S-a făcut „păcat” pentru noi

Isaiah53_12 A fost pus în numărul celor fărădelege.

Isaia 53:12

De ce a îngăduit Isus să fie inclus în numărul păcătoșilor?

Această bunătate minunată a fost justificata de mai multe motive puternice. In felul acesta El putea deveni Avocatul lor. In unele situatii, avocatul apararii trebuie sa se identifice cu clientul. Ei nu pot fi priviti separat de ochi legii.

De aceea, când păcătosul credincios este adus la bara de judecata, Isus apare si El, Mijlocitorul. Și răspunde tuturor acuzațiilor ce ți se aduc.

Isus arată spre mâinile si picioarele Sale străpunse și provoacă Dreptatea să aducă alte probe mai concludente. Pledează în numele sângelui Său, si pledează atât de triumfător, fiind pus în număr lor si împărtșindu-le soarta, încât Judecătorul spune: „Izbăvește-l, ca să nu se coboare în groapă; am găsit un preț de răscumpărare pentru el” (Iov 33:24).

Domnul nostru a fost pus în numarul celor faradelege pentru ca ei sa-si simta inimile atrase spre El. Cine se teme de cel care este scris pe aceeasi lista? Cu siguranta ca putem veni cu îndrazneala la El ca sa ne marturisim vinovatia. Cel care este pus în numarul nostru nu ne poate condamna. Nu a fost El scris pe lista pacatosilor pentru ca noi sa putem fi trecuti pe lista de onoare a sfintilor? El a fost sfânt, si numarat între sfinti; noi eram vinovati, numarati printre vinovati. El si-a transferat numele de pe lista sfânta pe lista acuzarii, pentru ca numele noastre sa fie sterse de pe lista neagra si scrise pe lista acceptarii, în virtutea  transferului complet dintre Isus si poporul sau. Isus a preluat toata nefericirea si pacatele noastre, iar noi am preluat tot ce-i apartinea Lui. Dreptatea Sa, sângele sau si tot ce avea ne-a fost acordat ca mostenire. Bucura-te, credinciosule, de uniunea cu Cel care a fost pus în numarul pacatosilor. Demonstreaza ca esti salvat fiind numarat printre cei care sunt „o faptura noua” (2 Corinteni 5:17) în El.

*

Sa luam seama la umbletele noastre, sa le cercetam, si sa ne întoarcem la Domnul.

Plângerile lui Ieremia 3:40

Soția care îsi iubeste soțul absent îi asteaptă cu dor întoarcerea. O separare prelungită îi aduce moarte în suflet. La fel se întâmplă cu sufletele care ÎI iubesc pe Domnul. Ei trebuie sa-i vadă fața. Nu pot îndura să fie departe de părtăia cu El. O privire dezaprobatoare sau mustrătoare este dureroasă pentru copiii iubitori care nu vor să-și supere tatăl; ei sunt fericiti doar când ÎI văd zâmbind.

Prea iubitule, la fel ai fost si tu cândva. Un cuvânt din Scriptură, o mustrare, o atingere cu nuiaua erau destul ca să alergi la Tatal tău, strigând: „Spune-mi de ce ești supărat pe mine!” La fel este si acum? Esti multumit să-L urmezi pe Isus de la distanță? Poti să contempli linistit sfârsitul partasiei tale cu Christos? Poti să înduri să-L vezi departându-se de tine fiindcă si tu te-ai depărtat de El? Te-au despărtit păcatele de Dumnezeu, si inima ta nu are nici o grijă? Ingăduie-mi sa te avertizez cu blândețe: este dureros sa te văd trăind multumit fără să vezi fața Mântuitorului. Ar fi bine sa realizăm ce rău este să avem dragoste puțina pentru Cel care a murit pe cruce, bucurie puțină în prețiosul nostru Isus, părtășie puțină cu Cel iubit!

Îmbraca-ți sufletul în valuri de doliu si jeleste-ți nepăsarea. Nu te opri din plâns! Aminteste-ți unde ai primit mântuirea. Du-te imediat la cruce. Acolo, si numai acolo, poți să-ți trezesti sufletul. Nu conteaza cât de aspru, cât de nepăsator, cât de mort ai devenit, întoarce-te la condiția ta naturală, sărac si zdrențuit si mânjit cum ești. Prinde-te de cruce si priveste în ochii Săi. Spală-te în izvorul sângelui. Atunci te vei întoarce la dragostea dintâi. Vei experimenta din nou simplitatea credinței si blândețea inimii.

___________________________

C.H. Spurgeon – Meditații de Dimineața și Seara, primite prin Email

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.