Plini de încredere

Credinta prin auzireSculați-vă, și plecați.

Mica 2:10

 Se apropie ora când mesajul acesta ne va fi trimis și nouă așa cum le este trimis tuturor –  Scoală-te, și lasă-ți casa. Părăsește orașul în care ți-ai făcut afacerile.

Părăsește-ți familia și prietenii. Scoală-te, și pleacă în ultima călătorie”. Și ce știm despre călătoria aceasta? Ce știm despre țara în care vom fi duși? Am citit câte ceva, și ne-a mai descoperit si Duhul câteva lucruri, dar cât de putin stim despre împărăția ce va să vie! Știm că există un râu negru și vijelios numit Moarte.

Dumnezeu ne îndeamnă să-l trecem, făgăduindu-ne să fie cu noi. Și apoi ce se întâmplă? Ce minuni se vor arăta în fața ochilor nostri uimiți? Ce scene de glorie vor avea loc? Nici un călător nu s-a întors să spună. Dar știm destule despre patria cerească încât să fim siguri că vom fi întâmpinați cu bucurie și plăcere. Călătoria în moarte poate sî fie întunecată, dar mergem mai departe fără teamă, știind că Dumnezeu este cu noi în timp ce trecem valea umbrei morții; de aceea nu trebuie să ne temem de nici un rău.

S-ar putea să ne despărțim cu greu de toți cei pe care îi cunoastem și iubim aici, dar mergem în casa Tatălui – în căminul nostru, unde ne așteaptă Isus – în „cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu” (Evrei 11:10). Aceasta va fi ultima mutare, și vom locui pentru totdeauna cu Cel pe care ÎI iubim, în mijlocul poporului Său, în prezența lui Dumnezeu.

Crestine, meditează mai mult la cer. Te va ajuta să te grăbesti si să uiti truda drumului. Această vale a plângerii nu este decât o cale spre o țara mai bună. Această lume de dureri nu este decât o trecătoare spre o lume de binecuvântări.

Pregăteste-ne, Doamne, prin har divin, 

Pentru împărăția care ne asteaptă; 

Apoi condu-ne în cerescul Tău cămin, 

Și gându-n veci spre Tine ni-1 îndreaptă.

(DIMINEATA)

*

Și au auzit din cer un glas tare care le zicea „Suiți-vă aici“.

Apocalipsa 11:12

 Fără să considerăm aceste cuvinte în sens profetic, să le privim ca pe o invitatie din partea înainte-mergătorului nostru către poporul Său sfintit. La timpul potrivit, toti credinciosii vor auzi „un glas tare din cer” spunându-le „suiti-va aici“. Pentru sfinti, acesta trebuie sa fie un subiect de voioasa asteptare. In loc sa ne temem de timpul când vom parasi lumea ca sa mergem la Tatal, ar trebuie sa-1 asteptam cu nerabdare. Cântecul nostru sa fie: 

Inima mea e lângă El, la tronul sfânt, 

Si răul nu o va putea atinge; 

Iar orele trec iute, să-mi spună asteptând 

Ridică-te, căci prin Mine poti învinge”. 

Nu suntem chemati din mormânt, ci din cer. Spiritele noastre ceresti doresc să respire din nou aerul lor firesc, totuși asteaptă în liniste chemarea cerească. Dumnezeul nostru știe cel mai bine când să ne spuna „suiți-vă aici“. Nu trebuie să dorim să grăbim  momentul plecării.

Știu că iubirea ne face să strigăm: O, Doamne al ostirilor, desparte marea și călăuzeste-ne pe toti spre cerul Tău. Dar răbdarea trebuie să-si facă si ea lucrarea. Dumnezeu, în întelepciunea Sa, a rânduit un timp potrivit. Cu siguranță, dacă ar exista regrete în ceruri, atunci sfintii ar regreta că nu au trăit aici mai mult ca să facă mai mult bine. O, mai multe boabe pentru grânarul ceresc  –  mai multe stele pentru coroana Domnului! Cum aș putea s-o fac, dacă nu trăind mai mult? E adevărat că într-o viață scurtă sunt mai putine păcate; dar o, când îl slujim pe Dumnezeu si El ne dă semințe pe care să le semănăm si grâne pe care să le seceram, spunem că este mai bine pentru noi să rămânem unde suntem.

Fie că Stăpânul nostru ne spune mergeți”, fie că ne spune „stați”, să fim multumiți atâta timp cât continuă să ne binecuvânteze cu prezența Sa.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

 

 

One thought on “Plini de încredere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.