Complicii lui Adam Peter Lanza, ucigaşul din Newtown

call-of-dutyDan Bercian

.       Scriam în urmă cu exact un an de zile un articol în care vorbeam despre faptul că în SUA se întâmplă lucruri ieşite din comun, lucruri care nu ar trebui să se întâmple într-o ţară care încă se declară a fi creştină. Spuneam atunci că înainte de sărbătoarea de Crăciun a anului 2011 s-au vândut în SUA circa 500.000 de arme de foc! Acesta a fost probabil cel mai apreciat cadou de Crăciun.
.        Azi, înainte de Crăciunul anului 2012, iată că o ştire, care a produs consternare şi durere, face înconjurul lumii: un tânăr din SUA, de 20 de ani, şi-a împuşcat mama apoi a intrat într-o şcoală şi a mai ucis încă douăzeci şi cinci de persoane, şase adulţi şi douăzeci de copii în total, după care s-a sinucis. Acesta a fost “cadoul” lui de Crăciun pentru SUA.
.         Doar un singur caz de felul acesta l-a depăşit în dramatism şi durere în istoria Americii, atunci când vorbim despre atacurile armate în şcoli din SUA. Este vorba despre atacul comis în anul 2007 în Virginia, atac soldat cu 32 de morţi.
.        Evident că toată lumea se arată a fi consternată. Preşedintele SUA a ieşit în public şi a făcut declaraţii. Toţi vor ca astfel de atacuri să înceteze dar ele se înmulţesc de la an la an, devenind deja ceva obişnuit.
.        Se propun tot felul de soluţii şi fiecare îşi dă cu părerea de ce s-a întâmplat aşa şi ce ar trebui făcut ca să nu se mai întâmple pe viitor.
.       Fiind vorba despre arme de foc unii propun să se restricţioneze vânzarea acestora în SUA, apreciind că în felul acesta se vor reduce numărul de evenimente nefericite ca şi cel despre care vorbim azi. Dar este greu de crezut că se va întâmpla aşa ceva în această ţară, deoarece Constituţia garantează dreptul la port armă. Se pare că şi interesul producătorilor de arme îşi va spune cuvântul, vânzarea de arme fiind o afacere profitabilă în SUA. Dar, şi dacă va fi aşa, nu aceasta este soluţia pentru rezolvarea problemei. Nu se va rezolva absolut nimic dacă anumite arme vor fi interzise de la comercializare, pentru că nimeni nu îşi imaginează că în SUA se va interzice comercializarea oricărei arme de foc. Cine va dori o armă ca să poată ucide o va avea, va găsi modalităţi pentru a o procura.
.        Problema, problemele sunt în altă parte.
.         Barack Obama s-a arătat a fi consternat de ce s-a întâmplat în Newtown în urmă cu câteva zile, poate a vărsat şi câteva lacrimi. Dar nu ar fi trebuit să fie surprins. Are şi el o contribuţie la crima care s-a produs. De când a devenit preşedinte face tot ce poate ca să distrugă familia tradiţională, aşa cum a lăsat-o Dumnezeu.
.        Adam Peter Lanza, tânărul de 20 de ani care a comis oribila crimă în Newtown, era un copil fără tată, părinţii lui fiind divorţaţi. Aşa că s-a retras în el şi şi-a construit propriul lui univers, refugiindu-se în televizor şi jocuri pe calculator. El locuia la subsolul casei lor şi cei ce au avut acces la acel subsol spun că pereţii camerei lui erau tapetaţi cu postere cu toate tipurile de armament militar american. Armele pe care le-a folosit când a comis crimele care au înfiorat din nou America sunt arme folosite şi în jocul “Call of Duty”, joc pe calculator foarte violent şi care era o pasiune a lui Adam, alături de alte jocuri pe calculator în care violenţa este numitorul comun. Interesant de ştiut este şi faptul că jocul pe calculator “Call of Duty” era o pasiune şi pentru Anders Breivik, autorul masacrului din Norvegia, din anul 2011, atac în care au fost ucise 77 de persoane, dar şi al altui criminal, Mohamed Merah, un fan al organizaţiei teroriste Al-Qaeda, implicat în atacul armat din Toulouse (Franţa), atac în care şapte persoane şi-au pierdut viaţa.
