“CE VEZI ?”

Mărturisirea ce urmează s-o aștern în continuare are menirea de-a ÎL onora și preamări pe Dumnezeu, Tatăl nostru, pe Domnul Isus și pe Duhul Sfant, dar și de-a ne încuraja și îndemna unii pe alții,  așa după cum făceau și ne învață apostolii și ucenicii Domnului, cum citim pe paginile Sfintei Scripturi:

…Era o zi obișnuită în care eram ocupată cu treburile casnice și lucrul pe lângă casă. Am ieșit din curtea casei până la o distanță de 50 de metri unde se aflau containerele pentru sortarea resturilor menajere. Când am vrut să revin în curte, am făcut cam doi metri când am auzit glasul Domnului la nivelul minții:

– Oprește -te!” M-am oprit, surprinsă. Domnul a continuat spunând: “Uită-te la mărul din curtea ta… Ce vezi?

“- Doamne“, am răspuns eu “de la distanta asta văd doar o formă, o tulpină și o coroană.

– Apropie -te!“, mi-a spus iar Domnul… “– Acum, ce vezi?“.

– Doamne, acum încep să disting mai multe detalii, nu mai văd doar o formă, pot să văd mai multe amănunte.”

Ajungând  în curtea casei, Domnul mi-a spus: “– Acum, bagă-te sub măr, spune-mi ce vezi ?

– O, acum într-adevar pot să spun mai multe: stadiul de creștere și coacere al merelor, forma și culoarea frunzelor, ce ramură este tăiată, care are noduri și tot ce poate ochiul meu să cuprindă.

Atunci glasul Domnului mi-a spus așa :”– Vezi, mulți oameni spun că mă cunosc, dar nu văd în mine decât o formă și asta din cauza distanței la care sunt față de Mine. Alții, înaintează și încep sa vadă mai deslușit detalii. Dar Eu doresc sa fiți așa de aproape, să vă lipiți de Mine, așa cum stai tu sub mărul acesta și poți sa vezi atât de multe lucruri…

Apoi a mai urmat o învățătură așa de minunată… “– Stând așa aproape de Mine, Eu vă fac de cunoscut faptele bune pe care Le-am pregătit mai dinainte și în care voi să umblați. Dar și planurile celui rău de care să vă feriți și împotriva căruia să luptați.

 -Efeseni 2:10 – “Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.”

1Petru, 5:8 – “Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.”

– Efeseni 6:11Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.

2Cor 2:11 – ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi; căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui.

Apoi a mai urmat ceva la care nu m-aș fi gândit. O altă întrebare și o lămurire din partea Domnului… “ – Dar, ca tu să înțelegi că oricât s-ar apropia un om de Mine și oricât ar crede că Mă  cunoaște, totusi omul nu Mă poate cunoaște în totalitate.”  (1 Cor 13 :12).  “- Îți mai pun o întrebare: Poți să-mi spui cu exactitate câte frunze are mărul acesta?” …Am rămas așa de uimită de întrebare și am spus:

– Doamne, nu, niciodată n-aș putea să răspund cu exactitate la întrebarea asta!

– Vezi, mi-a spus Domnul, Eu știu exact numărul frunzelor așa cum vă cunosc și numărul firelor voastre de păr.”

Matei 10 : 30 – Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.

La sfârșit am primit îndemnul acesta: “– Spune celor ce mă caută, dar nu văd în Mine decât o formă, dar si celor ce s-au apropiat și au început sa distingă detalii, dar s-au oprit din drum, mulțumiți, cu ceea ce au primit și văzut, că: Eu sunt AICI pentru oricine mă caută cu inima sinceră și curată, doar faptul că  ei stau atât de departe de Mine îi împiedică să Mă cunoască mai mult.”

-Ieremia 29 :13 –  Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.

Vreau să închei spunând că nimeni care are experiențe cu Domnul, nu este mai special decât altul. Nu avem nimic care să nu-l fi primit de la Dumnezeu, nu avem cu ce ne lăuda, dar  putem să ne încurajăm cu un verset din epistola apostolului Ioan, care să ne ajute să rămânem fermi pe calea apropierii nemijlocite de Domnul și Învățătorul nostru:

1Ioan 2 : 27 –  “Cât despre voi, ungerea pe care ați primit-o de la El, rămâne în voi, și n-aveți trebuință să vă învețe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învăța despre toate lucrurile și este adevărată, și nu este o minciună, rămâneți în El, după cum v-a învățat ea.

Amin!  Glorie Domnului nostru! – sora I.G.

One thought on ““CE VEZI ?”

  1. Pingback: “CE VEZI ?” — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.