PERU – Poteraș Ionuț: Un spital construit prin credinţă

Klaus-Dieter John este un doctor misionar care toată viaţa s-a luptat pentru a-și vedea credinţa în Dumnezeu în acțiune.

„Trebuie să recunosc faptul că credinţa a fost un lucru dificil pentru mine,” a spus el pentru CBN News. „Cea mai mare dorinţă a mea a fost să văd dacă Dumnezeu lucrează cu adevărat…Biblia spune că dacă ne rugăm, atunci El va răspunde. Am vrut să văd dacă acest lucru se întâmplă şi în cazul meu, aşa că toată viaţa mea a fost un experiment cu Dumnezeu, cu rugăciuni născute din disperare.”

Dorinţa aceasta de a testa dacă credinţa sa este reală i-a confirmat lui Klaus nu numai  că slujeşte un Dumnezeu al minunilor, însă l-a făcut martor şi la o mare binecuvântare sub forma unui spital modern, dotat cu toate cele necesare, pentru cei mai săraci oameni din Peru.

Spitalul se numeşte Diospi Suyana, o expresie incașă care înseamnă „noi credem în Dumnezeu”. În cei 11 an de când funcţionează, peste 330.000 de pacienţi au fost trataţi aici şi peste o jumătate de milion de peruani au avut ocazia să audă vestea bună a Evangheliei.

Cei mai mulţi dintre pacienţi fac parte din grupul etnic Quecha, descendenţi direcţi ai incaşilor, care trăiesc într-o sărăcie lucie, fără apă curentă sau electricitate, însă datorită credinţei persistente a lui Klaus şi a soţiei acestuia ei beneficiază de investigaţii şi tratament medical la un spital ce asigură servicii moderne, similare oricărui spital din America sau Europa de Vest.

Spitalul are săli de operaţie, terapie intensivă, cabinete de medicină dentară şi oftalmologie, precum şi o farmacie, iar în cadrul acestuia lucrează 35 de doctori şi asistente, dar şi numeroşi voluntari.

Pacienţii trebuie să plătească serviciile medicale pe care le primesc, însă costul serviciilor medicale este proporţional cu veniturile fiecăruia, şi de multe ori pacienţii fără surse de venit sunt susţinuţi de fundaţia caritabilă a spitalului.

Continue reading Știri creștine

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.