.        Mama lui Adam, posibil să fi fost şi ea traumatizată prin divorţ, nu a fost capabilă să îl crească pe Adam aşa cum ar fi trebuit, dimpotrivă. Ea a fost cea care l-a iniţiat pe fiul ei în folosirea armelor de foc pe care le cumpărase şi pe care apoi Adam le-a folosit când a comis acel atac armat care a dus la moartea a 26 de oameni. Dacă Adam ar fi avut un tată probabil că lucrurile ar fi stat altfel.
.        De ce este vinovat şi preşedintele ţării? Pentru că, prin atitudinile lui şi sprijinul pe care îl acordă minorităţilor sexuale (lesbiene, homosexuali, transexuali, etc) Barack Obama nu face altceva decât să distrugă familia. Şi o familie distrusă este o pradă uşoară pentru influenţa diavolului.
.         Cunosc o familie de români plecaţi în SUA cu mulţi ani în urmă. Evident că au divorţat, un lucru obişnuit în America tuturor posibilităţilor. Cel mai mic dintre copii lor a ajuns să fie neglijat şi crescut cu televizorul, nimeni nu a mai avut timp de el. Astăzi, cred că are peste treizeci de ani, este un handicapat. Nu se descurcă singur, nu poate lucra, nu vrea să socializeze, nu se simte bine în compania altor oameni, televizorul este viaţa lui şi lumea virtuală în care s-a obişnuit să trăiască. Este un caz”fericit” pentru că încă nu a omorât pe nimeni, dar este nenorocit.
.      O spun din nou şi o voi repeta atât timp cât voi putea: îndepărtarea Americii de Dumnezeu este cauza tuturor nenorocirilor ei.
.       În anii 1962-1963 în SUA s-a dat o lege prin care se interzicea ca în şcolile publice să se mai practice rugăciunea. Prin urmare L-au scos pe Dumnezeu din şcoli şi le-au interzis copiilor lor să se mai roage. De atunci încoace au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-L îndepărta pe Dumnezeu din naţiune. În numele toleranţei au îngăduit lucruri care L-au întristat pe Dumnezeu şi care L-au făcut să-şi întoarcă faţa de la această naţiune. Ceea ce face azi Barack Obama nu este decât un vârf al păcatelor, pentru că degradarea a început cu multe zeci de ani în urmă.
.       În istoria poporului lui Dumnezeu avem o listă cu împăraţii care au domnit peste această naţiune. Biblia consemnează în legătură cu fiecare dintre ei fie că “a făcut ce este plăcut înaintea Domnului” fie că “ a făcut ce este rău înaintea Domnului”. Un împărat care a făcut ce este bine înaintea Domnului a fost împăratul Asa (1 Împăraţi 15). Unul dintre lucrurile bune pe care le-a făcut şi pentru care a primit aprecierea Domnului a fost că “a scos din ţară pe sodomiţi, şi a îndepărtat toţi idolii pe care-i făcuseră părinţii lui” (1 Împăraţi 15:12). De fapt el nu a făcut altceva decât să asculte de porunca dată lui de Dumnezeu în multe locuri din Scriptură. Levitic 20 cu 13 este doar unul dintre ele: “Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.”
.       Dacă azi ar trebui Dumnezeu să confirme despre un împărat sau altul probabil că nu prea ar fi conducători despre care să poată spune că fac ce este bine înaintea lui Dumnezeu. Am zice că trăim vremuri moderne şi că lucrurile s-au schimbat. Nu este adevărat, inimile oamenilor s-au schimbat în sensul că astăzi, mai mult ca oricând, iubesc păcatul, îl beau ca apa. Prin urmare îşi aleg conducători după poftele lor, care să îi sprijinească în dorinţa lor de a păcătui.
