Sute de medici și experți din SUA: Suferă de boala “dubla măsură”

Aceștia au semnat o scrisoare deschisă în care afirmă că „supremația albă predatează și CONTRIBUIE la răspânidrea covid-19”

by Ștefania Brândușă

Nu e în regulă să încălci ordinele privind izolarea la domiciliu și distanțarea socială sau dacă protestezi împotriva opririi economice, dar e cât se poate de OK dacă denunți în stradă „supremația albă”. Așa pretind sute de medici, experți din domeniul sanitar și alți profesori din SUA. Aceștia au semnat o scrisoare deschisă în care susțin nici mai mult nici mai puțin decât că „supremația albă contribuie la răspândirea Covid-19”.

Scrisoarea este semnată de 1.288 de „oficiali din domeniul sănătății publice, experți în boli infecțioase și responsabili ai comunității” și vine  în sprijinul protestelor în masă provocate de moartea lui George Floyd.

Epistola, pe care și-au pus semnătura experți de la universități de top precum Columbia, Harvard, Johns Hopkins, Universitatea din Chicago și Universitatea din Michigan, nu doar că nu condamnă „nedistanțarea socială”, devenită refrenul preferat al ultimelor luni în toată lumea, ba chiar refuză să denunțe protestele din America drept „riscante” pentru sănătatea oamenilor.

„Supremația albă este o problemă letală de sănătate publică care precede și contribuie la COVID-19”, se spune în scrisoare. „Datele arată că negrii și latinii au fost afectați în mod disproporționat de COVID-19 în multe state. Rasismul este unul dintre motivele pentru care există această disparitate”, susține un expert care nu a semnat scrisoarea, dar care spune că este întru totul de acord cu ea.

Și pentru că ultimele zile protestele au scos în stradă mii de oameni în toată America, în condițiile restricțiilor impuse de autorități, semnatarii scrisorii precizează:„În calitate de susținători ai sănătății publice, nu condamnăm aceste adunări ca fiind riscante pentru transmiterea COVID-19. Le susținem ca fiind esențiale pentru sănătatea publică națională și pentru sănătatea oamenilor de culoare din Statele Unite, care este pusă în pericol”.

Mai mult, sutele de experți care par să sugereze că noul coronavirus este inteligent și știe care-i alb și care-i negru, pledează pentru continuarea manifestațiilor care au aruncat America în haos. „Guvernele locale nu ar trebui să pună capăt manifestațiilor „sub pretextul menținerii sănătății publice”. În schimb, semnatarii cer forțelor de aplicare a legii „să nu folosească gaze lacrimogene și alte substanțe iritante”, considerând că astfel că oamenii mai ușor expuși la infecții și le-ar putea agrava condițiile de sănătate existente.

În scrisoare nu se suflă niciun cuvânt despre atacurile și vandalismele provocate în ultimele zile de manifestanți, concentrându-se doar asupra pericolului pentru sănătatea publică a „supremației albă”.

Interesant este că toți acești specialiști care și-au expus teoriile în perioada pandemiei, agitând sperietoarea „virusului ucigaș” au aplicat standarde diferite când a fost vorba de protestatarii albi care ieșit în stradă, luna trecută, în Michigan, pentru a demonstra împotriva ordinelor de izolare la domiciliu, acuzând faptul că prin încălcarea ordinelor de restricție pun în pericol sănătatea celorlalți.

Sursa: https://www.activenews.ro

___________

Însă citiți declarația contrară a Șefului Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA:

Protestele americanilor ar putea declanșa o nouă problemă: Substanțele chimice utilizate de poliție împotriva protestatarilor pot răspândi COVID-19

One thought on “Sute de medici și experți din SUA: Suferă de boala “dubla măsură”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.