Nu uita ce a făcut Dumnezeu pentru tine

Micah 6.8Voi vesti îndurările Domnului, faptele lui minunate, după tot ce a făcut Domnul pentru noi. 

Isaia 63:7

Poti să nu faci asta? Există îndurări pe care nu le-ai experimentat? Chiar dacă esti nefericit acum, poti să uiti ceasul binecuvântat în care Isus te-a întâlnit si ți-a spus „vino la Mine”? Poti să nu-ti amintesti momentul când ti-a desfăcut cătusele, ți-a aruncat lanțurile la pământ si a spus „am venit săți dezleg legăturile și să te eliberez?” Daca ai lăsat ca dragostea și părtășia cu Christos să se răceasca, cu siguranță că ai niste pietre de hotar încă neacoperite de mușchi pe drumul vieții, care poartă fericita amintire a harului Său față de tine.

Ce? Nu ai mai avut niciodată o durere ca cea de care suferi acum, si nu ai fost vindecat de El? Nu ai fost sărac si înainte, si nu ți-a împlinit El nevoile? Nu ai fost îmbrăcat în haine murdare, si nu te-a spălat El? Trezește-te! Du-te la râul experienței tale și culege niște stuf; construieste o arcă în care credința ta copilarească să poată pluti în siguranță.

Nu uita ce a facut Dumnezeu pentru tine; răscoleste-ti amintirile, si gândeste-te la zilele din trecut. Poti să nu-ti amintesti timpurile de înviorare? Ai uitat culmile experientelor? Nu ai fost niciodata ajutat în vremuri de restriste? Stiu ca ai fost. Intoarce-te, atunci, la binecuvântarile de ieri; desi totul poate parea întunecat acum, aprinde candela trecutului. Ea va straluci în bezna, si te vei încrede în Domnul „pâna la racoarea zilei, și până la lungirea umbrelor” (Cânt. cânt., 2:17). )”Adu-ți aminte,Doamne, de îndurarea și bunătatea Ta, căci sunt veșnice. ” (Psalmi 25:6).

(DIMINEATA)

*

Deci, prin credinta desfiintam noi legea? Nicidecum, Dimpotriva, prin credinta întarim legea.

Romani 3:31 

Odata ce credinciosul este adoptat în familia Domnului, relatia lui cu legea si vechiul Adam înceteaza; el este sub o nouă stăpânire si sub un nou legamânt. Credinciosule, tu esti copilul lui Dumnezeu. Prima ta datorie e să asculti de Tatăl ceresc. Nu trebuie să faci nimic din obligatie; esti copil, nu sclav. Si acum, de vreme ce esti copil preaiubit, esti legat să asculti cea mai mica dorinta a Tatalui, cea mai neînsemnată vrere a Sa. Te îndeamnă El să îndeplinesti un legamânt sfânt? Esti în pericol dacă îl neglijezi, fiindcă nu îti asculti Tatăl. Îti spune El să cauți chipul lui Isus? Nu este bucuria ta să faci asa?

Iti spune Isus “fiti dar desavârsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavârsit” (Matei 5:48)? Nu din cauză că îti porunceste legea, ci pentru că Mântuitorul tău îti spune, vei face tot posibilul să fii desăvârsit în sfințenie.

Îsi îndeamnă El sfintii să se iubeasca unul pe altul? Da, si nu din cauza că legea spune „iubeste-ti aproapele(Leviticul 19:18), ci fiindca Isus spune daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele(loan 14:15). Aceasta este porunca pe care El v-a dat-o iubiti-vă unii pe altii(loan 13:34).

Ți s-a spus să dai săracului? Fă-o, nu fiindcă mila este o povară de care nu îndrăznesti să te scuturi, ci pentru că Isus te învață „dați-i fiecarui om ce va cere(Luca 6:30). Cuvântul Domnului îti spune „iubeste-l pe Dumnezeu cu toata inima ta”? (vezi Deuteronom 6:5). Uita-te la porunca si raspunde „Porunca, Christos te-a împlinit deja. De aceea nu am nevoie sa te împlinesc ca sa fiu mântuit, ci ma bucur sa te ascult fiindca Dumnezeu este acum Tatal meu, si El are drepturi indiscutabile asupra mea“. Fie ca Duhul Sfânt sa-ti faca inima sa asculte de puterea constrângatoare a iubirii lui Christos, astfel încât rugaciunea ta sa fie „ajută-mă să păsesc pe calea poruncilor Tale, căci în ele îmi aflu desfătarea” (Psalmi 119:35). Harul este mama si doica sfinteniei, si nu scuza păcatului.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

Advertisement

One thought on “Nu uita ce a făcut Dumnezeu pentru tine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.