Și mie mi-a fost demolat zidul de către Satan, dar Isus m-a ajutat să încep să-l reclădesc

 

by Adriana / Partea a doua

Textul de referință al mărturiei de față este din Neemia 4

“Puterile celor ce duc poverile slăbesc, şi dărâmăturile sunt multe; nu vom putea să zidim zidul.” Şi vrăjmaşii noştri ziceau: “Nu vor şti şi nu vor vedea nimic până vom ajunge în mijlocul lor; îi vom ucide şi vom face astfel să înceteze lucrarea.” (…)  “Nu vă temeţi de ei! Aduceţi-vă aminte de Domnul cel mare şi înfricoşat şi luptaţi pentru fraţii voştri, pentru fiii voştri şi fetele voastre, pentru nevestele voastre şi pentru casele voastre!”   Când au auzit vrăjmaşii noştri că am fost înştiinţaţi, Dumnezeu le-a nimicit planul, şi ne-am întors cu toţii la zid, fiecare la lucrarea lui. (Neemia 4: 10-11; 14-15)

Starea  la care am ajuns fiecare, în urma păcatului,   este caracterizată de demolare, oboseală, frustrare. Soluția care se da in acest text biblic nu e valabilă doar pentru mine, deoarece mulți dintre d-voastră își vor găsi parte din răspunsuri pentru propriile situații în ceea ce voi evidenția eu, sub ungerea Duhului Sfânt.

Cum știți deja (AICI), Domnul Hristos a făcut prima parte a lucrării în cazul meu anul trecut (2013) dar a lăsat-o neterminată până la această vreme, încă un an, pentru că EL poate fi îndurător să ne suporte cu slăbiciunile și tarele noastre, dar El este  DREPT să nu ne dea binecuvântările promise până nu ajungem să împlinim ce ne-a cerut El. Trebuia să le ai de mult, mi-a spus Isus, dar prin nevegherea ta, ai păcătuit și singură ți le-ai îndepărtat!

Concret, Satan a realizat demolarea zidurilor mele prin faptul că:

1– am amânat eliberarea de duhurile acumulate între anii 1986-1994, timp cât am practicat artele marțiale: judo și karate. Domnul mi-a cerut post, rugăciune și citirea unor texte speciale  pentru aceste cazuri, iar eu aveam alte priorități și nu l-am ascultat. Datorită încercărilor cu sora mea, El m-a obligat  să nu mai stau la tv /dvd player și  să mai văd sutele de filme ce le cumpărasem, deoarece  era prea multă durere și frustrare în casă ca să-ți mai “ardă” de filme. Nici acum nu mai simt nevoia să le văd, mai reușesc când și   când să  văd doar știri seara! Deci de o funie a Satenei, m-a scăpat.

2- Am fost nemulțumitoare, cârtitoare – sub imperiul mâniei și al  iuțimii -toate păcate notabile, mai ales când Domnul mi-a spus că va zdrobi firea mea pământească, intervenind EL personal ca să desăvârșească asta pentru că eu m-am dovedit falimentară în răstignirea firii mele pământești. Timpul meu de rugăciune era ff. scurt, sfârșeam rugăciunea de multe ori în răzvrătire. Reproșam Domnului că mi-a distrus planurile de a emigra in Canada, de 4 ori m-a întors din drum. Ultima dată în 2011, banii pentru taxe emigrare si dovada că pot trăi timp de 3 luni cu numerar în bancă- a trebuit să-l dau sorei mele pentru medicamente în boala ei de cancer și să renunț în fața ofiterului de la emigrări la decizia mea de a pleca. În cei  peste 10 ani (și 6 luni) de când sunt angajată la actualul loc muncă am trimis 5000  CV-uri căutând alt loc de muncă unde să am 100% salariu, nu 50% cum am avut aici, ci respect și  integrare sociala, nu ca aici marginalizare. Iar Domnul refuza mereu cererile mele, spunându-mi că vrea să-i mântuiască pe cei de la serviciul meu, că nu e planul lui să plec INCĂ, că vrea să mă smerească, să învăț răbdarea… Incercarea credinței voastre lucrează răbdare-spune Biblia!

