Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu!

by John Fischer

Prorocul Țefania vorbea unui popor rebelios. Avem dovada în Cuvânt, căci poporul argumenta și  nu asculta de poruncile Domnului. Însă Țefania avea din partea lui Dumnezeu acest mandat de a comunica cu acest popor.

Țefania 1: 7  „Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Căci ziua Domnului este aproape, căci Domnul a pregătit jertfa, Şi-a sfinţit oaspeţii.”

Cu alte cuvinte, să trasmită acestui popor ceea ce Dumnezeu avea de spus. Dar Țefania nu se putea face înțeles în gălăgia pe care poporul o făcea. Gălăgie la modul literal dar mai ales la modul spiritual. Adică, neavând o liniște și o  pace lăuntrică, nu puteau primi cuvintele pe care Țefania le aducea lor din partea lui Dumnezeu. 

Nu e cu nimic diferit în zilele noastre. Intr-o inimă agitată, tulburată, din pricina păcatului nu poate nimeni să audă Cuvintele lui Dumnezeu. Am stat de vorba cu cineva în privința cum citim Cuvântul. I-am spus că citirea cuvântului cu o inimă agitată nu ne aduce niciun beneficiu spiritual. Și mi-a dat dreptate. Iată de ce Prorocul Țefania le spune aceste cuvinte: Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! Sau cu alte cuvinte:  fă-ți liniște în interiorul tău.

Israeliții erau deseori inconștienți că ei se aflau în prezența lui Dumnezeu. Așa citim “Eu voi locui în mijlocul copiilor lui Israel, şi voi fi Dumnezeul lor.” (Exod 29:45). Cu alte cuvinte, Voi sunteți în prezența Mea. Dacă Israeliții de odinioară erau gălăgiosi, nesupuși lui Dumneezu, ignorând prezența lui Dumnezeu în mijlocul lor, nu e cu nimic mai diferit azi printre cei ce se strâng laolaltă.  Ignorând prin atitudinile lor prezența Domnului Hristos.

Matei 18:20 –  “Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu sînt şi Eu în mijlocul lor.“

Iata deci, că omul, oricare ar fi el, nu este supus lui Dumnezeu. Natura lui păcătoasă si instinctul lui la revoltă, l-a îndepărtat de Dumnezeu. Țefania a fost obligat să intervină să le spuna aceste cuvinte: Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu! 

Cine să le spună celor de azi că ei se găsesc în prezența Domnului Hristos? Nu e un Țefania care să le atragă atenția. Dar Dumnezeu a avut în vedere ca să nu-i lase fără un Îndrumator în Adunarea celor răscumpărați. Și le-a dat o călăuză pe Duhul Său cel sfânt.

Asa cum printre Isreliti era Țefania ca proroc, așa este Duhul Sfânt în Adunare, chiar dacă este ignorat cum era si Țefania ignorat în Adunarea lui Israel.

Printre ei erau si  unii care iesisera cu ei din Egipt.   Adunăturii de oameni, cari se aflau în mijlocul lui Israel (Numeri 11:4 ). Tot așa se gasesc si azi în mijlocul celor care se strâng în jurul Domnului Hristos ca răscumpărati ai Lui, aceștia care nu tac, care creeaza animozități printre Frați. Cuvântul Domnului este abătut din atenția celor care vin sinceri să asculte câte ceva din acest Cuvânt sfânt al lui Dumnezeu.

Iată ce anunț vroia să le aducă în atențtie Prorocul Țefania: Căci ziua Domnului este aproape.   Despre care zi vorbeste Tefania poporului? Indrăznesc să spun că făcea o prorocie care anticipa venirea Domnului Hristos. Când mai citim de ziua Domnului o mai asociem si cu Isaia 34; 8. Căci este o zi de răzbunare a Domnului, un an de răsplătire şi răzbunare pentru Sion.

Am mai putea să asociem si cu venirea Domnului Hristos In contextul acestui verset: căci Domnul a pregătit jertfa. Iarăși aș spune ca e vorba de Jerfa pe care avea sa o aduca Domnul Hristos. A fost pregătită de Dumnezeu ca prin aceasta jerfă să fie eliberați toți aceia pe care îi are în vedere Dumnezeu să-i mântuiască. Apoi, mai e o zi a Domnului când cei mântuiți Iși amintesc de moartea Domnului Isus. Apostolul Ioan  vorbeste de ziua Domnului când spune: Apocalipsa1:10 – În ziua Domnului eram în Duhul.  Și în Vechiul Testament se vorbeste des de ziua Domnului. Căci ziua Domnului este aproape, pentru Israeliti.

