau a face un anumit lucru, ci oameni ce sunt conduşi de Duhul pentru a discerne corect realităţile spirituale. Mai ales în contextul de aici din Ezechiel, care sunt aceste realităţi? Condiţia deplorabilă, oribilă a omului şi recunoaşterea solidă că nu există absolut nici o nădejde pentru […]

Continue reading A C C E N T E

________________________

Autor Beni Drădici

Sursa: http://benidradici.com/paul-washer-marea-trimitere-predica-video-2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.