3-Domnul știa că mi-e rușine cu titlul de pocăită, deci că “mă compomit” cu numele Lui, deși știam că “cel ce se rușinează cu Mine, Mă voi rușina si Eu cu el”. Am recunoscut că nu-L iubesc și i-am cerut să mă ajute EL să Îl iubesc și să scap de rușinea pocăinței. Un prim pas: Mi-a cerut să-L laud și să lucrez pentru El. Fiind un fin psiholog, Domnul îmi spunea că recunoaște că am fost foarte lovită de oameni, de multe ori în viața mea, că am fost disprețuită, batjocorită,  că mă înțelege că mi-e foarte greu să deschid gura să-L laud în cuptoarele de foc în care m-a pus, dar dacă o fac, voi dărâma cărămidă cu cărămidă cazematele Satanei făcute pe teritoriul meu, că voi provoca pierderi Satanei dacă îmi  deschid gura și încep să cant zilnic și să lucrez pentru El. Am început să lucrez pentru El, timid… dar Domnul nu disprețuiește începuturile slabe!

4- în ultimii 12 ani, rezolvam toate cu reclamații și Domnul îngăduise un timp de succes cu această cale. De exemplu cumpărasem în rate un dvd player si o imprimantă, contrafăcute la noi in țară. După 4 luni când s-a stricat, riscam să pierd banii, deoarece erau  ireparabile. Am scris firmelor  mamă din Olanda si SUA, care mi-au inlocuit produsele  cu altele superior calitativ si pe lângă mine au beneficiat si alți clienti care cumpăraseră din acelasi lot de marfă contrafăcută de cei din magazinul respectiv. Sau, un salariat al unui operator de  telefonie mobilă a incheiat abonament de telefon, unei surori care avea o copie a actului meu de identitate   (cu CNP-ul meu, necerându-i CI proprie, doar ca să-si crească cifra de afaceri, fără să stiu eu  si mă trezeam cu facturi fără să am telefon mobil, căci la ei venisem pentru internet. Cartela sim era defectă si 6 luni, primeam facturi fără a avea serviciul facturat. Am făcut reclamații la Autoritatea de telecomunicatii si la Consiliul Europei la comisarii europeni responsabili de piața comună, si la cel cu telecomunicatiile. S-a făcut proces  civil pentru a dovedi că mi-a fost furat  ID-ul, si dupa 9 luni m-a ajutat Domnul să  închid contractul de internet păgubos, deși gigantul furnizor, cu avocații lui avea ințial toate atuurile și eu eram considerată rea platnică, pentru facturi nejustificate….. Și tot asa am rezolvat prin Domnul cu acest mijloc-reclamația– multe problem personale.

Acum, în afara celor 5 procese déjà trecute în revistă în prima parte a mărturiei, mai aveam unul cu CNCD, pentru discriminare, pe motiv de religie. La fond, la tribunal l-am pierdut, spunându-se că nu am fost discriminată niciodată, în ciuda concedierii   mele singulare, a practicării jumătății de salariu. Procesul, apoi  l-am pierdut  la Curtea de Apel, cum era de asteptat. Acum mai am recursul la Curtea  Supremă de casație si justiție. Când am văzut că de 10 luni de la reîncadrare nu mi s-au dat drepturile câștigate în instanță, că sunt ținută la servici într-o cămăruță, fără accces la sistemul contabil, la acte, la nimic, marginalizată, nimeni   nu vorbeste cu mine, dupa 6 luni tot nu mi se plătise asigurările de sănătate, am refăcut dosarul pentru CEDO și l-am trimis la Strassbourg, cerând Curtii Supreme din Romania, să închidă dosarul de recurs cu CNCD, că oricum îmi va da răspunsul că nu sunt discriminată pe baza de religie penticostală, ca și în primele două instanțe,  deoarece corupția e mare în justiție și nu se ține cont de starea de fapt a lucrurilor, ci de interesele angajatorului.  Domnul mi-a spus ca să-l trimit dacă asa vreau, dar nu asta e calea care o va folosi EL. Astea sunt situatiile  ce dovedesc demolarea, frustrarea si oboseala din viata mea. Nu mai adaug si bolile mamei din ultimii doi ani, lipsa ajutorului  in rugăciune si post in biserică, poticnirea in frați/surori  sau oameni din lume, care mă făceau să păcătuiesc prin judecarea lor.

