Îl iubim pentru că El ne-a iubit mai întâi

Adevarul si CaleaÎi veți pune numele Isus.

 Matei 1:21

 Când iubim o persoana, iubim tot ce îi apartine. De aceea, atât de prețioasă este persoana Domnului Isus în mintea oricărui credincios, încât ei consideră că tot ce îi aparține are o valoare inestimabilă. „Smirna, aloia și casia îți umplu de miros plăcut toate veșmintele” (Psalmi 45:8), spune David, de parcă orice veșmânt al Mântuitorului ar fi fost atât de binecuvântat de prezența Sa încât nu se poate să nu-L iubești.

Cu siguranță, orice loc în care au călcat binecuvântatele Lui picioare, orice cuvânt ieșit de pe buzele Lui, și orice gând al Lui descoperit nouă este inestimabil. Și acest lucru se aplică și la numele lui Christos; orice nume al Său este foarte pretios pentru credinciosi.

Fie că este numit Mirele bisericii, Prinț sau Prieten, „Mielul înjunghiat de la întemeierea lumii” (Apocalipsa 13:8), Regele, Profetul sau Preotul, învățător, Șilo, Emanuel, Minunat, Sfetnic – orice nume este ca un fagure de miere,  și picăturile care cad din el sunt delicioase. Dar dacă există un nume mai dulce decât oricare altul, acesta este Isus. Isus! Numele Lui este cântat de harpele Cerului.

Dacă există un nume mai încântator și mai pretios, este numele Isus, izvorul tuturor bucuriilor. Este temelia oricărei Cântari a noastre. Multe imnuri încep cu El, și puține sunt cele care sfârsesc fără El. El este suma totală a tuturor bucuriilor. Este muzica pe care sună clopoțeii cerului, un cântec într-un Cuvânt, un ocean de înțelesuri într-o picătură de rostire, un oratoriu solemn din două silabe, o infinitate de osanale veșnice în patru litere.

O, Isus, nume scump nouă 

Cât ne faci de fericiți. 

(DIMINEATA)

*

El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.

Matei 1:21

Orice persoană, întrebată ce înseamnă mântuit, va răspunde „să fii salvat din iad si luat în  cer“. Acesta este unul din rezultatele mântuirii, dar nu este decât a zecea parte din totalitatea binecuvântărilor pe care le însumează. Este adevarat că Domnul Isus Christos îsi răscumpăra poporul de la moarte. El îi scapă de îngrozitoarele consecinte ale păcatului, dar victoria Sa înseamna mult mai mult. El îsi salvează poporul „de păcatele sale“.

O, să fii eliberat de cel mai mare dușman! Când îsi îndeplineste lucrarea de salvare, Christos îl aruncă pe Satana de pe tron si nu îl lasă să mai stăpânească niciodată. Nici un om nu poate fi un adevărat crestin dacă păcatul domneste în trupul său. Păcatul va fi întotdeauna în noi, fiindcă el nu poate fi nimicit până la sfârsit, dar nu va mai domni. Va fi o luptă pentru stăpânire  –  o luptă împotriva noii legi si a noului duh pe care Dumnezeu l-a implantat  –  dar păcatul nu va mai avea niciodată stăpânire absolută asupra noastră. Christos va fi Stăpânul inimi, si păcatul va fi înăbușit. Leul din seminția lui Iuda va învinge, și balaurul va fi umilit.

Credinciosule, cine domnește în viața ta? Dacă viata ta nu este sfântă si dacă inima ta nu este schimbată, nu esti o persoană mântuită. Dacă Mântuitorul nu te-a sfintit, nu te-a reînnoit si nu a sădit în inima ta ură față de păcat si dragostea pentru sfințenie, nu ai făcut nici un pas spre mântuire.

Harul care nu te face mai bun decât înainte este o contrafacere ieftină. Christos îsi salvează poporul nu în păcatele lor, ci de ele. Fără „sfintire… nici un om nu va vedea pe Dumnezeu” (Evrei 12:14). Oricine rosteste numele Domnului, să se depărteze de nelegiuire” (2 Timotei 2:19).

Dacă nu suntem curățați de păcat, cum putem spera că vom fi numărați în poporul Lui? Doamne, scapă-mă acum de orice rău si ajută-mă să-mi onorez Mântuitorul.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata și Seara, primite prin Email

2 thoughts on “Îl iubim pentru că El ne-a iubit mai întâi

  1. Pingback: Il iubim pentru ca El ne-a iubit mai intai | Neclintit.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.