Marcu Nichifor – Predarea

by Daniel Branzai

Cine l-a cunoscut, stie ce mare preț punea nenea Marcu pe o totală predare a credinciosului în mâna Creatorului Său. Cuvintele nu erau doar o proclamație goală, ci izvoraseră dintr-o experiență personală incontestabilă:

“Ca fiecare tânăr plin de râvnă pentru Domnul, aveam și eu planurile mele și mi-era frică ca nu cumva El să mi le schimbe. Mergând pe drum, mă gândeam că Domnul s-ar putea să-mi schimbe roata vieții și, atunci, ce se va alege de mine?

Amărât, îmi răspundeam că voi face ce va voi Domnul, pentru că eu, cu planurile mele, îmi sunt dusman, pe când Dumnezeu, cu planurile Lui, îmi este prieten. Cu El trăiesc, fără El mă distrug.

In acest timp de apasare sufleteasca si de nepotrivire intre gândurile mele si cele ale lui Dumnezeu, mintea mea a fost luminată de cuvintele “jertfa arderii de tot.”

Niciodată nu meditasem până atunci la acest subiect. Această jertfă este prima si cea mai importantă din toate jertfele. Dupa ea urmeaza jertfa de mâncare, de inchinare, de ispășire, de mulțumire si cea de vină. Aceasta inseamna că în viața mea vine mai intâi predarea totală în brațele lui Dumnezeu, fără să păstrez nimic pentru mine.

Lectia era “tare”. Am inchis repede locul unde erau scrise aceste rânduri si am mers mai departe printre holde. “Trebuie să dau Domnului tot ce am si toate planurile mele pe care mi le-am făcut.”

Eram necajit. “De ce am deschis Biblia tocmai acolo? Nu ar fi trebuit sa citesc”, ma gandeam. “Aici a fost gresala mea.” Dar in mine totul suna din nou: “Trebuie să dau totul!” … Dacă nu am predat totul?”

Continue reading Amintiricusfinti.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.