Neiertarea. Puterea rugăciunii părinților pentru copiii lor

by Adriana, Partea 1

Punctul de plecare al mărturiei sînt  versetele  Bibliei din 2 Cronici 7:13-15

 Când voi închide cerul și nu va fi ploaie, când voi porunci lăcustelor să mănânce țara, când voi trimite ciuma în poporul Meu:  dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga și va căuta fața Mea, și se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui âara. Ochii Mei vor fi deschisi de acum, și urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta. (2 Cronici 7:13-15)

și

Astăzi, dacă auziți glasul Domnului, nu vă împietriți inimile, întorceti-va  la Dumnezeu, ca sa va  vindec” Evrei 3:7

Această mărturie are trei obiective:

1-Aceia dintre voi care sunt încă în dilema dacă acum este ultima dată  când pot valorifica  chemarea lui Isus, sau pot amâna din nou momentul. Pocăiește-te  acum, azi,   nu mâine, când poate fi prea târziu din cauza mortii tale, sau vei fi adus la Isus prin suferință, boală…

2-Părinții care se roagă pentru copiii lor, trebuie să continue să o facă, pentru că în cazul meu lacrimile  și rugăciunile mamei noastre au fost ascultate si rezolvate după 35 de ani.

3-Părinți! aceia dintre voi care sunt speriați de amenințarea că dacă nu renunță la credința în Isus, isi vor pierde job-ul. Lor le spun, nu va  speriati ! Isus nu vă va părăsi, dacă nu-L veți părăsi voi. El vă va da pâine ca în somn, direct voua sau prin corbii Lui.

Eu sunt Adriana și l-am cunoscut  pe Isus la vârsta de 10 ani, din cauza bolii de cancer a sorei  mele. Avea numai 13 ani si familia noastră a trebuit să se pocăiască. Mama mea a fost o ortodoxa ferventă. Ea a auzit de acest nou mod de cunoaștere  și slujire a lui Isus (Biserica Penticostală) si  a avut mesajul prin  care ea trebuie să țină postul  Esterei  (9 zile fără apă și pâine – 3 zile era postul Esterei n.r.) și pe baza credinței ei, sora mea va fi vindecată.

Începând cu ziua a 6-a de post a ei, sora mea a fost completat vindecată de Isus Hristos. Ultimele 3 zile de post, mama mea le-a adus drept mulțumire pentru Dumnezeu. Tatăl meu, care a fost chelner a trebuit să părăsească acest loc de muncă, pentru că servirea de  băuturi tari era  împotriva credintei. Când a venit la  Isus a trebuit să se întoarcă la locul de muncă anterior (ca gestionar) și după 4 luni, familia noastra a fost supusa  la un test serios, în scopul de a crește credința noastră și experiența cu Isus. Cineva, un coleg rău al tatălui meu, a furat un container cu mărfuri, evaluate la aproximativ 150.000 lei. Pentru  anul 1974 a fost o cifra  uriașă, comparativ   cu valoarea de peste un miliard, la preturile de azi. Tatăl meu a fost în pericol de a merge la închisoare, fiind suspectat că el  ar fi furat, mama mea, care l-a girat  pentru a primi acest loc de muncă, era în același pericol. Sora mea  si eu ar fi trebuit să mergem la casa de copii. Timp de 3 luni, noi  și alți membri ai bisericii noastre au facut  în continuare rugăciuni, postind  și după această perioadă, Isus a a facut  miracolul.  Containerul, după ce a fost pierdut, a  fost descoperit și adus înapoi  de mâna lui Hristos, inapoi in gestiunea tatalui meu. Tatăl meu a demisionat, ca sa nu se mai repete experienta  și am început să trăim prin credință! Isus a avut grijă de familia noastra, asigurandu-ne   pâinea de zi cu zi pe masă.

Cu  aceste doua minuni în viața noastră, ne-am ridicat în credință în următorii 4-5 ani. Din pacate, frații și surorile noastre în Isus, au făcut erori uriașe, gafe  în comportamentul lor în relația cu noi. Noi, (eu și sora mea- ca adolescente) am fost rănite în sufletul nostru de către ei, am privit la ei in loc sa ne  menținem ochii la Domnul, ne-am pierdut calea cea dreaptă, si  am devenit rebele. De ce? Pentru că am fost în așteptarea unei  justiții din partea lui Dumnezeu  față de  persoanele  din biserică care nu au fost pedepsiți așa cum meritau, pentru ceea ce au făcut rău față de  noi și nu si-au cerut niciodata iertare. In urmatorii 30 de ani, am avut doar o formă de evlavie, mergand doar  o dată pe lună la biserică, evitând să fim  rănite din nou  de frați si surori,  în afara bisericii.

