Femeie pe punctul de a se sinucide – Chiar înainte de a sări de pe pod, observă o notă strălucitoare viu colorată

by 

Toți am auzit că se spune că, cu  o mică amabilitate, mergi cale lungă, dar la Paige Hunter, acțiunile ei simple, au mers atât de departe încât să salveze vieți,  prin oprirea oamenilor de la sinucidere.

De 18 ani în Anglia,  suferind de anxietate și de depresia PTSD (Post-Traumatic Stress Disorder ), era   familiarizată  cu sentimentul sau cu  dorința presantă de a-și sfârși viața pentru ca astfel  durerea să-i  dispară.

Am trecut printr-o traumă și încercând să mă descurc cu impactul traumei, m-a distrus complet“, a declarat ea pentru Love What Matters.

Trauma a chinuit-o atât de adânc, de fapt, că era pe punctul de-a încerca să  termine cu  totul și cu toate pentru totdeauna. Nu voia să moară, dar era singura modalitate pe care ea știa că-i va opri durerea:

“Îmi amintesc că stăteam pe marginea podului  peste apa adâncă de sub mine, gândind în mintea mea mereu și repede. Nu am vrut să mor. Voiam doar ca să se oprească durerea prin care treceam. Nu m-am putut descurca să văd și o altă retrospectivă din trecutul meu. Într-o dimineață, la atacurile de panică la flashback-uri din viața mea,  nu voiam să mă scol  din pat și să ies cu prietenii, am avut o întorsătură proastă. Cu fiecare pas mă apropiam tot mai mult de marginea prăpastiei în care chiar și gândurile mele au început să încetinească. Apoi, tot ce am auzit a fost poliția și ambulanțele venite care m-au ajutat să mă răzgândesc.”

I-a fost atât de rușine de demonii din trecut, până la vârsta de 18 ani, încât a simțit că nici nu merită să-și trăiască viața, dar în curând și-a dat seama cât de greșit a gândit:

“Am gresit; fiecare viață este prețioasă și merită mult mai mult decât credeți. Acum nu las trecutul meu să-mi definească viitorul, ci să îmbrățișez prin ceea ce am trecut. “

Acum, Paige a făcut un efort de a fi o lumină în întuneric pentru cei care se luptă cu gânduri de sine și de sinucidere așa cum a făcut ea.

“Vă întrebați dacă viața voastră merită s-o trăiți,  este absolut terifiantă și singură”, a spus ea. “Nu am vrut ca alții să simtă că nu este nimeni care să-i ajute, să le vorbească și să-i susțină prin aceste sentimente”.

Cu o dorință pasională de a dovedi valoarea vieții, ea a început să pună note scrise în  culori viu colorate, pe poduri, în special în acela  în care era aproape ca ea să-și ia propria viață (aruncându-se de pe pd în apă): Podul Wearmouth.

Fotografie  credit: Paige Hunter
Fiecare notă conține o expresie încurajatoare, cum ar fi: “Luptați cu tot ce aveți, mâine este o zi mai bună

și   “Să aveți puterea de a spune: Nu  se  va termina povestea mea așa!

 

Fotografie credit: Paige Hunter – “Am pus  40 de astfel de note pentru a vă arăta că veți fi bine. Sper că aceste citate nu doar  ajută ca o persoană să nu se sinucidă, ci  ca să știe că sunt vrednice de viață “.

Fotografie credit: Paige Hunter

“Cred că notele au ajutat la salvarea atâtor oameni”, a spus Paige. “Când au văzut că un străin a pus note pe un pod care să-i ajute să se oprească și să se gândească la asta, ei știu că există oameni care vor să-i ajute, că le pasă. O persoană a spus: “notele m-au ajutat pentru că mi-au dat speranță și pentru a vedea că cineva a fost în aceeași situație din care a ieșit stralucitoare și a vrut să-i ajute pe alții, asta mă făcea să cred că de fapt lucrurile se vor îmbunătăți.

Într-un post anonim by Sunderlandnow, o persoană a împărtășit o poveste despre modul în care Paige a contribuit la salvarea vieții sale:

“Vreau să spun un mare THANKYOU! pentru tânăra care a scris notele,  pentru că nu numai că a salvat  o singură viață, ci că a salvat două, dar, probabil, multe altele. La ora 18:00 am coborât la pod cu singura intenție de a-mi sfârși viața, dar când am ajuns acolo, am văzut  cel puțin 40 de note colorate strălucitor de fiecare parte. Când eram pe punctul de a escalada podul, m-am oprit la o notă care spunea “FII STRONG pentru că lucrurile se vor îmbunătăți; acum,  poate e furtună mare pentru tine, dar nu plouă pentru totdeauna!” și mult mai mult. Dacă nu era acea notă strălucitoare, aș fi fost în fundul râului și familia mea ar fi fost distrusă. Deci THANKYOU !!! Ești o frumoasă tânără doamnă cu inima de aur și meriși recunoștință  pentru ceea ce ai făcut “.

source Facebook

Paige se simte binecuvântată să știe că mesajele ei simple de încurajare îi împuternicesc pe oameni să aleagă viața într-un moment în care au nevoie de ea cu disperare.

Recunoștință, acestei tinere inspirate adolescente, care la un moment dat face o diferență în lumea noastră, cu ale ei  note în culori vii!

Dacă tu sau cineva pe care-l cunoști, se luptă cu o boală psihică, te rog să știi că nu ești singur. Sinuciderea poate fi și este complet prevenită. Există speranță. VĂ ROG, fiți influiențat dacă ajungeți să vă confruntați cu gânduri de suicid  sau dacă vă temeți că cineva pe care-l iubiți ar putea fi.

Dacă aveți nevoie de asistență chiar acum, sunați la National Suicide Prevention Lifeline la 1-800-273-8255, sau textul “START” la 741-741. (in Romania, 112).

Source: https://faithit.com/paige-hunter-stopping-suicides-notes-encouragement/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.