Donald Trump a semnat un Ordin Executiv pentru promovarea Libertății Religioase Internaționale

Joi, președintele Donald Trump a semnat un Ordin Executiv prin care direcționează Departamentul de Stat să ia măsuri mai concrete în țările identificate că încalcă libertățile religioase, alocând peste 50 de milioane de dolari pentru susținerea acestui efort.

Intitulat „Promovarea Libertății Religioase Internaționale”, ordinul executiv însărcinează Departamentul de Stat și Agenția Statelor Unite de Dezvoltare Internațională (USAID) să finanțeze programe care promovează și protejează libertățile religioase în străinătate.

De asemenea, ordinul solicită diplomaților să sporească eforturile de a transmite îngrijorările SUA în țările partenere cu privire la discriminarea religioasă.

Ordinul președintelui vine în urma publicării în luna aprilie a raportului anual prezentat de USCIRF – Comisia Americană a Libertății Religioase Internaționale, raport care documentează starea libertăților religioase din întreaga lume.

În raportul din 2020, USCIRF a recomandat pentru prima dată ca India să fie declarată „Țară cu o Îngrijorare Specială” pentru „un declin brusc” privind libertatea religioasă în 2019, în special împotriva musulmanilor.

O țară desemnată în felul acestea este considerată cea mai gravă categorie de identificare a încălcării libertății religioase.

Pentru 2020, USCIRF a recomandat noi desemnări identice pentru Nigeria, Rusia, Siria și Vietnam. În același timp solicită reînnoirea desemnării pentru Birmania, China, Eritreea, Iran, Coreea de Nord, Pakistan, Arabia Saudită, Tadjikistan și Turkmenistan.

O categorie mai inferioară, denumită „Lista Specială de Supraveghere” a fost atribuită pentru Cuba, Nicaragua, Sudan, Uzbekistan, Afganistan, Algeria, Azerbaidjan, Bahrain, Republica Centrafricană, Egipt, Indonezia, Irak, Kazahstan, Malaezia și Turcia.

Donald Trump continuă să-și respecte promisiunile din campania electorală și astfel să susțină puternic libertatea religioasă nu doar în Statele Unite, ci internațional.

Sursa: Tribuna.US

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.