Întoarce-te mereu la Cruce, lasă-ți povara și laudă-L pe Domnul

16237Ei vor lăuda căile Domnului

Psalm 138:5

Crestinii încep să „laude căile Domnului” atunci când își lasă povara la cruce.

Nici o cântare a îngerilor nu poate fi mai dulce decât primul cântec de bucurie care țâșnește din adâncul sufletului păcătosului iertat de Dumnezeu.

Știti cum îl descrie John Bunyan?. El spune că, atunci când sărmanul Pelerin își lasă povara la cruce, face trei salturi mari și își continua drumul cântând: Slăvită cruce, binecuvântat mormânt / Slăvit să fie Omul care v-a sfințit murind!

Credinciosule, îti amintesti de ziua în care ai scăpat de lanțuri? Îți amintești locul în care Isus te-a întâlnit și ți-a spus „te iubesc cu o iubire veșnică” (Ieremia 31:3)? „Eu îti îndepartez faradelegile ca un nor, si pacatele ca o ceata” (Isaia 44:22). Pacatele tale au fost șterse pentru totdeauna.

O, ce fericită a fost ziua în care Isus m-a eliberat de durerea păcatului! Când Domnul mi-a iertat pentru prima oara pacatele, am fost atât de fericit încât îmi venea sa sar în sus. In drum spre casa, ma gândeam ca ar trebui sa le spun pietrelor povestea eliberarii mele. Sufletul îmi era atât de plin de bucurie încât eram gata sa spun fiecarui fulg de zapada despre minunata dragoste a lui Isus, care a sters pacatele celui mai mare razvratit.

Dar simțămintele acestea nu trebuie să existe doar la începutul vietii de crestin; există motive de a lăuda căile Domnului în fiecare clipă, și experiența bunătății Sale ne face să spunem mereu: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi întotdeauna în gura mea” (Psalm 34:1). Cât timp vom trece prin pustia de păcat / Vom lăuda pe Domnul care-n brațe ne-a purtat.

(DIMINEATA)

*

Dragostea ta pentru mine era minunată.

2 Samuel 1:26

Vino, cititorule, si haidem să vorbim despre dragostea minunată, nu a lui Ionatan, ci a lui Isus. Nu vom spune ceva ce nu s-a mai spus, ci lucruri pe care le-am simțit si gustat.

 Dragostea Ta pentru mine, Isuse, a fost minunată atunci când rătăceam departe, purtat de dorințele trupului și minții. Dragostea Ta m-a ajutat atunci sa nu comit „păcatul de moarte” (Romani 6:16) si să mă opresc înainte de a mă distruge cu totul. Dragostea Ta a oprit securea Dreptății care spunea: „Taie-1! de ce să mai facă umbră pământului degeaba?

Dragostea Ta m-a călăuzit în pustie, m-a dezbrăcat si m-a făcut să simt vinovăția păcatului și povara remușcărilor. Dragostea Ta mi-a vorbit blând când am căzut de oboseală — „Veniti la Mine… si vă voi da odihna” (Matei 11:28).

O, cât de nepătată a fost dragostea Ta, să-mi poată spala sufletul murdar, pătat de sângele nașterii și înnegrit de cenușa păcatului, și să-1 facă alb ca zăpada si pur ca lâna mieilor. Ti-ai aratat dragostea când mi-ai soptit: „Sunt al tău si tu esti al Meu“.

Cuvintele Tale au fost atât de blânde când mi-ai spus: „Căci Tatăl însuși vă iubește” (Ioan 16:27). Și cât de dulci au fost momentele când mi-ai declarat „dragostea Duhului” (Romani 15:30). Sufletul meu nu va uita niciodata vremurile în care mi te-ai arătat.

A avut Moise adăpostul lui în stâncă în momentul în care a văzut spatele Dumnezeului Sau? Am avut și noi adăposturile noastre atunci când am văzut slava lui Dumnezeu în persoana lui Isus. Și-a amintit David de urmele caprei sălbatice, de ținutul Iordanului și de înălțimile Hermonului? Putem să ne amintim și noi locurile dragi, la fel de binecuvântate ca acestea.

Doamne Isuse, dăruiește-ne o dovadă nouă a dragostei Tale, ca să începem luna cu bine. Amin. 

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

One thought on “Întoarce-te mereu la Cruce, lasă-ți povara și laudă-L pe Domnul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.