Nu le-am putut ierta pe acele persoane,  și  ,acest lucru, NEIERTAREA,  a otravit  viața noastră și a scurtcircuitat si  tăiat legătura noastră cu ISUS. Noi nu am realizat asta, deoarece chiar și Isus admitea  că persoanele acestea  au fost vinovate și cu toate acestea El ne cerea să le  iertam. NU AM PUTUT SI NICI NU AM CERUT AJUTORUL  LUI !

Domnul, a ascultat dupa  35 ani rugăciunile mamei mele pentru noi, fetele  ei, dovedind că TOTDEAUNA, părinții trebuie să  continue  sa se roage  pentru copiii lor, nu contează cît de mult timp, pentru că ei vor găsi răspuns  și mântuirea lui Dumnezeu, chiar și după zeci de ani de ani.

Deci, în 2008 – ISUS a tras linie de total pentru noi  si EL, care ne-a tot  așteptat  sa ne intoarcem la EL, toata  această perioadă, a decis că este timpul să ne  „SILEASCĂ” să ne întoarcem  la el, prin suferință. EL  a ingaduit sa fim lovite pe  ambele nivele: profesional și familial. Sora mea, la 48 de ani, fost diagnosticata cu cancer din nou și timp de 4 ani am luptat împotriva acestei boli. Am  cerut un împrumut de la bancă și am cheltuit peste un miliard de lei, pentru teste, analize de laborator, medicamente, cerând  vindecare de la Dumnezeu și  mergând si la 32  medici. Fără rezultat! Sora mea pierdea   sânge zilnic, timp de 3 ani  si 6 luni. Când ceream  transfuzie de sânge, spitalele au refuzat, declarând că Romania nu este o fabrică de sânge pentru sora mea!

În ciuda a toate acestea (tensiune arteriala doar de 4-5, puls 130, dureri  imense,  anemie,  neputinta de a mânca), Isus a  menținut-o în viață pe sora mea și tot timpul mesajul  pentru ea era: ”iartă și uită pe frații și surorile  de la biserică“. Incă eram  rebele  și sora mea nu voia nici  chiar să se mai  roage. Se gândea că din moment ce ea s-a  ținut  departe de păcate mari, având o  corectitudine a  noastră in fața lui  Dumnezeu, EL trebuia  să ne ajute, indiferent de neiertarea noastra  și ura, resentimentele  acumulate în toti acesti ani. După  3 ani și jumătate, starea ei se inrautatea cu fiecare zi. Am  învățat să fac injecții, perfuzii (din moment ce nu mai aveam  bani să plătesc pentru serviciile asistentelor, iar in  spitale nu mai  ofereau  ajutor). Cu șase săptămâni înainte de moartea ei, Isus a cerut post din partea mea. A  fost foarte dificil pentru mine, pentru că de peste 30 de ani nu am mai făcut-o. In ciuda  faptului  că, la vârsta de 11 ani, citisem deja Biblia și  la vârsta de 12 ani, tinusem postul  Esterei (necurmat), acum la 49 nu am putut s-o fac. Dar, Isus a fost dispus să vadă în mine decizia de a ma întoarce la pocăință, nu cât de multe ore am fost în stare să postesc. EL  m-a ajutat să-l fac progresiv, și credeam ca  se va vindeca ! Rezultatul a fost că eu și sora mea am primit puterea de a IERTA, nu vindecarea trupească. Am  căutat  numerele de telefon ale persoanelor care ne-au  umilit si distrus sufleteste. Eu am cerut iertare în numele meu si al surorii mele. După 50 de zile de nemâncare, sora mea nu a mai fost în măsură să mai vorbească, doar să  audă.In  ultima lună de viață, eu am ajutat-o ​​să se apropie de Isus, de a asculta predicile online de pe site-urile crestine. Hristos mi-a spus ca „a avut de gând să o lase în viață, dar pentru că e prea slabă spiritual si ar cădea din nou, e mai bine să o ia la EL”

Nu  puteam accepta moartea ei, așa că am încercat să-l provoc pe  Dumnezeu, spunându-i că El este lipsit de putere, deoarece El nu o   poate vindeca Am  încercat  să-l șantajez  pe Isus, spunându-i  în rugăciuni, că dacă nu o va vindeca pe sora mea și nu-mi va  rezolva problemele mele, eu voi  spune tuturor că dacă vii la Isus, trebuie să te aștepți NUMAI la pierderi, mizerie, devenind  un LOOSER  nu un câștigător!

