David Wilkerson: Dumnezeu nu va renunța niciodată la tine

 Dumnezeu vorbește despre Sine în felul următor:

Şi totuşi Eu l-am învăţat pe Efraim [Israel] să meargă şi l-am ridicat în braţe, dar n-au văzut că Eu îi vindecam”(Osea 11:3)

    În limba originală versetul acesta sună astfel: „Am venit la ei în deznădejdea lor și cu gingășie i-am îngrijit prin locuri aspre și respingătoare. I-am luat în brațele Mele precum o doică!” Dar versetul șapte sună: „Poporul Meu este pornit să se depărteze de Mine.” Dar cuvântul „pornit” aici înseamnă „a atârna în suspans, a atârna în dubiu”.

Israel nu era sigură de dragostea și gingășia Domnului, iar Dumnezeu îi spunea lui Osea: „Poporul meu se îndoiește de dragostea Mea pentru ei pentru că nu Mă cunosc cu adevărat.” Era adevărat! Israel nu putea crede că Dumnezeu încă îi mai iubea. Ei fuseseră idolatri, cădeau tot mereu în păcat, plini de îndoială care probabil credeau: „Am adus supărarea lui Dumnezeu asupra noastră prin păcate cu voia și sigur ne va judeca.” Dar Dumnezeu a spus: „Cum pot să renunț la tine? Cum să renunț la tine? Mi se zbate inima în Mine și toată ființa-Mi freamătă de compasiune.” (vezi versetul 8).

Ai putea să treci prin ape adânci chiar în aceste momente. Nu mă refer neapărat la încercări sau ispite, ci evenimente copleșitoare pe care nu le poți înțelege. Vânturi și valuri de tot felul te inundă, lucruri dincolo de înțelegerea ta, și El vrea să te poarte prin toate acestea și să te readucă la sănătate spirituală. Dacă tot ce poți crede chiar acum este că El te iubește în ciuda căilor tale încăpățânate — aceasta este de ajuns!

Ascultă cuvântul Lui de mângâiere și vindecare pentru tine: „Nu vreau să te cert în veci, nici să ţin o mânie necurmată, când înaintea Mea cad în leşin duhurile şi sufletele pe care le-am făcut” (Isaia 57:16). Domnul spunea: „Dacă tot ce vedeți în Mine este mânie, duhul vostru se va prăbuși; va fi prea copleșitor.” Nu, El continuă: „I-am văzut căile, şi totuşi îl voi tămădui; îl voi călăuzi şi-l voi mângâia, pe el...(versetul 18)”. Acestea sunt cuvintele unui Dumnezeu care nu va renunța niciodată la poporul Său!

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.