Nu vă pierdeți sufletul!

Aceștia … batjocoresc ce nu cunosc și se pierd singuri în ceea ce știu din fire  

Iuda 10

Nu vă pierdeți sufletul!

Într-un compartiment al unui vagon de tren se aflau trei bărbați; doi dintre ei vorbeau cu aprindere, al treilea, un om mai în vârstă, stătea tăcut și asculta. Cei doi se întreceau în a critica: mai întâi oamenii politici, autoritățile, funcționarii, ziariștii… Din vorbă în vorbă, au ajuns și la credincioși, care primeau de la ei critică după critică.

Între timp, bătrânul luă și el cuvântul și zise: “Văd că sunteți oameni cu priviri pătrunzătoare când este vorba despre greșelile altora. Nimeni nu poate sta în fața criticii voastre. Ați criticat foarte aspru credincioșii, adică cei care și-au pus încrederea în Isus Hristos. Pentru că și eu fac parte din această grupă de oameni cu frica lui Dumnezeu, îmi permit să vă pun întrebarea: Voi sunteți creștini?”. — “Da… negreșit… dar…” — “Credincioșii pot să aibă toate aceste greșeli despre care ați vorbit. Să presupunem că între ei nu s-ar găsi niciunul sincer, deși sunt între ei atâția care se silesc să slujească Mântuitorului lor. Dar despre Isus, Mântuitorul, ce aveți de spus?” — “Despre Isus, firește, nu se poate spune nimic rău.” — “Atunci de ce nu-i dați inima voastră?”, zise bătrânul.

Ia aminte, cititorule, care vezi așa de bine paiul din ochiul aproapelui tău, care este credincios! De greșelile pe care le fac ei, vor da socoteală în fața lui Dumnezeu. Nu te lua după greșelile altora, nici după gândirea unuia sau a altuia, ci cercetează-te pe tine însuți, dacă tu slujești lui Dumnezeu sau nu! Dacă recunoști că Isus este Mântuitorul lumii, atunci de ce nu-ți încredințezi viața în mâinile Sale? Nu îți pierde singur sufletul! (SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna)

*

 

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CĂLĂUZIREA DIVINĂ (1)

“(Domnul)… arată… calea” (Psalmul 25:8)

Citim în Scriptură că Dumnezeu a tot vorbit oamenilor obișnuiți, așa că El îți va vorbi și ție! El i-a spus lui Avraam când să-și părăsească țara și căminul (vezi Geneza 12:1); i-a spus lui Iacov când să se întoarcă acasă (vezi Geneza 31:3); i-a spus lui Ilie unde să găsească hrană în mijlocul foametei (vezi 1 Împărați 17:1-5)… și l-a împiedicat pe Pavel să intre pe ceea ce părea a fi o ușă deschisă, pentru că avea pregătit ceva mai bun. Biblia spune: “Domnul este bun şi drept: de aceea arată El păcătoşilor calea. El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept. El învaţă pe cei smeriţi calea Sa. Toate cărările Domnului sunt îndurare şi credincioşie, pentru cei ce păzesc legământul şi poruncile Lui.” (Psalmul 25:8-10).

Nimic nu are o însemnătate mai mare în viață decât călăuzirea lui Dumnezeu. Părerea altora ar trebui să confirme și să limpezească ceea ce îți spune deja Dumnezeu. Însă până ce nu auzi glasul Său, vei fi ispitit să crezi că ideile altora sunt călăuzirea lui Dumnezeu – fapt care te poate răni. Tu ești unic și Dumnezeu are un plan și un scop unic pentru tine. Când nu ești sigur încotro s-o apuci, încrede-te în promisiunea Lui (Isaia 42:16): “Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor, şi locurile strâmbe în locuri netede: iată ce voi face, şi nu-i voi părăsi.”

Mai bine de atât nu se poate, nu?!

Advertisements

One thought on “Nu vă pierdeți sufletul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.