Genesis 3:7 – Atunci li s-au deschis ochii la amândoi

Odată cu căderea omului în păcat, a venit moartea, moartea fizică,  dar cea mai dureroasă e moartea spirituală, adică despărțirea de Dumnezeu.

ATUNCI LI S-AU DESCHIS OCHII LA AMÂNDOI;     au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele. (Geneza, 3:7)

Până ce ei nu căzuseră în păcat erau orbi, adică în necunoștință de alte lucruri. Ei nu știau decât ce era în jurul lor. Cuvântul spune că Atunci li s-au deschis ochii la amândoi.

Descidera ochilor aici are un sens literal, odată cu deschidera ochilor au realizat că sunt goi. Dar au trecut într-o altă dimensiune, cea spirituală. Lucru pe care înainte nu-l știau. Să ne întoarcem în Noul Testament și mai précis la noi din această eră. Citim în Luca că au mai fost și alții cărora li s-a deschis ochii.

(Luke 24:31)  Atunci li s-au deschis ochii, si L-au cunoscut, dar El S-a fãcut nevăzut dinaintea lor;

Erau acești doi ucenici pe drumul Emausului. Cine citește Cuvântul cu interes știe despre ce vorbeau aceștia pe drum și cum a apărut Mântuitorul mergând cu ei. Ei nu L-au cunoscut, cu toate că merseseră împreună cu El în timpul vieții Lui de pe Pământ. Acum, fiind la masă împreună și mâncând din pâine, li s-au descis ochii și L-au cunoscut că este Învățătorul. Până aici, ei nu vedeau decât ce era în jurul lor, ca și Adam cu Eva. Să treacă peste ce vedeau ei nu era cu putință. Se putea numai cu intervenția lui Dumnezeu care deschide ochii.

(Isaiah 44:18)  Ei nu pricep și nu înțeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă…. 

Isaia merge până acolo încât spune că ochii sunt lipiți, sau aș zice sunt orbi spiritual. Nu văd decât ce este în jurul lor la modul fizic. Și aceștia sunt ca și cei de mai sus. Fie Adam cu Eva sau cei doi ucenici pe drumul Emausului.

(Revelation 3:18) –   te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curătit prin foc, ca să te îmbogățești, și haine albe, ca să te îmbraci cu ele, și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale, și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii, și să vezi.

In cartea Apocalipsei citim că  de acea stare de orbire era cuprinși și Îngerul Bisericii din Laodiceia  (în care este întruchipată Biserica de azi) dar și  Biserica sau Adunătura de oameni cum o mai numesc eu.

Această Biserică din urmă este oarbă. Printre altele ce îi cere Domnul este și să cumpere alifie ca să i se descidă ochii. De unde să cumpere alifie?  Să cumperi de la Mine. El este singura sursă de a te vindeca, ca mai apoi să poți vedea lucrurile spirituale deslușit.

Sunt în Biserică (Adunare) mulți orbi și ei cred că văd. Aceștia trebuie să se îndrepte către Domnul Hristos ca să le dea lumina. Nu pot vedea decât ce este în jurul lor. Și ce e și mai trist e că vor sa ia grija de Casa lui Dumnezeu. Lor li se atribuie cuvintele Domnului Hristos: ’Poate un orb să călăuzească pe alt orb” ? Ei nu pot vedea lucrurile spiritual.

Cel mai trist este când nu vrei să recunoști că ești orb și că ai nevoie de alifie. Ce vreau să spun este că: Până ce Dumnezeu nu se îndură de un suflet, acel suflet este orb spiritual. El nu poate vedea decât ce este firsc pentru acesti ochi de carne. Nu este de mirare ca nu pot vedea lucrurile spiritual, atât timp cât Dumnezeu nu a intervenit în viața lor, să-i adingă  și să le dea vederea. Așa cum făcea Mântuitoru la vremea când era printre oameni. Nu e de mirare că nu văd în viața lor păcatul, și nici gravitatea lui!?

John Balarie

Los Angeles California

s u r s a

___________________________

Observație: Postez dintre meditațiile fratelui John Fischer din mai multe motive. Unul dintre acetea este conformă promisiunii lui Dumnezeu spusă lui Iosua:

Orice loc pe care-l va călca talpa piciorului vostru, vi-l dau, cum am spus lui Moise.” (Iosua, 1:3).

Citesc pentru mine aceste meditații și iau întâi pentru mine binecuvântarea Domnului cuprinsă aici, dar asemeni acelor leproși din 2 Împărați 7 doresc să împărtășesc și cu ceilalți (Frați și Surori) hrana spirituală găsită.  – “Dacă vom tăcea şi dacă vom aştepta până la lumina zilei de mâine, vom fi pedepsiţi. Veniţi acum şi haidem să dăm de ştire casei împăratului.” (2 Împ.7:9)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.