Protectia Lui Dumnezeu

ClarkKenningtonDa, El te scapa de latul vânătorului.

Psalmi 91:3

 Dumnezeu îsi scapa poporul „de latul vânatorului” în doua sensuri: de si din. Mai întâi, El îi salveaza de lat, fiindca nu îi lasa sa fie prinsi de el. In al doilea rând, daca totusi sunt prinsi, El îi scapa din el. Prima fagaduinta este cea mai pretioasa pentru unii; pentru altii, a doua este mai buna. „Da, El te scapa de latul vânatorului“.

Cum? Problema este adesea mijlocul prin care Dumnezeu ne scapă. Dumnezeu stie că rătăcirea noastră va sfârsi curând prin distrugere și, în îndurarea Sa, îngăduie să fim încercați. Noi spunem „Doamne, de ce se întâmpla asta?” – dar nu stim ca necazul acela a fost îngaduit ca sa ne fereasca de un rau mai mare. Multi au fost salvati de la ruina de durerile si crucile lor; acestea au speriat pasarile din cuib. Alteori, Dumnezeu îsi tine poporul departe de latul vânatorului daruindu-le putere spirituala, si când sunt ispititi ei spun „cum as putea sa fac acest mare rău, și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Geneza 39:9).

Ce  binecuvântare este să poti fugi la cuib în ziua necazului! Șovăielnicule, chiar daca ai cazut nu dispera. Ratacitorule, asculta-L pe Isus care îti spune: „Intoarce-te, fiu ratacit; Mă voi îndura de tine”. Spui ca nu te poti întoarce, fiindca esti prins? Asculta fagaduinta „da, El te scapa de latul vânatorului“. Vei fi scapat din toate capcanele în care ai cazut si, chiar daca vei fi îndurerat pentru ceea ce ai facut, Cel ce te-a iubit nu te va îndeparta. El te va primi cu dragoste si bucurie, și „oasele, pe care le-ai zdrobit, se vor bucura” (Psalmi 51:8). Nici o pasăre a paradisului nu va pieri în colivia vânătorului.

(DIMINEATA)

*

Marta era împărțită cu multă slujire.

Luca 10:40

 Greșeala Martei nu era că slujea, fiindcă orice crestin trebuie sa fie un slujitor. „Slujesc” va fi deviza oricărui prinț din familia regala a cerului. Nici nu era vina ei ca era înzestrata cu multă slujire”. Niciodata nu putem face prea mult. Sa facem tot ce ne sta în puteri. Sa ne predam inima si mintea în slujba Domnului. Nu era vina ei ca se grăbea sa pregateasca o masa pentru învatator. Fericită Marta, ai avut șansa să primesti un Oaspete atât de binecuvântat, și ți-ai pus tot sufletul în îndeplinirea datoriei tale. Greseala ei a fost că era „împartita cu multă slujire”, astfel încât îl uitase pe Mântuitorul si se gândea doar la slujire. Îngaduise slujirii sa ia locul părtășiei, și îsi prezenta o datorie pătată de sângele celeilalte.

Noi trebuie sa fim si Marta si Maria; trebuie sa slujim si sa ne bucuram de partasie în acelasi timp. Pentru asta avem nevoie de har. Este mai usor sa slujesti decât sa ai partasie. Iosua nu a obosit în lupta cu amalecitii dar Moise, pe vârful muntelui, a avut nevoie de doi oameni care sa-i sustina mâinile. Cu cât mai spirituala este lucrarea, cu atât mai repede obosim. Fructele cele mai bune se coc la urma; darurile ceresti sunt cel mai greu de cultivat. Prea iubitilor, sa nu neglijam lucrurile din afara, care sunt bune prin ele însele, având în acelasi timp o intensa comuniune cu Isus. Aveti grija sa nu neglijati sa stati la picioarele Mântuitorului, chiar daca vi se pare ca ar trebui sa va ridicati sa slujiti.

Prima conditie pentru sanatatea sufletului, prima conditie pentru slava Sa, si prima conditie pentru a fi folositori este sa ne pastram sufletele în continua comuniune cu Domnul Isus si sa avem grija sa punem pe primul loc spiritualitatea vitala a religiei noastre, care este mai presus de toate.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

Sursa foto: http://www.thesportsmanchannel.com/community/blog/page/3/

One thought on “Protectia Lui Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.