În ce îți vezi succesul?

IndicatoareVoi sunteţi sarea pământului. […]

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.

Matei, 5.13-14

.

Ești un indicator spre Dumnezeu?!

.

Căutăm succesul nostru în fiecare zi, în mod conștient sau inconștient. El este ascuns în rutina zilei și dorim afirmarea chiar și în cele mai neînsemnate clipe și situații.

Pentru lucrurile pozitive la care suntem parte, am vrea să ne luăm partea leului, susținând că a fost ideea și participarea noastră determinantă, iar pentru cele negative nu ne asumăm apartenența, îndreptând-o pe cât posibil spre alții.

Am revăzut filmul creștin Călătoria lui Maggie. O bătrânică de culoare, aparent neputincioasă,  și-a câștigat un nume-renume Grace (Harul) în mersul ei încetișor și  ușor legănat, împingând un cărucior pe care se și sprijină. Grace are întotdeauna pregătit un lucrușor pentru un copil întristat și o vorbă de duh pentru cei întâlniți pe cale. Grace avea un ochi vigilent și o inimă mare, plină de iubire și de compasiune pentru cei aflați în derivă, ea punea suflet în ridicarea oamenilor  aflați în lipsă de hrană și de adăpost, a celor  care nu mai știu cum să meargă mai departe.  pe oamenii întâlniți îi încurajează spunându-le  că există un Dumnezeu milos și puternic care va trimite ajutorul Său prin oamenii de lângă ei și prin împrejurările simple ale vieții.

Acum își are locul și o întrebare care să ne motiveze drumul spre succes.

Vrem și noi să ajungem în slujire,  acolo jos, în zonele periferice ale societății, acolo  unde sunt cei care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu și al celor gata de slujire al celui aflat în nevoi?

Vreau să fiu un om de succes? Nu trebuie să aștept vreo situație urgentă și extremă  pentru a deveni peste noapte cunoscut pentru ce aș putea face.

Trebuie să intrăm în acea stare în care putem să slujim Domnului. El îi înalță pe cei smeriți și umili. Doamne, Te rog  ajută-mă  să fiu blând și smerit cu inima cum a fost și Fiul Tău, Isus Hristos!

Apostolul Pavel îi îndeamnă pe tânărul prieten Timotei:

“Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat; din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.” ( 2 Timotei 3:14-15)

Deci, ce am de gând să fac astăzi? Să fim credincioși  în lucrurile mici, care ne vor califica și  recomanda pentru lucrurile cele mari.

Ce am putea face:

  • Să-L cunoaștem mai bine pe Dumnezeu citind din Cuvânt;
  • Să-i mulțumim lui Dumnezeu (și oamenilor) pentru toate lucrurile;
  • Să ajutăm pe cineva aflat în nevoie, din pricina iubirii Domnului;
  • Să ne rugăm Domnului și să vorbim celor care nu-L cunosc pe Dumnezeu despre ce a făcut și ce face El pentru om;
  • Avem  telefoane, internet, poșta scrisorilor – să-i  încurajăm pe bătrâni și pe cei singuri, pe cei aflați în deznădejde;

Prin ce dorești să ai succes și să slujești cu credință?

One thought on “În ce îți vezi succesul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.