Creștine, ți-ai pus încrederea în Omul Isus Christos?

tumblr_mxnsxji8Zl1so22nbo1_1280Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.

1 Ioan 4:14

 Este liniștitor gândul că Isus Christos nu a venit fără voia,   autoritatea,  consimțământul și ajutorul Tatălui. El a fost trimis de Tatăl ca să fie Mântuitorul omenirii.    Noi suntem în stare să uităm că, dacă sunt deosebiri între persoanele Trinității, nu sunt în nici un caz deosebiri de onoare. Atribuim de multe ori onoarea mântuirii noastre, sau cel putin a înfăptuirii ei, mai mult lui Isus Christos decât Tatălui. Aceasta este o mare greșeala. Și ce dacă Isus a venit? Nu a fost trimis de Tatăl? Dacă a vorbit minunat, nu a fost din cauză că Tatălturnat har pe buzele Sale ca să poată fi solul noului legământ?

Cel care cunoaste relatia dintre Tatăl, Fiu si Duhul Sfânt, nu îi asează niciodată pe unul înaintea altuia. Îi vede la Betleem, la Ghetsemani și la Calvar, angajati în mod egal în lucrarea de mântuire. Creștine, ți-ai pus încrederea în Omul Isus Christos? Ți-ai încredințat viitorul în mâinile Lui? Te-ai unit cu El în părtășie? Dacă da, află că te-ai unit cu Dumnezeul cerurilor. De vreme ce tu și Omul Isus Christos sunteți frați, și aveti o tovarășie strânsă, esti unit prin aceasta cu Dumnezeul Cel Vesnic, și „cel îmbatrânit de zile” (Daniel 7:9, 13, 22) este Tatăl si Prietenul tău. Te-ai gândit vreodată la adâncimea iubirii lui Iehova, când Dumnezeu Tatăl si-a echipat Fiul pentru marea lucrare a harului? Dacă nu, gândeste-te astăzi. Tatăl L-a trimis! Meditează la acest subiect.

Gândeste-te cum a împlinit Isus voia Tatălui. În rănile Mântuitorului muribund, priveste dragostea marelui Eu Sunt. Lasă orice gând privitor la Isus să fie legat Dumnezeul Vesnic, fiindcă „Domnul a găsit cu cale să-l zdrobească prin suferință” (Isaia 53:10).

(DIMINEATA)

*   *   *

În vremea aceea Isus a luat cuvântul.

Matei 11:25

Este un mod neobisnuit să începi un verset cu „în vremea aceea Isus a luat cuvântul“. Dacă citesti în context, vei observa că nimeni nu L-a întrebat nimic și nu era angajat în nici o discuție. Totuși este scris „Isus a luat cuvântul, și a zis: Te laud, Tată” (Matei 11:25). Când un om ia cuvântul, raspunde cuiva care i-a vorbit. Cine îi vorbise deci lui Christos? Tatăl Său. Totuși nu este nici o referire. Asta ne dă de înțeles că Christos era într-o  continuă părtăsie cu Tatăl.  Dumnezeu vorbea inimii Sale atât de des, încât nu era nimic neobisnuit. Era obiceiul lui Isus să vorbească cu Dumnezeu.

Și noi suntem străini în lume, cum a fost si Isus; să învățăm deci lecția încrederii simple pe care ne-o oferă El. Poate că avem părtășie continuă cu Dumnezeu, și îi putem răspunde adesea. Deși lumea nu stie cu cine vorbim, noi recunoaștem cu bucurie vocea aceea neauzită de nimeni altcineva, fiindcă auzul nostru a fost deschis de Duhul Sfânt. Dumnezeu ne-a vorbit; să-I vorbim și noi lui Dumnezeu  –  să-I spunem că suntem credinciosi făgăduințelor sale, să ne mărturisim păcatele, să primim  binecuvântările harului Său si să acceptăm marile adevăruri pe care ni le-a descoperit Duhul Sfânt.

Ce privilegiu pentru inimile noastre este părtășia cu Tatăl! Este o taină față de lume, o bucurie pe care nu o putem împărți nici măcar cu cel mai bun prieten. Dacă vrem să auzim șoaptele dragostei lui Dumnezeu, trebuie să ne curățăm urechile și să fim gata să-I ascultăm vocea. S-ar putea ca în seara aceasta inimile noastre să fie gata să ia cuvântul, asemeni lui Isus, și să-i răspundă lui Dumnezeu.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

One thought on “Creștine, ți-ai pus încrederea în Omul Isus Christos?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.