NUMAI PUȚIN

 Un mod de abordare echilibrat și eficient

În Luca 13:24, Domnul Isus le-a spus ucenicilor:

Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă. Căci vă spun, că mulți vor căuta să intre, și nu vor putea.”

Deseori  când privesc oamenii, mă întreb: “E posibil oare să fie atâția oameni pierduți pe veci numai pentru simplul motiv că nu L-au primit pe Isus în inima lor?”

Mie mi se par cuvintele Domnului Isus importante:  “Să ne silim să intrăm prin poarta cea strâmtă”. Este atât de greu să fii salvat? Nu a spus tâlharul de pe cruce doar o rugăciune simplă?: “Doamne, adu-ți aminte de mine când vei veni în Împărăția Ta!

Nu s-a rugat tot așa de simplu vameșul în Luca 18?  “Doamne, ai milă de mine” Doar cinci cuvinte. Și omul s-a dus acasă împăcat cu Dumnezeu. Nu au spus sfinții apostoli Pavel și Sila către acel temnicer: “Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit tu și casa ta.”? (Fapte 16:31). Și, de asemenea, nu ne spune apostolul Pavel  “Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit”? (Romani 10:13)

De ce ne spune Isus “cât de strâmtă este poarta și cât de îngustă este calea care duce la viață și ce puțini sunt cei care o găsesc!”?

Dacă înțeleg eu bine, nu este atât de greu să treci prin poarta cea strâmtă, ci este foarte greu să pornești la drum, ca să ajungi la ușă. Căci ne opresc prietenii, profesia, lucrurile materiale; toate ne trag înapoi. Dar dacă ești sincer, și întorci spatele celor trecătoare, intrarea pe ușa aceasta nu este atât de grea.

Un exemplu bun este următorul: O femeie necreștină a spus cândva unei creștine: “Aș da toată lumea să am ce ai tu!

Da”, i-a răspuns cealaltă, “exact acesta este costul a ceea ce am eu”.

Într-o școală am fost întrebat  de o tânără de 18 ani: “Cât de îngustă este calea îngustă?” Eu i-am răspuns: “Este atât de îngustă încât există o singură carte care ne dă relații credibile despre ea – Biblia – și există doar o persoană care ne poate da relații, și acesta este Domnul Isus.”

————————

Din cartea ÎNTÂLNIRILE NU SUNT LA ÎNTÂMPLARE de Ernest Klassen (creștin menonit din Canada, born 1917, care a misionat în Germania), traducerea Thomas Kasper

AICI in limba germana

One thought on “NUMAI PUȚIN

  1. Pingback: NUMAI PUȚIN — ARMONIA MAGAZINE – USA – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.