A văzut filmul lui Mel Gibson despre primul obiector de conștiință din Armata SUA și s-a convertit la creștinism.

 Povestea iranianului care spune că Dumnezeu a venit în căutarea lui

by Ștefania Brândușă

Hollywood-ul are păcatele lui, dar, uneori, poate schimba vieți. Este cazul unui iranian care, în 2016, după ce a văzut filmul lui Mel Gibson „Hacksaw Ridge – Fără arme în linia întâi”, s-a convertit la creștinism.

„Fără armă în linia întâi”, al cincilea film de lung metraj pe care îl regizează Gibson, este povestea adevărată a soldatului Desmond Doss ( interpretat de Andrew Garfield). A primului obiector de conștiință din armata americană, care, pe câmpul de luptă de la Okinawa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fără să poarte vreo armă, a reușit să salveze viața a 75 de camarazi. Desmond Doss a primit Medalia de Onoare a Congresului american pentru serviciul său de medic, care a refuzat să poarte armă pe câmpul de luptă, din convingerea că, deși războiul este justificat, crima nu va fi niciodată o soluție.

Există o scenă chiar la începutul filmului, când pe ecran apare o litografie înrămată a Rugăciunii „Tatăl nostru”. Rugăciune de care, așa cum relatează site-ul creștin Faitwire, iranianul, care locuiește în Australia, nu auzise niciodată.  A încercat să afle mai multe despre sensul cuvintelor din rugăciune și a început să caute pe Internet. La doar câteva zile, așa după cum mărturisește bărbatul, două pagini desprinse dintr-o Biblie au apărut pe ușa lui Bahram, ca  și cum ar fi fost purtate  de vânt. Acestea conțineau exact textul rugăciunii „Tatăl Nostru” din Evanghelia după Luca (11).

„Bahram a văzut acest lucru ca pe un semn de la Dumnezeu și și-a încredințat viața lui Hristos”, susține scriitorul creștin Lee Grady. „Până în ziua de azi, păstrează acele pagini din Biblie ca pe un semn că „Iisus a venit în căutarea lui”.

Grady a aflat despre această convertire a lui Bahram la creștinism în timpul unei călătorii recente la Perth, unde a întâlnit mai mulți  iranieni care s-au convertit, mulți dintre ei spunându-i că biserica creștină este tot mai îmbrățișată în statul din Orientul Mijlociu.

„Hacksaw Ridge”, filmul lui Gibson, nu e doar o poveste despre eroism, credință, camaraderie și ororile razboiului. Ci și un film care, prin mesajul său, acela de a nu face ceva ce contravine perceptelor religoase, vine în sprijnul acelor americani care nu doresc să-și încalce convingerile religioase participând, sub diverse forme, la legitimarea căsătoriilor intre persoane de același sex.

Sursa: https://www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.