Nu am înțeles că întâi conteaza vindecarea sufletului si a cugetului. Si  sufletul ei  a fost vindecat. Ea nu putea să-ndure ceea ce va veni pe pământ,  rămânand   aproape de Isus, și nu se va pocăi  in totalitate, iar eu  nu-l voi puta  sluji pe Hristos din  cauza  ei, El a decis  că este mai bine să o las să fie luata  de către Dumnezeu în rai. In  ultima săptămână din viața ei, Dumnezeu m-a intărit pe  mine și  pe mama mea să acceptam  moartea ei. Atunci când ea a făcut pace cu Isus, a putut  muri cu un zâmbet pe buze. Acest  semn  l-am cerut  de la Domnul Isus, eu și mama mea, în scopul de a ști că ea a fost cu adevărat salvată și este în ceruri acum.

Chemă-mă in ziua necazului si Eu te voi izbavi, iar tu Mă vei proslavi” În cazul meu, în 2003, Isus a permis să fiu lovita si pe plan  profesional. M-a ajutat  întâi să câștig un concurs profesional pentru o poziție de  economist în departamentul de contabilitate, intr-o companie de stat.

Odata cu mine a fost angajata si nepoata cuiva cu „dedicatie”. Timp de  șapte ani, până în 2010, am primit doar o jumătate din salariul meu, pentru că restul a fost redirecționat către tânăra  cu relatii. A  trebuit să lucrez sarcinile pentru 3 persoane dar  plata primită era doar  o jumătate salariu. Când  am cerut  plata restului  de  salariu, mi s-a spus “Ești credincioasă, acceptă lucrurile așa cum sunt. Rabdă paguba !” In toti acesti  ani, nu am putut înregistra operațiuni  ilicite, am dovedit că eu nu pot face contabilitate neagră  sau gri “. Numai cea  alba, legala!  Asta m-a pus pe lista neagra in ochii sefilor. Deci, pe 1 martie 2010, am fost singura concediată   din  companie, sub pretextul crizei  financiare- economice.

Imediat, am cerut permisiunea de la Isus, de a deschide un proces de contestare  a concedierii abuzive. I-am spus lui Dumnezeu: “Doamne, tu știi că persoanele astea  și multe altele se gândesc că copiii Tai, neaparat trebuie să fie cu handicap, prosti, sau cu retard  mental. Ingaduie-mi  Isuse, sa lupt si  să le arat că copiii  Tăi  sunt inteligenti  și pot  fi săbii ascuțite atunci când aceasta este o necesitate! Și Isus mi-a dat permisiunea de a deschide primul dintr-o serie de 6  procese, poate pentru a arăta până la faptul că, dacă degetul lui Dumnezeu nu ajută, nimic nu poate fi realizat! Sau poate m-a lasta in voia inimii mele… Nu stiu. A fost nevoie de nouă luni pentru judecarea lui, m-am reprezentat  singura  pentru că nu mi-am putut permite un avocat. Isus a fost de partea mea si  EL a câstigat! Slavă lui Isus! DAR, am fost prea  prinsă de neiertare mea și dorind razbunare pe aceste persoane care m-au lăsat fără resurse și loc de muncă, în ciuda faptului că am fost unic  intretinator de familie  în casa mea, ca am avut un împrumut bancar și sora mea era  foarte bolnava. Asa că NU  am multumit lui Isus cum merita! Ca  urmare, Dumnezeu a permis ca angajatorul meu să plătească mită și judecătorul a întârziat redactarea deciziei  mele, timp de  5 luni. Nici  directia  de șomaj, nici  Angajatorul nu m-au  informat  că mă  pot prezenta imediat pentru a începe munca. Fostul meu sef a folosit această oportunitate ca temei pentru o noua concediere. Cand  decizia scrisa a ajuns  în cele din urmă  la mine, a trebuit să  mai aștept  încă 10 zile, în scopul de a deveni cn titlu executoriu, definitiv  și irevocabil. Deci, fostul   manager   a pretins că el m-a reangajat   începând cu 13 Decembrie 2010 și NU am  aparut  la birou (unde am lucrat ca economist în contabilitate), până pe 19 aprilie 2011. In  următoarele 14 zile m-au tinut  într-un birou pustiu, fara acces la ceva  si au  inscenat o ancheta disciplinara,dar nu au respectat cerințele legii  să mă anunțe în termen de 5 zile  și au  scris despre mine MINCIUNI  în raportul lor. Am  fost concediata  a doua oară pentru INDISCIPLINA: concret  „NEPREZENTAREA LA BIROU  timp de 120 de zile”. Am fost nevoita sa deschid al doilea proces, de  a contesta concedierea disciplinară. Cum  nu  mi-au plătit toate  drepturile salariilor mele restante si nu am primit locul meu de munca, am fost obligata sa deschid al treilea proces, pentru punerea în aplicare a deciziei primului judecător. Din păcate, executorul  judecătoresc  a luat din nou mită, el a prelungit procesul timp de 6 luni, fără nici un rezultat. El a suspendat aplicarea legală a deciziei irevocabile.  Pe  această bază, fostul meu angajator a deschis al patrulea proces,  contestand   executarea silita. Si acest proces a fost pierdut de mine. DE CE? Pentru că atunci când lui Dumnezeu închide toate ușile, nimeni de pe pământ NU  ar putea deschide o alta. A  fost parte din planul său cu mine de  testare în cuptor și  a mă face să renunț  la neiertare, ură, dorința răzbunare, mândrie.  Încăpățânarea  în a cere lui Dumnezeu să mă accepte asa cum sunt eu, nu cum vrea EL  Am fost nevoita sa  deschid al cincilea proces -un dosar penal pentru conducerea companiei mele de stat, care nu  a vrut să respecte o decizie irevocabila.