Domnul  Isus stabilește 4 căi de reconstrucție a  zidului dărâmat (al meu   și al  tău):

a)    Reorganizarea vieții personale  și a Bisericii mele.  Disciplina personală în Rugăciune, Post, Înfrânare.

b)    RUGACIUNEA către Domnul Isus, chiar și în lipsa unui răspuns în crizele noastre, Emoționale, spirituale, financiare, sociale. 

c)   Aducerea aminte a istoricului  LUCRĂRILOR LUI in viața și familia  ta! Treci în revistă minunile pe care le-a făcut Domnul cu tine de când ești. Nu rămâne în criză, scoală-te și dă-i ocazia lui Hristos să te atingă și să te scoată din descurajare.

d)   Cunoaște-ți scopurile,    locurile și palierele unde vrei să lucreze Domnul în cazul tău. Când ești trudit, lasă totul în mâna Lui Hristos, dă-i oportunitatea să te salveze, să lucreze și să reînceapă reconstrucția zidului tău, fie și prin mâinile tale.

In efortul meu de reorganizare a vietii mele,  cu ISUS, am ținut 40 zile post pentru eliberarea de toate duhurile si umplerea cu Duhul Sfant, am inceput să-L laud pe Isus, zilnic, pe drumul către servici  făcut pe jos –și asta îmi dădea putere să rezist regimului de pușcărie, singurătate, lipsuri financiare, frustrare de la servici. Valul de ură si de neiertare față de colegi  se ridicase, iar in mine, când vedeam cum sunt jefuită de ei și  umilită, și-L  rugam pe EL  să  dea cu ei de pământ, să mă răzbune. Dar EL îmi cerea  să-i iert, să-i iubesc, să-L  las  pe El să lucreze pentru mântuirea lor. Eram ca un IONA, nervos pe îndelunga răbdare a Lui Dumnezeu către niniveni. Am  început  să lucrez pentru EL mergând în parc la evanghelizare, cântând și distribuind pliante și mai multe exemplare de Noul Testament, făcând injectii/perfuzii la surori bolnave de cancer, sau trimițând  sms-uri, sau telefoane celor căzuți sau aflați in descurajare. Am ținut cont de pilda ferestrei murdare să mă las de judecarea fratilor, dar la finele fiecărei zile, eram falimentară in efortul meu de auto-eliberare. Imi scăpau cuvinte de nepocăit, când ieșeam de la servici și uitam de veghere dupa 9 -10 ore de infrânare. legea păcatului și a morții lucraîncă  în mine. Eram pârâtă zilnic de Satan si Domnul imi spunea că iar trebuie să amâne binecuvântarea și izbăvirea mea, că am păcătuit și-l las  pe Satan să câștige. Uitam să mă rog imediat ce am păcătuit, ca  să fiu iertată, înainte de a trece cele două minute cât îi trebuie Satanei să ajungă in fața lui Isus, din  colindarea pământului-să mă pârască. Acultam ce mă mințea el: iar ai făcut ca mine, nu ca ISUS, degeaba te mai rogi!

Gândeam si spuneam  că HRISTOS  caută doar  pretexte  să nu-mi dea nimic, dar de fapt era frustratrea că singura nu mă pot elibera, ca in pilda cu PUSH (roagă-te până ceva se întâmplă!)