.       Nici România nu stă cu mult mai bine în această privinţă. Poate că nu am ajuns ca Sodoma şi Gomora, adică ca şi America, dar deja ne-am înscris pe orbită, suntem pe acelaşi drum, cu concursul mai marilor noştri, evident, dar şi al bisericii majoritare care nu mai protestează şi tace în faţa atacului furibund care se duce pe toate căile pentru a distruge singurul lucru bun care i-a mai rămas acestui popor român: credinţa în Dumnezeu sau măcar bunul simţ. Putem spune că deja bun simţ nu mai există iar credinţa în Dumnezeu este doar o poveste veche spusă de bunici care de mult nu mai sunt printre noi. Şi în România se înmulţesc îngrijorător de mult cazurile de divorţ, şi în România deja a devenit o normalitate relaţia de curvie, chiar dacă i-am dat un nume mai puţin scandalos de “parteneriat civil”.
.       Despre oraşul Newtown din Connecticut, locul în care a fost comis ultimul masacru în SUA se spunea că este unul dintre cele mai sigure locuri în care să-ţi creşti copiii. Oare nu vrea Dumnezeu să spună ceva? Că nici un loc nu este sigur dacă El îşi trage mâna şi nu mai acordă sprijin? Dacă atacul ar fi avut loc într-un oraş sau un cartier rău famate am fi spus că nu este o mare surpriză şi că acolo se pot întâmpla astfel de lucruri. Eu cred că America nu mai este în siguranţă nicăieri, oricât s-ar baza pe una sau pe alta, aşa cum nimeni nu este în siguranţă atunci când se ridică împotriva lui Dumnezeu. Când încalci legile lui Dumnezeu suporţi consecinţele, n-ai cum să fii în siguranţă.
.        SUA are în mijlocul ei un altar mare şi puternic la care se închină în fiecare zi. Nu bisericile sunt locurile unde americanii se închină ci Hollywood-ul. Sunt deja zeci de ani în care, prin intermediul filmelor, se promovează o cultură a desfrâului şi imoralităţii, a violenţei. Copiii acestei ţări cresc în acest mediu şi nu au cum să fie altfel decât mediul în care cresc. Sigur, deja nici românii nu cresc mai bine. Pentru că SUA exportă păcatul peste tot în lume, chiar şi în România.
.        Adăugaţi la aceasta jocurile pe calculator cu toată violenţa din ele, televiziunea şi Internetul şi veţi putea foarte bine să-l înţelegeţi pe Adam Lanza care şi-a omorât mama şi încă alţi douăzecişicinci de oameni. Adam nu a făcut decât ceea ce societatea l-a învăţat să facă! Preşedintele lui şi părinţii lui nu sunt mai puţin vinovaţi.
.        Cine şi-ar fi putut imagina vreodată că în România, la ora de limba română, la compunere, copiilor din clasele mici să li se dea un început de poveste horror (de groază) şi apoi să li se ceară să continue povestea, fiecare după imaginaţia lui?… Este strigător la cer! Învăţătorii copiilor voştri vă învaţă copiii cum să omoare, să decapiteze, să bea sânge, să umble noaptea prin morminte şi alte lucruri “nevinovate” de felul acesta! Şi apoi ne mirăm că violenţa creşte şi copii o iau razna. Dar este normal să fie aşa. Ar trebui să ne mirăm că nu este mai rău!
.        Culegem ceea ce semănăm.
.      Am citit în aceste zile biografia unui om al lui Dumnezeu. Mama lui era foarte credincioasă. Când l-a născut, acasă, şi-a pus mâinile peste el şi s-a rugat aşa: “Doamne, fă din copilul aceasta un predicator, sau nu-l lăsa să trăiască”. Apoi l-a înfăşurat într-un pled şi a plecat cu el la o strângere de rugăciune. Copilul avea doar două ore şi se afla la prima lui părtăşie cu sfinţii lui Dumnezeu. Acest copil, la vârsta de 15 ani deja predica Evanghelia pe stradă, expunându-se batjocurii oamenilor. A mers apoi sute de kilometri pe jos predicând Evanghelia din sat în sat, din localitate în localitate, străbătând ţara în lung şi-n lat. A predicat întreaga lui viaţă, până când a trecut la Domnul, la vârsta de 87 de ani.
