Biserica AGAPE – Peoria, Arizona

.

MOMENTE ÎNĂLŢĂTOARE LA EVOCAREA UNUI AN DE EXISTENŢĂ!

           Un eveniment plăcut s-a desfășurat în ziua de 16 septembrie 2012, în cadrul comunității evanghelice din diaspora română din Phoenix, Arizona

          Sărbătorirea împlinirii unui an de existență a bisericii penticostale AGAPE CHRISTIAN CENTER: http://www.agapearizona.com/agape/

În urmă cu un an, un grup de credincioși, împreună cu pastorii Petru Lascău (pastor senior) și George Botea (pastor asistent), simțind chemarea extinderii lucrării de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu, în zone cât mai apropiate și ușor accesibile comunităților românești, printr-o fermă convingere motivată de învățăturile Sfintei Scripturi și la îndemnul și sub călăuzirea Duhului Sfânt, s-au constituit într-o biserică evanghelică, care ulterior a primit numele de AGAPE CHRISTIAN CENTER. Localizată în Peoria, partea de nord-vest a metropolei Phoenix, tânăra biserică și-a făcut cunoscut, încă de la început,  motto-ul inedit care avea de acum înainte să marcheze activitățile caracteristice acestei comunități creștine: „ …acolo unde dragostea este la ea acasă!” – “Where the love is at its home !

După un început promițător, se poate spune că lucrarea în continuare a fost și este și mai… promițătoare, motiv de laudă și mulțumire adus lui Dumnezeu. Frecvența a crescut, bineînțeles pe fondul creșterii spiritule progresive a modului de laudă și închinare, și aceasta prin posibilitatea implicării tuturor fraților și surorilor, conform darului fiecăruia. Multitudinea departamentelor de activitate ale bisericii constituie o mărturia, implicarea fraților fiind demnă de apreciat: World Ministry (Mike Olar), Yout Ministry (Cristian Lascău), Book store (Marius Comariță), Women Ministry (Liana Botea), Children ministry (Linda Rusnac), Audio-video (Doru Siket), Family visits (Gigi Botea), Recreation (l.Rachi, P.Moldovan), Nursery (Claudia Cîrcu), Media (Bobby Lascău), Ushers (Daniel Iancu, Babeti), Prayer (John Novac), Worhsip Ministry (Fineas Murza), Marriage and Family (Alina Lascău), Hospitality Ministry (Viorel Bilaucă), Graphics (Corina Mihăilă), Evangelism Ministry (Răzvan Dihel), Decorations (Rodica Lascău), Christian Fellowship (Steven  Nemeș), Charity Ministry (Constantin Nica), Building custodian (Eugen Ușvat), Christian education (Mircea Tipei). Iată de ce, celebrarea unui an de existență s-a manifestat printr-o adevărată revărsare de bucurie, prin rugăciuni și cântări de laudă și mulțumire, aduse Creatorului și Domnului Isus Christos.

Participarea la eveniment a fost remarcabilă, atât printr-o participare numeroasă, cât și prin manifestare. Peste două sute de persoane au fost prezente. Atmosfera înălțătoare a fost întregită prin prezența la timpul de laudă a fraților Groza, a cunoscutului cântăreț creștin de opera Daniel Pruneanu, precum și a fratelui Nuțu Curescu din Chicago, liderul grupului Omega. Corul bisericii dirijat de MirceaTipei a completat mărturia închinării prin laudă. De asemenea au fost prezenți frații pastori Doru Levi Ilioi (Biserica Elim) și Ionel Borcea (biserica din Surprise). Pe fundalul unei atmosfere caracteristice prezenței dragostei – Agapé, au existat momente spirituale înălțătoare, cu nuanțe de un sentimentalism justificat, prin evocarea unor momente și trăiri caracteristice începutului. Cei mai în vârstă ai bisericii (Iosif Ianculovici, Ștefan Bardan) și mai apoi reprezentanții fiecărei generații, au reliefat certitudinea prezenței lui Dumnezeu la început și acum, în continuarea lucrării Sale.

Pastorii Petru Lascău și George Botea au evocat momentele premergătoare „deschiderii” noului local: „Clădirea din Kelton Avenue, în care ne aflăm acum, a fost folosită pentru reparații de mașini și pentru vânzarea lor. Ne-am apucat de lucru imediat, și într-un timp record am reușit să amenajăm spațiul pentru a sluji bisericii noastre. Zilele acelea, din 14 noiembrie și până înainte de Crăciun, vor rămâne de neuitat pentru cei mai mulți dintre noi. Zilnic, de dimineața și până seara târziu, munca noastră ne-a sudat și mai mult, ajungând a ne considera o familie. Am devenit și mai uniți, dând astfel un nou sens numelui bisericii noastre. Așa s-a născut motto-ul bisericii: «Agapé, unde dragostea este la ea acasă». Sărbătoarea Crăciunului ne-a găsit cu lucrările terminate, cu biserica mobilată și am avut o masă de sărbători, la care au participat 170 de persoane”, a subliniat pastorul senior al bisericii, Petru Lascău. Plină de maturitate, dar și responsabilitate, și-a manifestat prezența la eveniment generația mai tânără, care prin discursurile celor patru (Marius Comariță, Bobby Lascău, Fineas Murza și Cristi Lascău), au subliniat provocarea dezvoltării și continuării, sub călăuzirea Duhului Sfânt a acestei minunate lucrări. Între cele două servicii, de dimineață și de seară, precum și în urma celui de seară, părtășia a continuat într-un mod realmente specific adevăraților români credincioși: o masă îmbelșugată, dar și apreciată, pregătită de surorile din biserica Agapé. Părtășia s-a prelungit până seara târziu. Astfel de evenimente nu pot decât să amintească de harul, bucuria și pacea care a caracterizat prima biserică descrisă în Cartea Faptele Apostolilor cap.2-37,47: „Ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuți înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi, la numărul lor, pe cei ce erau mântuiți”.

Radu Oprea
Glendale, Arizona

3 thoughts on “Biserica AGAPE – Peoria, Arizona

  1. John

    Vad ca vestile bune din Arizona continua sa vina si desigur ca ne bucuram si noi. Ii salutam pe toti si pe cel ne aduce mereu vesti bune, Radu Oprea, cu Apocalipsa 1:4:6.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.