Din păcate, în ciuda faptului că a fost admis dosarul, cu aspectele penale,  completate   prin mărturia mea și  probele, documente anexate, nu am fost chemata la NICIUNA  dintre cele patru sesiuni ale acestui proces. Nici chiar  astăzi, nu știu cum procesul a fost închis, pentru că eu am  primit doar o hârtie spunându-mi că managerul de resurse umane și consilierul juridic  al companiei, nu sunt subiecte de investigatie. Dar managerul general a fost vicepresedinte al  unui partid politic câștigator in alegeri, este consilier general  la primăria capitalei, presedinte al multor organizații politice… Asa că mi-am dat răspunsul.

Prinsă in  plasă de atât de multe încercări (concomitent cu  bola de cancer a sorei mele), nu am vrut să mă rog la Iisus și  petreceam ziua   blestemand dușmanii   mei, care  păreau că m-au distrus. Dar, Isus vrea să iubim pe vrăjmașii nostri  și a vrut sa  învăț prin suferință să spun  binecuvântări pentru dușmanii mei, in loc  de blesteme. De asemenea, pentru  alinarea  durerilor sorei  mele, am fost forțată să mă  rog în fiecare oră, eu care petreceam doar 5-10 minute in rugaciune, pe zi.  Isus   mi-a cerut si  post. Acum, după 35 de ani, pierdusem  antrenamentul. Am  făcut eforturi  zi de zi și, în mod progresiv am reusit sa postesc pentru sora mea și pentru procesele mele. Raspunsul NU la vindecare sau IZBAVIREA MEA! A fost puterea de a uita si ierta dușmanii noștri, frații și surorile  care ne-au  distrus pe  noi în perioada adolescentei noastre. Când  sora mea a murit, mă asteptam ca Isus să-mi dea  un BONUS: o victorie în proces! Dar  am pierdut din nou si al cincilea proces pe motiv disciplinar. În afară de asta, am pierdut multe locuri de muncă de la companii mari din cauza  „etichetei” de indisciplinată. Am  încercat  să-mi găsesc locuri de muncă pe internet, plătind  300 de dolari primiti  din despagubirea incasata, pentru o pagină web și nu am avut nici un client pentru ținerea de contabilități sau pentru traduceri.

