Seminar despre “piatra de poticnire” (1)

Isus - calea, adevarul si viataCheia credinței creștine  este Isus Hristos

Fără Isus Hristos nu ai nimic de-a face cu creștinismul și  nici o speranță pentru iertarea păcatelor și o viață veșnică cu Dumnezeu.

Evreii – poporul Israel –  sunt încă numeric prea puțini creștini. Cu ei s-a împlinit Cuvântul din Scripturi care spune:

  •   “Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit.” (Romani, 11.25-26)
  • Pentru ce? Pentru ca Israel n-a cautat-o prin credinta, ci prin fapte. Ei s-au lovit de Piatra de poticnire dupa cum este scris: “Iata ca pun in Sion o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere: si cine crede in El nu va fi dat de rusine.” (Rom.9:32-33)
  • “Sa nu ne mai judecam, dar, unii pe altii. Ci mai bine judecati sa nu faceti nimic care sa fie pentru fratele vostru o piatra de poticnire sau un prilej de pacatuire.”  (Rom.14:13)
  • “Luati seama insa ca nu cumva aceasta slobozenie a voastra sa ajunga o piatra de poticnire pentru cei slabi.” (1Cor.8:9)
  • “Cinstea aceasta este, dar, pentru voi care aţi crezut! Dar pentru cei necredincioşi, “Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului”, si “o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere”. Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul, si la aceasta sunt randuiti.” (1Pet.2:8)
  • “Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.” (Romani, 10.4)
  • “Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.” (Romani, 10.9)
  • Fiindcă “oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” (Romani, 10.13)
  • “Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani, 10.17)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.