Ce trebuie să știi (ca om de pe stradă, respectiv din biserică)?

Jesus forgives

Mulți oameni au concepția greșită că cei care petrec, beau, se droghează și se culcă cu oricine, aceștia în permanență se distrează cel mai bine. Hollywood-ul și mass-media seculară au zeificat și au promovat stilul de viață petrecăreț ca fiind cool și lipsit de griji. Au vândut minciuna cum că viața TOSD – existența de tipul trăiești-o singură dată, lipsită de consecințe, este minunată.

Dacă însă tragi cortina, vei vedea cât de profund de nefericiți și deprimați sunt acești oameni încurcați într-un stil de viață păcătos. Adolescenții și tinerii noștri sunt bombardați cu imagini pe canalele de socializare, în filme și în emisiunile de televiziune, în care stilul de viață păcătos nu este numai tolerat, ci și sărbătorit. Acestea sunt lucrurile cu care se confruntă copiii noștri zilnic, la școală și pe dispozitivele mobile.

Cum au răspuns multe biserici?  Prin a spune: “Trebuie să ne întoarcem la cele 10 porunci! Trebuie să predicăm mai mult despre legea lui Moise, despre pocăință și despre character.” Știi însă, ce aude această generație atunci când bisericile spun aceste lucruri? Melissa, în scrisoarea ei ne oferă o idee destul de clară despre ceea ce aud, de fapt, tinerii și despre ce a ajuns ea să creadă:

“Nu m-am gândit să merg la Dumneeu sau la biserică, pentru că oamenii pe care îi cunoșteam îmi spuneau. «Vei merge în iad din cauza alegerilor tale și a modului în care trăiești. Dumnezeu este supărat pe tine. Este dezgustat de tine și nu te va binecuvânta.» Pentru că   acestea erau lucrurile pe care le auzeam în mod constant, aceasta credeam despre Dumnezeu și mă gândeam că nu aș putea nicidecum să vin la El.”  (Melissa)

Este de mirare că unele biserici pierd generația de mâine? Ceea ce a descries Melissa este, din păcate, ceea ce aud tinerii despre Tatăl lor ceresc. Ei aud despre un Dumnezeu mânios și capricios, care caută ocazia de a-i bate cu un băț mare și de a-i trimite într-un cuptor veșnic al pierzării. Biserica proclamă cu mândrie: “Îl iubim pe păcătos, dar urîm păcatul.” În realitate, însă, tot ceea ce aud cei care se luptă cu un stil de viață păcătos este: ”urâm păcatul“ și stau departe de biserică, pentru că ei echivalează (greșit) aceasta cu: “te urâm pe tine”  Prietene, aceasta pur și simplu nu este Evanghelia.

Evanghelia este preaiubitul nostru Domn Isus apropiindu-se de femeia de la fântână (Ioan 4:4-27), care avusese cinci bărbați și locuia cu un alt bărbat, nefiind căsătorită cu el. Evanghelia este Domnul nostru Isus salvând-o pe femeia prinsă în adulter  de mulțimea religioasă care dorea să-și exercite dreptul legal de a o omorî cu pietre. (vidi Ioan 8: 3-12). Când îl privești pe Domnul nostru Isus, vezi că El s-a simțit întotdeauna confortabil cu cei care erau încurcați în păcat, într-atât încât liderii religioși L-au batjocorit și L-au numit un prieten al păcătoșilor (vezi Matei 11:19), dar Isus nu s-a lăsat abătut din drumul Său de critici. Dimpotrivă, doar întâlnirea celor păcătoși cu dragostea și cu harul Lui îi făcea pe aceștia să fie transformați din interior spre exterior pentru totdeauna.

Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos. (Ioan1:17)

Dragul meu prieten, vorbim aici depre revoluția harului lui Dumnezeu, concretizată în ceea ce înseamnă relația ta cu Isus.

Domnul nostru nu a aprobat niciodată viața păcătoasă a oamenilor. El i-a trezit pur și simplu la dragostea Sa profundă și personal față de ei, iar odată ce au experimentat dragostea Lui, aceștia au avut puterea de a ieși din închisoarea păcatului, a dependenței și a robiei. Harul deschide ușile închisorii pentru cei prinși în păcat. Femeia de la fântână a devenit o evanghelistă în orașul ei și mulți L-au cunoscut pe Isus  datorită ei. (Ioan 4: 28-39)

Femeia prinsă în adulter a plecat cu darul de a nu fi condamnată și cu puterea de a nu mai păcătui. Cei religioși l-au evitat în mod activ pe păcătos, în timp ce Isus i-a căutat în mod activ pe păcătoși.

Harul deschide ușile închisorii pentru cei prinși în păcat.

“Daca rămâneți în Cuvântul Meu, sunteți în adevăr ucenicii Mei;  veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face liberi.” (Ioan 8:31-32)

(text adaptat după Revoluția harului de Joseph Prince)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.