Mai păcătuisem cu ceva: Timp de 10 ani i-am doat doar 1% din veniturile mele, zicându-i: “Din cauza TA, primesc doar 50% din salariu. Nu stiam cuvantul:

 ” Se cade sa insele un om pe Dumnezeu cum Ma inselati voi? Dar voi intrebati: “Cu ce Te-am inselat?” Cu zeciuielile si darurile de mancare.  Sunteti blestemati cata vreme cautati sa Ma inselati, tot poporul in intregime!  Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare”. (Maleahi 3 :8-10)

Isus a fost cerut de la mine sa-i mulțumesc  pentru tot ce ingaduie in viata mea! Nu am putut-o face 4 ANI! Foarte dezamăgita  că, în ciuda eforturilor mele  de   întoarcere  la  Isus: postul meu, iertarea  dușmanilor mei și unele fapte bune,  Domnul Isus mă  părăsise si la ultimul  proces, eu am  decis să fac  o ultimă incercare  singura, deschizand  al șaselea proces la Curtea APEAL, pentru contestarea din nou a  concedierii disciplinare (care nu a intrunit elementele necesare, dar  care mi-a luat dreptul  de a munci, de a trăi, la drepturile  civile …. Am scris  pledoaria  la ultimul dosar și l-am lăsat la curtea de  APEL, rugându-mă lui Isus că cel puțin acum, în “ultimul minut “să apară și să-mi  facă dreptate, să-mi  dea înapoi demnitatea și șansa de a câștiga, avându-l pe  Domnul domnilor și Împăratul împăraților de partea mea. Eu am  decis să încerc să ating si ultima   cerinta  care lipsea pocăinței  mele:  Să mulțumesc lui  Dumnezeu chiar și pentru PIERDERI, NECAZURI, ÎNCERCARI. Până atunci nu CONCEPEAM ASTA. Cu ajutorul  lui Isus, am inceput sa o fac , incepand si seria unui  post de 40 de zile, în scopul de a rezolva Isus situatia  mea disperată. La  sfârșitul acestor 40 zile, m-am prezent la proces, fără avocat, care mi-a spus CA SUNT PERDANTA DIN START, CĂ N-AM NICIO ȘANSĂ IN  INSCENAREA FĂCUTĂ DE ACESTI OAMENI POLITICI INFLUENTI”. M-AM REPREZENTAT SINGURA  în fața judecătorilor   Curții  de Apel și i-am spus “Isus vorbeste TU prin gura mea, Castiga TU  pentru mine“! Și Isus a câștigat!

Fostul meu angajator este obligat prin a doua decizie irevocabila, să mă reangajeze și să plătească pentru salarii datorate pentru ultimii  2 ani . Cand  m-am dus la birou, a trebuit să  întâlneasc din nou ostilitate.Iarasi, nu am putut intra în divizia de contabilitate, deoarece meu Seful mi-a spus “Fata care lucrează acum pe locul tau ,se descurca f bine, DE CE SA O SCHIMB”. De ce ar trebui să te las la locul ei? Iar Nu am acces la sistemul de contabilitate,  la facturi, documente … În acest caz, am fost nevoita sa cer  drepturile cuvenite de  Concediu de odihna  pentru ultimii doi ani, în scopul de a le permite să se  organizeze și să-mi dea înapoi slujba și biroul meu.  Isus  mi-a spus că nu trebui să rămân în acest loc, pentru că au făcut planuri de distrugere a mea. Să-l las pe EL  să rezolve această nouă situatie. De foame NU am rabdat NICIODATA. EL ne-a purtat de grija zilnic. Spre exemplu, anul trecut de PASTE, nu aveam ce pune pe masă. Un frate care lucra in Germania, a venit la familie in Romania. Cand a luat  Biblia in mână, i-a căzut o hârtie cu un nr.de telefon. Nu stia al cui este. A sunat si era al mamei. Eu cu rautate am strigat ca să audă: “Alt frate care-ti cere sa postesti pentru el si sa te rogi! Dar pe tine cine te ajuta?” Acest frate  putea sa se supere, dar nu a facut-o. A cerut sa-l lase sa vina pana la usa. A venit cu multe alimente si banii de plata facturi. Atunci, rusinata i-am cerut iertare si de atunci nu am mai fost contra să intre frați în casă.

Concluzia:

Daca tu iti faci partea, Dumnezeu NU RĂMÂNE NICIODATĂ DATOR. IȘI FACE ȘI EL PARTEA! Trebuie doar să vadă că te întorci la EL!

Va urma partea a doua  … (dar eu nu am găsit-o, n.r.)

Hristos să vă binecuvinteze!


Sursa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/108898/neiertarea-si-puterea-rugaciunii-parintilor-pentru-copiii-lor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.