Semnificația Cinei Domnului Isus

Cei care suntem membrii ai unei biserici neo-protestante, știm că Cina Domnului este un act sacru, esențial pentru viața creștinului născut din nou. Dar oare cât de adânc ne atinge faptul că avem șansa să ne împărtășim cu sfânt trupul și sângele Domnului nostru Isus Cristos? Cât de adânc înțelegem semnificația acestui act?

  • Ioan 6: 53-57 – Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mâncaţi trupul Fiului omului şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă. Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană şi sângele Meu este cu adevărat o băutură. Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne în Mine, şi Eu rămân în el. După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănâncă pe Mine va trăi şi el prin Mine.”

Cred că nu e nevoie de prea multe explicații pentru eforturile dușmanului de a-i opri pe creștini să ia Cina Domnului. Domnul nostru a instituit acest act sacru, ca să ne reamintim constant de jertfa Lui, ce a câștigat pentru noi prin moartea pe cruce, învierea Sa și ridicarea la cer și să trăim vieți victorioase, ca posesori a tot ce Domnul a câștigat pentru noi. 

Nu știu ce experiențe ați avut până acum în acest domeniu, dar din păcate 99% dintre creștinii interogați pe această temă, au aceeași mărturie, inclusiv eu: – se tem să nu ajungă bolnavi după ce iau cina, dacă au cumva vreun păcat pentru care au uitat să-și ceară iertare și în consecință, de multe ori refuză să se împărtășească, ca să rămână sănătoși.

E trist, dar din păcate, mesajul predicat aproape de fiecare dată, înainte ca o congregație să se împărtășească cu trupul și sângele Domnului, este: „Fiecare să se cerceteze pe sine însuși să vadă dacă este vrednic să ia cina Domnului, pentru că:

  • … Oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic va fi vinovat de trupul şi sângele Domnului. (1 Corinteni 11:27)

​Deci vi se spune că dacă sunteți supărați pe cineva, sau ați supărat pe cineva, sau aveți vreun păcat, dacă nu vreți să fiți pedepsiți cu boală sau moarte prematură (‘nu puțini dorm’), mai bine nu luați cina. Dacă cineva nu este botezat în cultul nostru și nu este membru, nu poate lua cina Domnului.”

Vă sună familiar afirmațiile de mai sus? Dacă da, atunci vă rog să citiți cu atenție ce urmează.

Cu ceva timp în urmă, am ascultat o serie de mesaje, întitulate „Vindecare prin Cina Domnului”. Pentru că titlul suna interesant, am început să le ascult. Rezultatul a fost uimitor, mi-a revoluționat percepția asupra actului Cinei Domnului și m-a făcut să înțeleg mai bine, de ce sunt atât de mulți creștini bolnavi, fără speranță și chiar unii care mor din cauza bolilor de care suferă, fără să se roage cu credință, să fie vindecați. Din păcate majoritatea creștinilor zilelor noastre consideră că ceea ce a câștigat Domnul Isus prin jertfa de pe Calvar, reprezintă doar iertarea păcatelor pentru a putea fi mântuiți. Oare nu slujim același Dumnezeu Atotputernic? Nu este El același ieri azi și în veci? Am văzut multe vindecări personale și ale altora, prin rugăciuni făcute cu credință, deci nici o doctrină „cesaționistă” nu mă poate convinge că darurile Duhului Sfânt au încetat, iar Dumnezeu nu mai vindecă bolnavii și azi.

Continue reading AICI

Advertisement

One thought on “Semnificația Cinei Domnului Isus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.