Pilula pentru suflet din 22 iulie 2020: Copiii lui Dumnezeu sunt conduși de Duhul Sfânt

  • Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul Lui Dumnezeu sunt fii ai Lui Dumnezeu. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!”- Romani 8:14-15

Nimeni nu poate fi condus de Duhul Sfânt, dacă nu crede în Isus și nu se naște din nou. Odată ce devenim copiii Lui Dumnezeu, începem să urmăm îndrumarea Duhului Sfânt. Există creștini care nu fac deosebirea dintre gândurile lor și cele pe care Duhul Sfânt le pune în mintea lor, pentru că consideră că tot ce le trece prin minte, trebuie să fie propriile lor gânduri.

După ce am fost atinși de Duhul Sfânt, am crezut că Isus este Fiul Lui Dumnezeu și L-am rugat să fie Domnul nostru, am intrat într-o relație specială cu Dumnezeu, ca fii ai Săi. Aceasta nu este o relație de robie sau sclavie sub teroarea fricii, ci relația părinte-copil, în care copilul își moștenește Tatăl. Prin Duhul Sfânt, suntem adoptați de Dumnezeu și îl numim „Abba, Tată”. Ca urmare, suntem împreună moștenitori cu Isus, moștenim slava Lui împreună cu El și chiar și acum suntem așezați în Cristos Isus, în locurile cerești la dreapta Lui Dumnezeu (Efeseni/Ephesians 2:6).

Rugăciune sugerată: Îți mulțumesc din toată inima Domnul meu, că L-ai trimis pe Duhul Sfânt să mă convingă că am nevoie de mântuire și am devenit copilul TăuPrin Isus, sunt adoptat(ă) în familia Ta și Te pot numi, Tatăl meu! Îți mulțumesc pentru acest privilegiu imens! Nu am făcut nimic ca să merit să mă mântuiești și am primit totul datorită harului și dragostei Tale uimitoare! Nu sunt sclav(ă), ci eu sunt copilul Tău iubit și tot ce-mi ceri să fac este să Te iubesc și să ascult de voia Ta. Știu că voia Ta este cea mai bună pentru mine și nu există iubire mai mare decât dragostea pe care o ai Tu pentru mine. Îți mulțumesc și Te slăvesc din toată inima, amin.

Sursa: https://www.carmenpuscas.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.