Jim Caviezel – O Declarație Istorică

Indiferența, această toleranță distructivă a răului. 

Oamenii sunt în pericol de a ceda exceselor lor, întreaga lume este înrădăcinată în păcat, însă în adâncul liniștit al inimii noastre, Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi să ne dăruim Lui în întregime.  Și de câte ori nu Îl ignorăm? Îi ignorăm chemarea dulce.

Um mare sfânt de la Auschwitz –  sfântul Maximillian Kolbe – a spus că indiferența este cel mai mare păcat al secolului XX.

Frații și surorile mele, este cel mai mare păcat al secolului XXI. Noi să scăpăm de această indiferență, această toleranță distructivă a răului. Numai credința noastră și înțelepciunea lui Cristos ne pot salva, însă este nevoie de războinici pregătiți să-și riște reputația, numele, chiar viața pentru a rămâne pe poziție pentru adevăr.

Delimitați-vă de această generație coruptă și fiți sfinți! Voi nu ați fost creați să vă amestecați în mulțime, să fiți ca ei. Voi ați fost născuți să vă distingeți.

Acum, în țara noastră, oamenii au un spirit de turmă și fac ce fac alții – țara noastră este un altar al libertății de a alege, iar toate alegerile sunt egale, idiferent de circumstanțe.

Voi credeți că aceasta este adevărata libertate?

Papa Ioan Paul a spus: Democrația nu este sustenabilă fără o învoire comună de a accepta niște adevăruri morale cu privire la persoana umană și la comunitatea umană.

Prima întrebare care se pune unei societăți democratice este aceasta: Cum ar trebui să trăim împreună? Poate societatea veni cu un răspuns la această întrebare care să excludă adevărurile și judecățile morale? Fiecare generație de americani trebuie să știe că libertatea există nu pentru a face ce vrei, ci pentru a avea dreptul de a face ce trebuie. Aceasta este libertatea pe care v-o doresc.

Libertatea față de păcat, față de slăbiciuni, libertatea față de această sclavie a păcatului – aceasta este libertatea pentru care se merită să îți dai viața.

Aceasta îmi amintește ce a spus Mel Gibson la începutul filmului său multi-premiat. Inima neînfricată, când s-a adresat lumii dezorganizate. Și în această seară vă spun:

Văd în fața mea o armată de soldați care se opun tiraniei. Ați venit să luptați ca oameni liberi și oameni liberi sunteți. Ce ați face pentru acea libertate? Ați lupta? Iar un om spune: Nu, vom fugi și vom trăi. Da? Luptă, și poate vei muri. Fugi și poate vei trăi. Cel puțin pentru o vreme. Și când veți muri în patul vostru peste mulți ani de acum încolo, ce nu ați da să schimbați toți acei ani pentru șansa de a vă întoarce în timp și de a le spune vrăjmașilor noștri că ei ne pot lua viața, dar vor putea să ne ia vreodată libertatea!

Toți oamenii mor. Dar nu toți oamenii trăiesc cu adevărat – Tu, tu, tu, noi toți trebuie să luptăm pentru acea libertate autentică să să trăim – cu Duhul Sfânt ca scut și Cristos ca sabie, trebuie să vă alăturați Sfântului Mihail și tuturor îngerilor ca să-l trimiteți pe Lucifer și toți demonii lui înapoi în iad, unde le este locul.

Saul înseamnă cel măreț. Ce înseamnă Pavel? Cel mic. Așa că, dacă vrem să fim măreți în ochii lui Dumnezeu, cum trebuie să fim? Mici. Ce trebuie să fim? ….

Fie ca Dumnezeu să vă iubească și să vă păzească și să vă îndrume în toate zilele. i dacă nu ne vom mai revedea aici, de-abia aștept să vă revăd în Rai.
Vă iubesc! Gog bless you! Luptați din greu!

Declarația lui Jim Caviezel, în întregime:

Advertisements

One thought on “Jim Caviezel – O Declarație Istorică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.