Un om dormea in coliba lui, când dintr-odată, intr-o noapte,  camera s-a umplut de lumină si i-a aparut Dumnezeu. Domnul i-a cerut să facă o muncă pentru El si i-a arătat o stâncă mare din fața colibei. I-a explicat că va trebui să impinga piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a si făcut si după acea zi. Multi ani a muncit din greu, de la rasaritul la apusul soarelui, impingea din toate puterile, cu umerii proptiti pe suprafata masiva si rece a stâncii de neclinitit. In fiecare noapte barbatul se intorcea trist si istovit in coliba lui, simtind ca intreaga zi a irosit-o degeaba.Tocmai cand barbatul era mai descurajat, Adversarul (Satana) a decis sa-si facă aparitia in gândurile plicitisite ale acestuia :”De atâta timp impingi piatra si ea nici măcar nu s-a clintit”.

Asa omul a ramas cu impresia ca sarcina lui este imposibil de realizat si ca toată munca lui va fi un esec. Aceste idei l-au deprimat si decurajat pe barbat. Satan i-a spus: “De ce te distrugi singur pentru asta? petrece-ti timpul făcând doar un efort minim si te vei simti mai bine”. Barbatul ostenit tocmai asa isi propusese să facă, dar inainte de asta a decis sa se roage si sa-si spuna păsul său, Domnului.“Doamne, a spus, am muncit mult si greu pentru Tine, adunându-mi toate puterile sa fac ce mi-ai cerut. Acuma, dupa atata timp, nu am reusit sa misc piatra nici cu jumatate de milimetru.  Ce am gresit? De ce am esuat?”   Domnul i-a raspuns  intelegator:    “Prietene, cand ti-am cerut sa-mi slujesti si tu ai acceptat, ti-am spus ca sarcina ta era sa impingi cu toate puterile in stanca, ceea ce ai si facut. Niciodata nu am spus ca astept ca tu sa o misti.  Sarcina ta era doar sa impingi. Si acum vii la Mine obosit spunand ca ai esuat. Dar chiar asta e realitatea? Priveste la tine. Bratele iti sunt puternice si musculoase, spatele e vanjos si bronzat, mainile iti sunt batatorite de atata apasare, picioarele ti-au devenit solide si puternice. Te-ai dezvoltat mult si capacitatile tale sunt peste ce te-ai fi putut astepta sa ai. Adevarat, nu ai miscat stanca. Dar vocatia ta a fost sa ma asculti si sa impingi, ca sa-ti pui la incercare credinta si increderea in inteleciunea Mea. Ceea ce ai si facut. Acuma Eu, prietene, voi muta stanca.

Câteodata, când auzim Cuvântul Domnului, avem tendința să ne folosim gândirea noastra pentru a descifra ce vrea El, când, de obicei, Domnul nu ne cere decât simpla ascultare si incredere in El. Cu toate ca noi credem ca prin credinta mutăm munții, de fapt tot Domnul este cel care îi mută din loc.

“Domnul este lângă toti cei ce-L cheama, lângă cei ce-L cheama cu toata inima. El implineste dorintele celor ce se tem de El, le aude strigătul si-i scapă.”  (Psalmul 145:18,19)

