Dumnezeu le dă puterea Duhului Sfânt celor care petrec timp în prezența Lui și care au inimi sensibile, gata să se schimbe. Ucenicii Lui Isus au fost cu Domnul lor zi și noapte, au făcut totul împreună, au petrecut multe nopți ascultându-L și spunându-I ce era în inimile lor. Ei au fost primii care au primit puterea prin botezul cu Duhul Sfânt și au pus bazele bisericii creștine. Dar înainte de venirea puterii, au avut intimitate cu Isus. Adevărul este că nu putem primi puterea Domnului, dacă nu avem mai întâi intimitate cu El.
Când petrecem timp în prezența Lui Dumnezeu, ajungem să ne înțelegem mai bine pe noi înșine. Părtășia cu Domnul ne deschide ochii spirituali și începem să vedem cum suntem cu adevărat, ce este bine și ce este greșit în caracterul, inima, mintea, vorbirea și acțiunile noastre. Imaginea pe care o avem despre noi înșine ar putea fi distorsionată, deoarece ne percepem pe noi înșine pe baza trecutului, experiențelor, emoțiilor și circumstanțelor cu care ne confruntăm. Trebuie să Îi permitem Duhului Sfânt să ne arate ce trebuie schimbat. Nu este ușor să stăm la picioarele Lui Isus, așa cum a făcut Maria și să nu facem nimic. Poate credeți că trebuie să munciți cât de mult puteți pentru Domnul ca să fie mulțumit, dar Isus a pus lucrurile într-o perspectivă diferită atunci când Marta L-a rugat să o facă pe sora ei să o ajute să slujească:
- Luca 10:41-42 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”
Vă puteți imagina ce gânduri puteau trece prin mintea Martei? „Doamne, ce spui? Încurajezi lenea? Ea nu face nimic! Eu am muncit deja atât de mult și Tu spui că sora mea care n-a făcut nimic a făcut alegerea corectă și chiar că va beneficia de pe urma alegerii ei? Dacă stăteam și eu cu ea, cine va pune mâncare pe masă?” Este bine să fim ca Marta și să muncim, dar cu cât învățăm mai mult să ne facem timp zilnic să ne odihnim în prezența Lui Dumnezeu și să primim ce are să ne dea, vom deveni mai productivi în timp ce ne facem treaba și ne vom bucura mai mult de viața trăită cu Isus.
Dar cum intrăm în prezența Domnului? Primul pas este să găsim un loc liniștit, unde să nu fim deranjați. Apoi trebuie să ne liniștim mintea și să ne concentrăm asupra Domnului. Nu este ușor să nu ne mai gândim la ce ne preocupă, să nu ne îngrijorăm și să nu planificăm ce ar trebui să facem în continuare. Cei mai mulți dintre noi ne-am putea liniști mintea ascultând muzică de închinare sub ungerea Duhului Sfânt. Trebuie să alegem să ne deschidem inimile ca să primim ce are să ne spună Duhul Sfânt și să Îi permitem să-și facă lucrarea în noi. Pe măsură ce începem să-L lăudăm pe Dumnezeu și să-I mulțumim sincer pentru tot ce a făcut deja pentru noi, prezența Duhului Sfânt va începe să se manifeste și dragostea Tatălui ceresc ne va umple inimile. Cu cât facem acest lucru mai des, cu atât mai repede vom intra în prezența Domnului. Odată ce ne schimbăm stilul de viață și căutăm să facem tot posibilul ca să petrecem zilnic timp de calitate cu Domnul nostru, vom putea crește și ne vom maturiza spiritual, devenind mai eficienți în Împărăția Lui Dumnezeu.
Un alt mod în care putem intra în prezența Domnului este citirea Bibliei. Dacă Îl rugăm pe Duhul Sfânt să ne reveleze ce are să ne spună prin versetele pe care le citim și continuăm până când ceea ce citim devine real și ne vorbește inimii, slava Domnului ne va umple inimile.
Poate spuneți că Dumnezeu este omniprezent și suntem tot timpul în prezența Lui. Este adevărat că Dumnezeu este pretutindeni, non-stop, dar este nevoie de efort și determinare pentru ca noi să putem ignora lumea fizică și să accesăm lumea spirituală, unde putem simți prezența Lui Dumnezeu. Doar atunci când reușim să ne reducem la tăcere gândurile și simțurile fizice, putem permite duhului nostru născut din nou să preia controlul și Duhului Sfânt să se manifeste. Cu cât petrecem mai mult timp în slava Lui Dumnezeu, cu atât învățăm mai mult să trăim conduși de Duhul Sfânt și nu de suflet (care este mintea, voința și emoțiile noastre).
Continue reading Carmen Pușcaș
Exodul din robia lui Faraon (firea pamânteasca) se poate realiza doar prin lepadarea de sinele vechi, mostenit genetic, genealogic, prin Legea cunostintei pacatului si a mortii, iar aceasta implica moartea si (re)nasterea din apa si Duh, arsi prin cuptoarele arsitei pustiului vietii, înviati din propria pocainta în sac si cenusa, un drum nou, un Nou Legamânt, o Cale prin Adevar spre Noul Canaan cersc în *(999)Noua unA* Viata în Hristos.