Ce trebuie să faci când ești stresat și când o mie de lucruri vor să te supună

Ca să ai o viață de biruință ca și creștin, trebuie să știi că harul deschide ușile oricărei închisori în care sufletul tău poate ajunge.

Harul deschide ușile pentru cei încătușați de păcat.

Femeia de la fântână a devenit deîndată o evanghelistă în orașul ei și mulți L-au cunoscut pe Isus datorită ei. Prinsă în adulter, ea a plecat a plecat cu darul de a nu fi condamnată și cu puterea de a nu mai păcătui – asta face, în fond, întâlnirea reală a oricărui păcătos care primește revelația acestei întâlniri cu Dătătorul unei vieți noi nepieritoare.

1. Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt in Hristos Isus, care nu trăiesc după indemnurile firii pământesti, ci după indemnurile Duhului.
2. In adevăr, legea Duhului de viață in Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului si a morții.
3. Căci – lucru cu neputință Legii, intrucât firea pământeasca o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul in firea pământească, trimițând, din pricina păcatului, pe însuși Fiul Său intr-o fire asemănătoare cu a păcatului,
4. pentru ca porunca Legii să fie implinită in noi, care trăim nu după indemnurile firii pământesti, ci după indemnurile Duhului.  (Romani 8:1-4)

Răspunsul nu se află în lege, ci în harul venit prin Fiul, Isus Hristos. Această schimbare minunată, prin har, începe cu persoana Isus. Când îl ai pe Isus ca Domn și Mântuitor, ai totul. Și, cel mai important lucru e să ai o identitate nouă și neprihănită în Hristos.

  • Când îl ai pe Isus ca Domn și Mântuitor, ai o identitate nouă și neprihănită în El.

Știm că legea dată prin Moise înseamna ca omul să facă un ritual de jertfe, în timp ce neprihănirea prin credință vorbește  și e realizată prin Jertfa lui Isus (îndeplinită de Omul Isus pentru și în locul omului păcătos).

Așadar, omul credincios trebuie ca el să aibă zilnic conștiința neprihănirii sale în Hristos, rostind și mărturisind neprihănirea primită în dar (fără niciun merit).

Este benefic ca pur și simplu să vorbești doar în prezența ta și a martorilor nevăzuți din lumea ta spirituală declarând:  “Eu sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos. Toate promisiunile, binecuvântările și protecția care aprțin celui neprihănit sunt ale mele.”

Cultivă o revelație trainică a identității tale neprihănite în Hristos prin a mărturisi în mod repetat neprihănirea ta în Hristos. Victoria ta, zilnică, împotriva uneltirilor celui rău, a ispitirilor care survin, constă, de fapt, în rămânerea ta bine ancorat în revelația biblică pe care a-i primit-o prin Duhul Sfânt în duhul tău. Asta, în timp ce mulți credincioși nu înțeleg acest lucru, că revelațiile pot fi furate și uitate – când omul uită de identitatea neprihănirii sale în Hristos.

De aceea este foarte important să facem parte dintr-o biserică locală unde putem auzi mereu mesaje pline de persoana lui Isus, de puterea Evangheliei, căci harul lui Isus nu vizează numai victorii de moment, ci experimentarea victoriilor permanente.

Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos. (Romani 10:17)

Si El mi-a zis: “Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.” (2 Corinteni 12:9 a)

Când îți vin gânduri, amintiri din trecut care nu sunt curate și onorante, învață să declare “Eu sunt o o făptură nouă. Sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos. Nu este vorba de ce am făcut eu, ci despre ce a făcut Isus.”  – schimbare care trebuie să vină în viața ta ca de la sine, totul prin harul lui Isus, nu pri effort și voință proprie, ci prin puterea divină a lui Hristos la lucru în viața ta.

Aceasta este o armă foarte puternică împotriva veștilor rele, a știrilor care bântuie întreaga lume la ora actuală:

Eu sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

Fii pregătit să procedezi la fel și atunci când ispita puternică de-a te lăsa în voia vreunei dependențe despre care nu știe nimeni (de minciună, înșelătorie, idolatrie, curvie-pornografie, răutate, supărare, amărăciune, nemulțumire…) acum știi ce să faci, spune în liniște: “Eu sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

Vorbește și trăiește mai fără stress, mai fără teamă, mai cu îndrăzneală, mai victorios decât altădată, și toate astea conștientizând că ești neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

21. Dar acum s-a aratat o neprihanire pe care o da Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea si Prorocii –
22. si anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința in Isus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred in El. Nu este nicio deosebire.
23. Căci toti au păcătuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.
24. Si sunt socotiti neprihăniti, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este in Hristos Isus.  (Romani 3:21-24)

Meditație inspirată de Revoluția harului de Joseph Prince

2 thoughts on “Ce trebuie să faci când ești stresat și când o mie de lucruri vor să te supună

  1. Iosif

    Fumoase gândurile si revelatiile oferite de Hristos alesilor Sai prin Duhul Sfânt, de doua mii de ani (Mângâietorul) credinciosilor adevarati de pe pamânt.
    O saptamâna minunata, binecuvântata si luminata de Cuvântul AAAE, draga George !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.