Fost ministru al Educației spulberă programul USR pe învățământ

Este o imbecilitate cruntă. Nu meritați niciun vot de la vreun român cu copii pentru că e pericol public ce ați însăilat voi acolo!

de Ștefania Brândușă 

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a lansat un atac dur la adresa celor de la USR pe tema programului din domeniul învățământului, pe care îl descrie ca pe o „imbecilitate cruntă”.

Într-o postare pe Facebook, Funeriu desființează, pe rând, propunerile USR privind sistemul de învățământ din România, dacă vor ajunge la guvernare, și le transmite acestora că nu ar merita să primească voturi „de la vreun român cu copii, pentru că e pericol public ce ați însăilat voi acolo”.

”Ca să nu avem discuții: polisibriful (mda, de ce să nu părem interesanți folosind cuvinte în engleză?) USR pe educație este de o imbecilitate cruntă.
Denotă o cretină și vinovată necunoaștere a realităților (cum naiba să spui că ARACIP e politizat când ea are șefi neschimbați sub vreo 19 miniștri?).

Au însăilat o compilație de măsuri inteligente propuse de comisia Miclea și legiferate de mine (desigur, fără citare) dar atât de dezarticulate între ele încât punerea lor în aplicare e pericol public.

Nu mai vorbesc de cretinismul desființării inspectoratelor pe motiv de… politizare (acum serios: tu, ca guvern, cum să îți pui în practică politicile pentru care ai fost ales democratic, dacă nu ai în teritoriu oameni loiali programului de guvernare?).

Au și idei crețe legate de “facilități” pentru școli private (băbăeți, voi știți că prin Legea 1/2011 (mda, dată de mine) costul standard per elev merge și la școlile private acreditate?), dar au și idei geniale cu finanțarea universităților pe bază de performanță (măi Johnny Bingo jucăuși, voi știți că asta s-a făcut odată cu evaluarea din 2011? Vă dau scris că la cât e de complexă chestia vouă nu vă ajung 4 ani să înțelegeți cu ce se mănâncă)… Tot așa: citiți ce spune Legea 1/2011 în variantă originară despre descentralizare (inclusiv curriculară) și luați notițe (oups, v-ați dat seama că ce ați propus e acolo de mult, doar că într-o variantă mult mai inteligentă). Iar îmbinarea dintre sistemul din Țara Galilor și cel din Finlanda e de o prostie epică și intergalactică.

Continue reading Activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.