Fata cu teniși roz – O întâmplare reală – București, Tramvaiul 41

tramvaiul-41S-a întâmplat ceva aproape fantasmagoric. Cred că nicio întâmplare nu e întâmplătoare în universul ăsta și unele întâlniri se produc întru desăvârșirea noastra.

Alerg pe Mihalache spre Turda, pentru a lua tramvaiul spre casă, dupa o gardă grea. Casa e lângă Lujerului, un bloc vechi, cu oameni vechi ce mă bat constant la șah în grădina plină de flori.

Pe un scaun din tramvai, undeva aproape de cutia vatmanului, o fetiță cu tenul perfect, ochi uriași albastri, buze groase, capul acoperit de un batic, trening curat și teniși roz în picioare, răsucea realitatea după cum poftea.

Intra in vorba cu o naturalete iesita din comun, oferind pilde celor de vârsta a treia. Le ceda locul si imediat urma câte o bomba: “sunteti foarte frumoasa, doamna; daca am ajunge toti asa ca dumneavoastra… Mie mi-e groaza de bătrânețe, vă spun. Sper să rămân așa cum sunt acum.

Un zambet il poti oferi si-n acelasi timp iti ramane si tie; erau zambete peste tot acolo. A intrat apoi o femeie cu o fetita in brate. Zeita cu tenisi roz a atacat-o imediat, schimband rasete pure si cuvinte calde.

Esti asa micuta si gingasa” i-a spus ea. S-au tinut chiar de mana, pornind o relatie din nimic. “Stiu ca voi coborati aici, eu mai merg. O sa-mi fie dor de tine.

Unui batran i-au cazut din mana doua ziare si o punga cu covrigi. Ea a sarit si s-a opus entropiei, restabilind echilibrul; in doua secunde toate erau deja in bratele domnului. Se rasuceste si-i transmite unei doamne din spate: “Ce zi minunata, nu vi se pare?

Intrebata daca este la scoala, fata cu tenisi roz a raspuns: “traiesc practic din ce-mi dă lumea dar nu cer nimănui nimic. Oamenii mă văd și pricep totul, nu e nevoie de cuvinte. Noi nu avem casă. La școala nu am cum să mă duc, cred că înțelegeți și asta.

Acel “cred că înțelegeți și asta” ascunde fix elementul pe care nu prea il intelege nimeni: că trăim vremuri ciudate, ca unii au mai multa scoala in ei chiar daca n-au stat intr-o banca niciodata, ca exista spirite nobile in locuri si trupuri aparent nepotrivite, ca indiferent de varsta poti face bine fara sa astepti ceva in schimb, ca poti schimba dispozitia unui om cu o vorba si ca intelepciunea multa poate sta si intr-un corp mic.

Fata cu tenisi roz a intors dimineata dupa bunul plac, in partea din față a acelui tramvai. Daca o intalniti, stati pe aproape. Veti primi o măreață lectie.

N.R. Aceasta este o intamplare reala, petrecuta in luna mai a anului 2015, in tramvaiul 41 din Bucuresti!

Sursa: eusuntv.ro

afirmativ.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s