Și-a dat viața pentru noi

Revolutia francezaNoi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El și-a dat viața pentru noi. (1 Ioan, 3.16)

În timpul revoluției franceze, un tânăr de origine nobilă a fost condus împreună cu alții spre locul de execuție. Când  a fost strigat numele tânărului, ieși îndată un alt bărbat din rândul celor condamnați și se predă judecătorului în locul celui strigat.

După executarea sentinței groaznice, spre mirarea judecătorului,  rămase acel tânăr. și deoarece nu-și putea explica acest lucru, pe moment, a fost trimis din nou în închisoare.

La scurt timp după aceea, toți întemnițații au fost grațiați, iar tânărul nobil plecă bucuros acasă. Deoarece nu și-a găsit tatăl acasă, a deschis ușa biroului său, dar nici acolo nu era. Pe birou găsi o scrisoare adresată lui, personal, scrisă de mâna tatălui. Tremurând o ridică și citi: “Dragul meu fiu, n-am putut suporta gândul că  tu trebuie să mori așa de tânăr; de aceea am pășit pentru tine în momentul decisiv. Eu sunt în vârstă și nu mai am mult timp de trăit, nici nu mai pot face mult bine. Dar tu ești tânăr și poți fi de folos atât pentru casa ta, cât și pentru alții, cu ajutorul lui Dumnezeu. Pășește pe calea lui Dumnezeu plină de iubire și gândește-te la tatăl tău.

Și dta, dragul meu cititor, ești un păcătos condamnat la moarte, “fiindcă plata păcatului este moartea” (Romani, 6.23).

Dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viața, căci un Altul a pășit și în locul tău și a suportat moartea și judecata pentru tine: Isus Hristos.

Folosește-te de această extraordinară oportunitate și trăiește, prin credință și har.

One thought on “Și-a dat viața pentru noi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.