A fi în lume dar nu ca şi lumea

"</p

Mireasa lui Christos nu este chemată să facă paradă pe scenele lumii, acolo unde toți obsedații şi maniacii sunt conduşi de firea pamântească!

Niciodată cel duhovnicesc nu câștigă puncte şi voturi in faţa celui drăcesc, firesc și mai ales la el acasă, când joci pe teren străin, „în deplasare”, în temple păgâne….

Câte experiențe, câte concursuri, câte recitaluri, câte episoade trebuie să mai treacă peste maturitatea si discernământul evanghelicilor ca să conștientizeze că nu am fost chemați la cununa, showul, fumurile, covorul roşu, aplauzele,succesul, gloria si popularitatea lumii?

Câte examene, voturi, referendumuri, polluri si sondaje trebuie să mai înghițim si să îmbrățișăm ca să înțelegem că societatea seculară-hedonistă nu dă doua parale, nu oferă puncte şi bile albe la subiecte precum „Bodnariu”, Familia tradițională, exclusivitatea si supremația Tatălui (relația personală cu Dear Father, cum pretindem că o avem noi) în gândirea actuală postmodernă?

Nu poți fi in trend cu lumea si să câștigi admirația si plăcerea lui Dumnezeu. N-ai cum! Vorbesc despre imposibilitatea loialităților duble. N-ai cum să slujești la doi jurați!

Cu privire la cultură, Andy Crouch in cartea „Culture Making” precizează ca sunt 4 categorii de oameni, sunt cei care 1) Critică cultura, 2) condamnă, 3) o consumă așa cum este ea … 4) sunt cei care o cultivă si creează, Cultura Împărăției lui Dumnezeu. O abordare înțeleaptă a culturii este sa o cultivăm, să ne folosim de ea, ca un bun comun, să ne implicam cu Evanghelia in ea… dar niciodată să nu avem așteptările nerealiste de a fi in ratingul / topul si clasamentul celor nelegiuţi.

Încercând să facem biserica lui Hristos prea atrăgătoare, adaptată, relevantă lumii, culturală, la modă, în vogue cu tendințele ei, o dezbrăcăm de sfințenie și strălucirea frumuseții lui Hristos.

Alo, trezirea! Omenirea dorește gratificare personală imediată, senzualitate si mișcări lascive, exhibiționism, goliciune şi libertate sexuală ….și nu priviri angelice şi cântări liturgice evlavioase.

Si asta o spun statisticile, căutările si sărci-urile tinerei generații de pe tablete, telefoane, sunt după curva roșie a Babilonului nicidecum nu au apetit și foame după albul purității Ierusalimului.

Pentru cei care au rămas confuzi, frustrați, ofticaţi şi nervoși, în urma unor rezultate, le recomand sfaturile lui A.W.Tozer, pentru voi există circuri, cabaret-uri, cluburi si baruri, restaurante…teatre si spectacole, entertainment …nu altare. Ati greșit biletul!

Să fim atenți în viaţă şi să distingem bine între a fi credincios şi a fi popular. John Stott spunea „It is not possible to be faithful and popular simultaneously.” / Nu este posibil să fii credincios și popular simultan.

Continue reading Depozitarul.wordpress.com

Sursa Photo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.