Datoria de a spune nu

by A.W. Tozer

Cu cât ne apropiem mai mult de inima lui Dumnezeu, cu atât mai puțin vom fi înclinați spre controversă. Pacea pe care am aflat-o în sânul lui Dumnezeu este atât de plăcută, încât e ceva natural să vrem să o menținem intactă ca să ne bucurăm de ea cât se poate de mult și de deplin.

Creștinul umplut cu Duhul Sfânt nu este niciodată un bun combatant. El este mult prea dezavantajat. Dușmanul este întotdeauna mai bun la insulte, decât își permite creștinul să fie. Diavolul are epitetele colorate, iar urmașii lui le folosesc fără mustrări de conștiință. Creștinul întotdeauna se simte mai în largul său binecuvântând, decât opunându-se, mai mult decât atât, el este mult mai sensibil, la critici, decât adversarii lui. El se retrage dinaintea oricărei înfățișări mânioase și se dă înapoi de la cuvinte pline de amărăciune. Acestea sunt simboluri ale unei lumi pe care el a părăsit-o demult pentru liniștea Împărăției lui Dumnezeu unde dragostea și binele triumfă. Toate acestea sunt în favoarea lui pentru că îl disting ca pe un om în care nu este ură și care își dorește cu tot dinadinsul să trăiască în pace cu toți oamenii.

În ciuda dorinței sale sincere după pace, vor fi totuși momente în care el nu va îndrăzni să-și permit să se bucure de ea. Sunt momente în care e păcat să fii în relații de pace. Sunt circumstanțe în care nu este nimic altceva de făcut decât să te ridici și să te opui vehement. A face cu ochiul nelegiuirii de dragul păcii nu este o dovadă de spiritualitate superioară; mai degrabă e un semn al unei timidități condamnabile care nu îndrăznește să se opună păcatului de teama consecințelor. Căci ne va costa mult să stăm de partea binelui, când răul îi domină pe majoritatea, lucru care se întâmplă absolut tot timpul. [ … ]

Va urma


Din cartea Următorul capitol după ultimul de A.W. Tozer Capitolul 5
Editura Perla Suferinței-2011
Traducere:Larisa Mangalagiu  / Editor Valentin Leonaș

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.