Seattle, WA: Fratele Costică Borcea a plecat in eternitate!

L-am cunoscut pe fratele Costică din anul 2005. L-am catalogat de la inceput ca fiind o voce care striga in pustiul arizonian, un ambasador al celor saraci si lipsiti, pentru care n-a incetat sa lupte, chiar si atunci cand nu se intrevedeau solutii.

Constatin Borcea s-a nascut pe 20 septembrie,1938, in comuna Starchiojd, judetul Prahova, cu aproximativ un an inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial, fiind al cincilea copil al lui Ana si Ion Borcea.

Fratele Costica a trecut prin lipsuri si saracie, situatii limita care i-au marcat toata viata. Si-a petrecut copilaria avand grija de oi in timpul verii si iarna in muntii Siriului, de la o vârstă foarte fragedă.

L-a cunoscut pe Dumnezeu la varsta de optsprezece ani, prin prietenul sau, Stelian Vizireanu. Au urmat batai cumplite din partea tatalui sau dar in pofida acestora, dragostea fata de Hristos l-a tinut nedespartit de biserica.

La varsta de 23 de ani, Costica Borcea s-a casatorit cu Milica Morarescu. care i-a fost alaturi toata viata, avand impreuna doi copii: Ionel Borcea (pastor) si Anisoara Mehedinti (solista crestina).

In martie, 1995, Constantin Borcea vine la Chicago, la nunta lui Anisoara (Anny) iar apoi se muta in Arizona (in 2001), stabilindu-se definitiv in Statele Unite, unde devine cetatean. Raman in urma 6 nepoti: 4 din partea lui Ionel si Liliana (David, Noemi, Marta si Flavia) si doi din partea lui Anisoara cu Sorin (David si Emily).

In timpul calatoriei sale aici pe Pamant, fratele Costica Borcea a slujit ca prezbiter si conducator de biserica in biserica penticostala din Valenii De Munte, jud. Prahova si prezbiter in biserica Maranata din Phoenix, Arizona.

Starea sanatatii sale a inceput sa decline considerabil din luna mai, 2013, urmand sa fie internat in spital, de mai multe ori, pentru afectiuni pulmonare.

In februarie, 2014, fr Costica a avut un infarct miocardic, dupa o perioada de coma, fiind readus la viata de “life support machine” . A urmat apoi un an petrecut in “long term care facility”, in acest timp fiind conectat la un ventilator de respiratie asistata si hranit printr-o sonda (feeding tube).

In septembrie, 2015, Costica Borcea revine acasa si incearca “sa se puna pe picioare”, dar in aprilie, 2016, in urma unei infectii ajunge din nou in spital, apoi in diverse centre de reabilitare si case de batrani pentru o ingrijire mai atenta.

In luna mai, 2016, fr Borcea isi viziteaza fiul, stabilit in Pierre, South Dakota, unde petrece timp de o luna. Apoi, la sfarsitul lunii iunie, se muta definitiv in statul Washington. Aici va sta intr-o casa de batrani pana in decembrie, 2017, cand incepe sa se simta mai bine si se muta la apartament impreuna cu sotia sa. Starea precara de sanatate a contribuit la multe din mutarile lui in mai multe centre medicale, pentru a avea o ingrijire adecvata, in raport cu evolutia bolii.

In ultimele cinci luni de viata s-a bucurat de a fi acasa, in noua sa locuinta de stat, alaturi de sotie. In data de 12 mai, intra de urgenta in spital cu probleme respiratorii, care de data aceasta depasesc competenta medicilor. Constantin Borcea intra din nou in coma in dimineata zilei de 23 mai, 2018 si se stinge din viata seara tarziu, la ora 11:50 pm, cand Dumnezeu il cheama Acasa.

Fratele Costica Borcea a fost un sot, tata si bunic iubitor si va ramane in memoria comunitatii din Arizona ca un om caruia ii placea sa ajute si sa aduca crestinii impreuna, la rugaciune si partasie frateasca.

Cantarea sa preferata “Eu sunt acel ce nu avea pe nimeni” va rasuna mult timp in memoria celor care l-au cunoscut si l-au iubit si va avea vibratii puternice in sufletele lor:

Serviciul de priveghi va avea loc marti, 29 mai, la ora 7:00 pm la “First Romanian Pentecostal Church” in Kenmore, Washington iar inmormantarea va fi miercuri, 30 mai, la Resurrection Chapel in Bothell, WA.

Cei care vor sa ajute cu cheltuielile funerare pot sa o faca accesand linkul:

https://www.gofundme.com/grandpa039s-funeral-fund

“El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi; nu va mai fi nici jale, nici strigăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi s-au dus.“

Octavian D. Curpas

Phoenix, Arizona

 

http://www.thearizonatelegraph.com/

 

One thought on “Seattle, WA: Fratele Costică Borcea a plecat in eternitate!

  1. Pingback: Fratele Costică Borcea a plecat in eternitate! | Ciprian Barsan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.