.        Deşi a trăit o mare parte din viaţă în SUA nu avea preocupări ciudate. Nu colecţiona arme şi nu era un pericol social. Dimpotrivă, făcea tot ce putea pentru a salva oameni. A trăit o viaţă întreagă pentru a face bine oamenilor. Iubea oamenii nu-i ura. Azi astfel de oameni sunt consideraţi în SUA nebuni şi fanatici religioşi. În curând vor fi amendaţi sau puşi în închisoare pentru “nebunia” lor.
.       Acum comparaţi aceasta cu felul în care mama lui Adam a procedat. Ea a fost cea care i-a cumpărat fiului ei trei arme de foc, dintre care o armă semi-automată, şi l-a iniţiat în folosirea acestora. În ultimele şase luni au fost des la un poligon de tir pentru că ea dorea ca fiul ei să devină mai responsabil. Rezultatele la care s-a ajuns arată cât de responsabil a devenit.
.       O mamă cu adevărat credinciosă creşte copii pentru Împărăţia lui Dumnezeu în primul rând dar şi pentru binele societăţii. Un om predat cu totul lui Dumnezeu nu va face decât bine, aşa cum a făcut Cel pe care Îl urmează, Domnul Isus Hristos. O mamă care îşi iniţiază copilul în arme de foc şi în jocuri pe calculator face din el un criminal.
.        Dar nu trebuie să îl iniţiezi în folosirea armelor de foc ca să-l nenoroceşti. Îţi poţi nenoroci copilul în multe feluri. Cei mai mulţi azi sunt nenorociţi prin faptul că părinţii lor îi lasă să trăiască în păcat, ba chiar le creează condiţii să trăiască în păcat. O să vă dau două cazuri pe care le cunosc personal.
.        Un tânăr din Zalău are o relaţie cu o fată de pe la vîrsta de 13 ani. Părinţii fetei l-au încurajat la această relaţie şi, pe la vârsta de 17-18 ani, tânărul s-a mutat acasă la părinţii fetei. Aşa trăiesc şi azi, evident că nu sunt căsătoriţi.
.        Un alt caz. O mamă credincioasă are un băiat, aflat al vârsta adolescenţei, care are o prietenă. Între mamă şi băiat a izbucnit un conflict puternic deoarece băaitul vrea să o aducă acasă pe prietena lui şi să trăiască împreună aşa cum trăieşte un soţ cu soţia lui, iar mama credincioasă nu este de acord cu acest lucru. Nu este uşor pentru mamă dar ea a hotărât să rămână tare în hotărârea de a nu tolera păcatul în casa ei. Mai greu i-a fost atunci când alţi credincioşi i-au spus că nu face bine ce face, că aşa s-ar putea să îşi piardă copilul, că ei nu aşa procedează.
.        Mirarea mea a fost o vreme, acum nu mă mai mir, să văd că unii dintre cei ce se numesc creştini evanghelici nu mai au discernământ şi coloană vertebrală nici măcar în lucruri care ar trebui să le fie clare şi simple, ca şi curvia de exemplu.
.       Despre Adam Peter Lanza, cel ce a comis masacrul din Newtown, se spune că era un geniu cu tulburări de personalitate. Da, poţi fi geniu în ale răului. Putea fi însă un om al lui Dumnezeu dacă avea o familie care să-l îndrume pe calea adevărului, dacă ar fi crescut într-un mediu sănătos. Ar fi putut salva oameni nu să-i omoare cu sânge rece. Pentru că atunci când un om dăruit cu inteligenţă nu o foloseşte pentru a-L cinsti pe Dumnezeu o va folosi pentru a face rău. Cu cât mai multă inteligenţă fără de Dumnezeu cu atât mai mare pericol. Tatăl acestor oameni este diavolul, şi el unul care îşi foloseşte inteligenţa pentru a distruge şi a face rău, pentru a tulbura personalitatea altora, mai bine zis pentru a-i strica de cap. Noi oamenii suntem experţi în a numi lucrurile în aşa fel încât să nu ofenseze, să nu se simtă nimeni rău. Despre cel a cărui minte s-a stricat spunem că are o “tulburare de personalitate”. Despre homosexual nu spunem că păcătuieşte ci că are o “altă orientare sexuală”.
