Nu-L batjocori pe Domnul!

A-View-of-Mount-Calvary-with-the-Crucifixion,-1652Atunci toți ucenicii L-au părăsit și au fugit.

Matei 26:56

Isus nu și-a părăsit niciodată ucenicii, dar ei, temându-se pentru viețile lor, au fugit de lângă El  chiar de la începutul suferințelor. Acesta este un exemplu grăitor care ne învață cât de fragilă  este credința celor care se bazează pe ei înșiși. Sunt ca o turmă de oi, care fug în toate părțile  când vine lupul. Au fost avertizați de pericol și au promis că mai bine mor decât să-și  părăsească învățătorul, dar imediat ce au fost atinși de teamă au luat-o la sănătoasa.

S-ar putea  ca astăzi să mă pregătesc de dimineață să sufăr încercări de dragul Domnului, fiind sigur că  voi fi perfect credincios; dar daca am în inima un dram de necredinta, voi fugi la fel ca  apostolii. A face o promisiune nu înseamna si a o respecta. Daca apostolii ar fi ramas alaturi  de Isus pâna la capat, ar fi avut slava vesnica; dar ei au fugit de slava. Sa ma ajute Domnul sa  nu le urmez exemplul! Unde altundeva ar fi avut mai mare siguranta decât lânga învatatorul  lor, cate ar fi putut chema în ajutor douasprezece legiuni de îngeri? Au fugit de propria lor  siguranta.

O Doamne, nu mă lăsa să cad în aceeași capcană. Harul divin poate transforma un  laș într-un mare viteaz. Lemnele ude pot arde ca focul de pe altar dacă Domnul vrea. Acești  ucenici, fricoși ca niște iepuri, s-au transformat în lei după coborârea Duhului Sfânt.

La fel, Duhul Sfânt poate să-mi schimbe teama în curaj, ca să mărturisesc adevărul Său. Cât de nelinistit trebuie că a fost Mântuitorul văzându-și ucenicii speriați! A fost o picatură amară în plus în paharul durerii, dar nu L-a împiedicat să-l bea până la capăt. N-aș vrea să mai adaug și eu câteva picături. Dacă mă lepăd de lsus, ÎI răstignesc încă o dată, și ÎI „dau să fie batjocorit” (Evrei 6:6). Păzeste-mă, Duh Sfânt, de un sfârsit atât de rușinos.

*

Da, Doamne, a zis ea, dar și cățeii mănâncă firimiturile care cad de la masa stăpânilor lor.

Matei 15:27

Această femeie a căpătat îndurare gândind cutezător despre Christos. Învățătorul a vorbit  despre pâinea copiilor. „Nu”, s-a gândit ea, „de vreme ce Tu esti Stăpânul mesei harului, cred  că esti o gazdă generoasă. Sunt sigură că pe masa Ta este belșug de pâine. Există mâncare îndestulătoare pentru copii -destul ca să se arunce si cățeilor. Copiii vor rămânea cu destulă  mâncare și cățeii vor fi hrăniți”. S-a gândit la Isus ca la Cel care putea să-i împlinească orice nevoie.

Aminteste-ti că ea voia de fapt ca Isus să-i vindece fiica demonizată. Pentru ea era un  lucru foarte important, dar ÎI prețuia atât de mult pe Christos încât și-a zis: „pentru El nu înseamna nimic; sunt doar firimituri. Păcatele mele sunt multe, dar Lui nu-i este greu să le șteargă. Vinovăția mă apasă ca un munte, dar pentru El nu este decât un grăunte de praf. El i-a purtat deja povara „în trupul Său pe lemn” (1 Petru 2:24). Pentru El nu înseamna mare lucru să-mi acorde iertarea, dar pentru mine va fi o binecuvântare infinită sa o primesc”. Femeia si-a deschis larg portile sufletului, asteptând lucruri mari de la Isus, iar El a umplut-o cu dragostea Sa.

Dragă cititorule, fă la fel. Ea a mărturisit ce o apăsa, s-a prins de El si a insistat în ciuda cuvintelor Lui aspre. A crezut că poate face lucruri mari, si prin credința ei L-a convins. A câstigat victoria crezând în EL. Cazul ei este un exemplu de credință triumfatoare. Dacă vrem să învingem cum a învins ea, trebuie să-i urmăm tactica. Acesta este drumul regal spre mângâiere. Gândurile despre pacat te conduc la disperare, dar gândurile despre Christos te vor conduce în cerul păcii.

______________________________________

C.H. Spurgeon – Meditații de Dimineața și de Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.