Samy Tuțac, În Palatul Parlamentului: Câteva gânduri pentru cei înălțați în dregătorii

Urmează trei rânduri de alegeri în România: prezidențiale, locale și parlamentare. Avem la dispoziție patru instrumente care ne ajută să alegem bine: Biblia, rugăciunea, discernământul și votul. Cuvântul lui Dumnezeu amintește câteva cerințe pe care trebuie să le întrunească cei implicați în slujirea în zona socio-politică, cerințe față de care creștinii sunt foarte sensibili.

1. Dreptate

“Când cei drepti se înmulțesc, poprul se bucură, dar când conduce cel rău poporul suspină”. (Proverbe 29:2) Majoritatea creștinilor nu-și vor da votul pentru oameni corupți și fără caracter. Vor vota, în schimb pentru cei drepți, cinstiți și vorbiți de bine.

2. Înțelepciune

Eu ințelepciunea locuiesc împreună cu prudența…Prin mine domnesc împărații și cei ce conduc prin mine emit legi drepte…” (Proverbe 8:12-16). Creștinii nu vor vota oameni needucați, aroganți și fără o pregătire profesională peste medie. Vor susține, însă, pe cei care vor emite legi clare, drepte și în favoarea valorilor creștine.

3. Onestitate

“Cuvintele alese nu se potrivesc celui nebun, cu atât mai puțin buzele mincinoase pentru un nobil” (Proverbe 17:7). Cu siguranță, creștinii nu vor vota pentru oameni mincinoși și care nu își țin cuvântul. Creștinii îi apreciază pe cei care își recunosc greșelile, își cer iertare și dovedesc sinceritate.

4. Influență pozitivă

“Îndepărtează-l pe cel rău dinaintea regelui și tronul lui va fi întărit prin dreptate” (Proverbe 25:3-5). Pentru că, în înțelegerea creștină, cei care sunt “înălțați în dregătorii” sunt “slujitori ai lui Dumnezeu” pentru binele oamenilor, creștinii se vor uita atenți la parcursul fiecărui candidat, la influența lui în familie, în Biserică și în societate.

5. Puritate personală

“Oricine are speranța aceasta (fiind copil al lui Dumnezeu) în El se curățește, așa cum și El este curat” (1Ioan 3:3). Societatea încearcă să disocieze viața publică de viața privată, dar creștinii nu acceptă această abordare schizofrenică. Pentru creștini, viața privată trăită în curăție morală și ascultare de Dumnezeu este testul că și în viața publică va fi la fel.

6. Protecția săracilor și a celor fără apărare

“Deschideți gura pentru cel mut, pentru drepturile tuturor celor nenorociți! Deschide-ti gura și judecă corect” (Proverbe 31:8-9). Deoarece Dumnezeu este întotdeauna de partea celui slab, sărac și fără apărare, creștinii vor susține acei candidați care s-au dovedit a fi sensibili în a-i proteja, susține și ajuta pe aceștia.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Samy Tuțac

Sursa: http://newsnetcrestin.blogspot.com/2019/10/samy-tutac-de-la-parlament-cateva.html

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.