Acad. Ioan-Aurel Pop: Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes

Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară”, a spus președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în discursul rostit la „Micul dejun cu rugăciune – Valori identitare europene”, care a avut loc la Palatul Parlamentului din București.

Identitatea nu se naște peste noapte și nici prin hotarâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcută împotriva națiunilor”, a mai spus președintele Academiei Române.

Soluția pentru Europa este o simbioza între specificul național și universalism, un concert al națiunilor însuflețite de un ideal comun, spiritual sau cultural”,  consideră academicianul Ioan Aurel Pop.

La Palatul Parlamentului a început în această dimineață evenimentul anual „Mic Dejun cu Rugăciune”, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din legislativ. Au participat câteva sute de lideri politici, spirituali, oameni de afaceri,  academicieni și reprezentanți ai societății civile.

by Ștefania Brândușă

sursa  activenews.ro 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.