Cartea cărților

Pe aripile vântului.…eu cred tot ce este scris în Lege şi în Proroci şi am în Dumnezeu nădejdea aceasta… că va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi.

Apostolul Pavel

(Fapte, 24.14-15)


.

Romanul “Pe aripile vântului” al lui Margaret Mitchell (1900-1949), care a câștigat pentru acest roman Premiul Pulitzer în anul 1937, în care sunt descrie evenimente din timpul Războiului Civil American (1861–1865) și al Epocii de reconstrucție (1865–1877), a fost ecranizat cu o distribuție remarcabilă și a fost proiectat pe ecrane în anul 1939.  Se spune că regizorul Victor Fleming  a căutat mult după o actriță potrivită pentru rolul principal feminin, Scarlett O’Hara, o personalitate puternică și aprigă.

În cele din urmă a găsit-o pe Vivian Leigh, pe atunci prea puțin cunoscută, însă rolul “Scarlett ” s-a dovedit ca făcut pentru ea. De ce? Pentru că Vivian a îndeplinit cu mare seriozitate acest rol. A studiat în detaliu rolul pentru a-l interpreta convingător și conform romanului. Pentru aceasta a învățat pe de rost toate textele din roman care se refereau la Scarlett  și a dus cu ea cartea “Pe aripile vântului”  peste tot, și la toate filmările. Prin aceasta l-a dus de câteva ori la disperare pe regizorul filmului. Când acesta dorea să se abată de la conținut sau replici, atunci ea deschidea cartea și spunea cu încredere: “Așa scrie în carte, așa spune aici Scarlett ”

“Pe aripile vântului” este numai un roman. Dar care este însă poziția noastră față de Cartea Cărților, Sfânta Scriptură, cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, cuvânt veșnic și neschimbat?

Ce poziție luăm noi când este vorba de “Este scris”?

Căci Însuși Domnul Isus când a fost ispitit de Diavolul, El a răspuns ispitirii cu aceste celebre și potrivite cuvinte: “Este scris“,
Este scris, Domnului Dumnezeului tău trebuie să i te închini și să-i dai slavă!

Într-o zi, toate cărțile lumii vor dispărea (prin foc), vor fi luate de “aripile vântului”. Dar despre Cuvântul lui Dumnezeu știm și citim că: “Cuvântul Tău, Doamne, dăinuiește în veci în ceruri“. (Psalm, 119.89)

Cuvântul se identifică cu Persoana, de aceea Scriptura lui Dumnezeu este Însăși Dumnezeu, ea este foarte importantă și este și veșnică.

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei, 3.16-17)

Care-i atitudinea ta față de Cartea Sfântă?

Goethe, bătrîn și bolnav, aflat pe patul de moarte, a cerut să i se aducă  Cartea și să i se citească din ea. Având o mare bibliotecă, slujitorii l-au întrebat, “care?”

Doar una este CARTEA, Biblia”, a venit indicația maestrului.   Glorie Domnului, în veci! Amin.

Sursa foto bucuresti.24fun.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.