I-am reprosat Domnului, de ce nu ai lucrat nimic dupa 40 zile de post al meu?A lucrat ce a vrut EL, nu ce am asteptat eu! Mi-a pus pe inimă să comand  cd-uri de la |Ciresarii” si le-am distribuit celor de la servici, la bănci, la doctori, la farmacii, la functionarii de la stat…. Am cântat, am marturisit lucrarile LUI in viata mea, a familiei mele, am inceput sa trimit saptamanal predici, versete, cantece la 6 persoane   si nu mai mi-a fost rusine ca sunt  penticostala. M-am smerit eu si am mers la colegele de la servici, le-am vorbit, le-am aratat ca cititul BIBLIEI in cele 10 luni, mi-a dat putere sa rezist la atacurile lor energicee sau de alta natura. Asa cum mi-a poruncit ISUS, sa citesc, sa strâng  Cuvantul Lui in inima mea, acum cât mai pot. După  una  lună de relaxare regim cvasi-detentie (cât au vrut să dovedească catre CEDO că nu sunt discriminată, ca sa inchidă ei dosarul la Bruxelles), iar  li s-a impietrit inima  si au inceput sa-mi pună muzică satanică in cameră să nu mai pot citi Biblia. Au zis că nu e BIBILOTECA, la servici, mă provocau să mă cert cu ei, sa ies din  LUMINA   dovedită  de mine timp de  11 luni. Se potriveste pilda  bătrânului Santiago din “Bătrânul si marea” de Ernest Hemingway . “Singur  într-o barcă pescuia bătrânul pe Gulf-Stream și trecuseră optzeci si patru de zile fără să-i cadă vreun pește. In primele patruzeci de zile îi ținuse tovărașie un băiat. Dar când s-a împlinit sorocul acesta și pește tot n-au prins,  părinții i-au spus băiatului, fără doar și poate, bătrânul e un salao, adică un om mai ocolit de noroc nici că se mai afla și, la porunca lor, băiatul a trecut pe altă barcă ce din prima săptămână a prins trei pești mari.” In cea de-a optzeci si cincea zi se prinde in undița bătrânului un marlin, un pește spadă uriaș. Două zile si două nopți durează lupta îndârjită dintre om si pește care trage barca după el în larg. În sfârșit răpus, marlinul este prea mare ca să poată fi ridicat la bord si Santiago îl leagă de barcă lăsându-l în apă, dar, pe drumul de întoarcere, rechinii îl devorează cu toată împotrivirea disperată a bătrânului, care revine la țărm epuizat si aducand cu el doar scheletul peștelui.

Această povestire aparent simplă reprezintă in realitate o adevarată parabolă a condiției umane, a invincibilitații omului. Fiind pescar, Santiago nu exercită o profesiune oarecare, ci îndeplinește un destin, un dat tot atât de inevitabil ca și acela de a fi om: “Poate că n-ar fi trebuit să fiu pescar! Il străfulgeră un gând. Dar pentru asta am fost făcut.” Lupta cu peștele simbolizează bătălia omului zilnica cu Satan, încordare surdă (ca atunci când bătrânul strânge în mâinile rănite frânghia de care trage din răsputeri uriașul venit din adâncuri), înfruntarea pe față (ca la uciderea marlinului sau la lupta cu rechinii), iar rarele momente de destindere înseamnă mai ales efort cotidian, bucuria, victoria si măreția înfrângerii. Impulsul îl constituie câștigarea traiului de zi cu zi, dar lupta ajunge să semnifice, dincolo de satisfacerea necesitaților materiale, dorința omului de a-și afirma propria valoare, ca justificare a existenței. Dar bucuria afirmării, a triumfului este repede urmată de pierderea a ceea ce a fost dobândit cu trudă si suferință  Forța dată de Domnul, omului,  constă în faptul că, pierzând o bătălie, nu se lasă înfrânt, ci se pregatește de alta, se lasă atins de EL.

La serviciul meu, Isus mi-a spus că tuturor colegilor mei le va fi de MĂRTURIE, NU DE MÂNTUIRE, faptul ca timp de 3 luni, le-am trimis pe adresele de email, pilde crestine, cântece crestine, predici, versete din Biblie si NU S-AU INTORS LA HRISTOS. Iar pe mine mă va lua de mână, mă va scoate finalmente din acest servici, că acum așa a hotărât El. Și că mi-a pregătit deja un alt loc de muncă și alte minuni… Să ne facem partea, și ZIDUL nostru se va reclădi!

Va urma si partea a treia… (E promisiunea autoarei, dar nu știm dacă există încă continuarea-n.r.)


Sursa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/119918/si-mie-mi-a-fost-demolat-zidul-de-catre-satandar-isus-m-a-ajutat-sa-incep-sa-l-recladesc

Advertisements

One thought on “Și mie mi-a fost demolat zidul de către Satan, dar Isus m-a ajutat să încep să-l reclădesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.