.       Soluţia pentru a nu mai fi masacre prin şcolile Americii nu este restricţionarea câtorva arme de foc ci readucerea lui Dumnezeu în aceste şcoli şi în societate. Un om care va vrea să omoare îşi va găsi o armă, indiferent de restricţii, în cel mai rău caz pentru el va găsi un cuţit. Ar părea absurd să auzim că un om politic a propus, ca măsură pentru a stopa rata criminalităţii, interzicerea comercializării şi folosirii cuţitelor de bucătărie, pentru că unul cu mintea stricată a omorât folosind un astfel de cuţit. Nu cuţitul şi nu pistolul sunt problema criminalităţii de azi ci mintea stricată şi gândul pervertit.
.        Mântuitorul Isus Hristos a venit să dea o inimă nouă şi un gând (sau cuget) curat. Să schimbe şi să transforme omul din interior. Spunea El că în vechime s-a zis să nu ucizi, şi că dacă ucizi vei fi pedepsit de societate, dar nici măcar să nu te mânii pe semenul tău. Pe cel ce se mânie Dumnezeu îl şi pune în categoria criminalilor şi îl declară ucigaş. După Domnul Isus Hristos nu doar Adam Peter Lanza este ucigaş ci şi Barack Obama dacă are ură pe cineva, şi preşedintele Băsescu sau primul ministru Ponta care nici măcar nu se sfiesc să spună cât de mult se urăsc unul pe altul, şi nu doar ei ci tot spectrul politic de care avem parte. Toţi politicienii, fiecare om, indiferent de rang sau poziţie socială, chiar religioşi care ţin slujbe şi înaintea cărora oamenii se închină, dacă au ură în inimile lor sunt declaraţi de Domnul Isus Hristos ca fiind ucigaşi.          Stătea de vorbă Domnul Isus cu astfel de oameni religioşi, cei mai religioşi din vremea Lui, (găsim textul în Evanghelia lui Ioan, capitolul 8 ) şi le spune lor, care aveau o părere foarte bună despre ei şi care credeau că sunt copiii lui Avraam, adică copii ai lui Dumnezeu, că sunt copii ai diavolului, ucigaşi! Ce surpriză! Ei nu omorâseră pe nimeni dar urau, erau plini de ură.
.       Dar Domnul Isus Hristos din ucigaşi poate face copii ai cerului, îi transformă după chipul Lui şi îi trimite apoi printre oameni ca să facă bine oamenilor. Şi cel mai mare bine este să îi ajute să devină copii ai lui Dumnezeu. Uitaţi-vă la un criminal, la Saul din Tars, apostolul Pavel de mai târziu. Câtă ură era în el! Nu putea să facă atât de mult rău cât ar fi vrut! Dar i-a ieşit în cale Isus Hristos şi a avut loc acea convertire minunată. După aceea era un alt om. Ura şi dorinţa de crimă au dispărut şi a venit în loc iubirea. Pentru cei pe care odată vroia să-i omoare acum era gata în orice clipă să-şi dea viaţa şi să le facă bine.
.        Aceasta a respins America. Aceasta respinge azi România. Aceasta respinge azi lumea întreagă. Adică pe Isus Hristos. Şi acestea sunt rezultatele. Culegem ce semănăm.
.        Sigur că SUA nu doreşte să mai aibă astfel de evenimente nefericite, copii împuşcaţi prin şcoli. Dar oare va mai avea? Dacă doar va da o lege împotriva armelor de foc nu va rezolva nimic. Dacă, însă, se va întoarce la Dumnezeul pe care L-a părăsit, cu pocăinţă, atunci va fi bine.
.
.        Rândurile de mai sus le-am scris în data de 18.12.2012. În ziua următoare, 19.12.2012, am găsit în presă următoarea ştire: “Încă un măcel în SUA. Patru morţi într-un atac armat în Colorado”…

Sursa: http://www.radiounison.ro/editorial/cine-au-fost-complicii-lui-adam-peter-lanza-ucigasul-din-newtown.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.