Personal înțeleg ca Tefania ar putea sa aduca în atentie venirea lui Mesia. Dar în ansamblul Scripturi, daca ne uitam la cei din dispensatiunea harului, Ziua Domnului este în primul rând cea de care spune Ioan în Apocalipsa. Sau mai este numita si ziua a saptea.  În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfîrşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. (Geneza 2; 2). Sau mai citim si în Deutronom 5;14. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă a Domnului, Dumnezeului tău.   

As îndrazni sa spun  ca Tefania proroceste de ziua cand Dumnezeu va încheia toate socotelile cu vechea creatie si cu existenta omului pe acest pamant. Citim în continuare de o jerfa: căci Domnul a pregătit jertfa. Aceste cuvinte mă îndreptațesc sa spun ca este vorba în prorocie de Domnul Isus. In vechime, în Vechiul Testament, era vorba de mai multe jerfe pe care poporul le aducea la templu. Cand citim de Jerfa la singular este destul de clar Cuvantul prin Prorocul Tefania, se refera la Jerfa suprema a Domnului IsusDumnezeu avea în vedere sa mântuiasca din mijlocul lui Israel precum si dintre neamuri suflete care sa constituie poporul lui sfant. Iata ce citim In Romani 9;25. după cum zice în Osea: „Voi numi «popor al Meu», pe cel ce nu era poporul Meu, şi «prea iubită», pe cea care nu era prea iubită. Personal înteleg ca este vorba de Biserica lui Dumnezeu pe care Ap, Pavel o înfatisaza ca Mireasa a Domnului Hristos. 26. Şi acolo unde li se zicea: «Voi nu sînteţi poporul Meu»,vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui viu.“ Fii sau Copii ai lui Dumnezeu.

Iata ce citim In Ev, dupa Ioan; Ioan 1; 12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă (sa se numeasca) copii sau fii ai lui Dumnezeu. Deci, ce a adus cu ea aceasta jerfa pregatita de Dumnezeu Tatal In Fiul Sau? A creat, a nascut, a eliberat un popor care sa fie al Lui nu temporal ci vesnic. Asa cum vede Ap, Pavel Insuflat, directat, de Duhul Sfant ca fiind Biserica celor Intai nascuti. Evrei 12;23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi, înteleg ca, aceasta Jerfa a fost facuta de Domnul Hristos ca Mire pentru Mireasa Lui.Cei ce aveau sa fie nascuti din nou, sa devina Copii sau Fii ai lui Dumnezeu. Pe dealta parte acestia sa fie Mireasa a Mirelui Isus. Ap. Pavel este destul de clar în privinta aceasta. Iata ce citim In Efeseni 5;25…….a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. Am mai adus în atentie acest loc cand a venit vorba de aceasta întrebare: Pentru cine a facut Fiul lui Dumnezeu sacrificiu suprem?

Cu toate ca sunt multi daca nu chiar cei mai multi care nu realizeaza acest adevar . Asta din lipsa de cercetare, aprofundare a Cuvantului. Sau, as spune ca,acestia citesc Cuvantul cu ideei preconcepute mai dinainte care le face o Intelegere eronata,gresita.Tefania aduce în atentie ca ziua Domnului este aproape, Avea In vedere Dumnezeu o zi cand Il v-a trimite pe Fiul sau pe pamant sa aduca aceasta jerfa care e a Lui, a Domnului. Domnul va fi pus pe altar (Cruce) ca acolo sa se termine cu pacatele care-i condamna pe cei pentru care El venise. Adica, pentru cei pe care Dumnezeu Tatal  Îi dadea Fiului ca Mireasa. Ioan 6;44.Iata dece citim cine asteapta pe Mire ca sa se reantoarca si sa-si ia Mireasa. Apocalipsa 22; 17. Şi Duhul şi Mireasazic: 20.Vino, Doamne Isuse! Personal îmi permit sa spun ca înteleg din aceste cuvinte ca Numai Duhul si Mireasa zic vino Doamne Isuse. Duhul care locuieste  în cei rascumparati si care acestia asa cum am mai spus fac parte din Mireasa slavita a Domnului Hristos fiind In ateptarea Intalniri cu Mirele. Poate se vor gasi si unii daca nu chiar cei mai multi care sustin contrariu cu privire la venirea Domnului Hristos. Fie vorba de  venirea Lui pentru prima data, sau, a doua venire.

Versetul se termina cu aceste cuvinte: Şi-a sfinţit oaspeţii. Cei care fac parte din aceasta Mireasa au fost sfintiti de Domnul Dumnezeu prin aceasta jerfa pregatita de El In Fiului Sau. Dece sunt numiti oaspeti? Pentruca pentru Cer ei sunt oaspeti. Viata pe care au trait-o a fost una pamanteasca. Acum a venit timpul sa participe la nunta ca oaspeti ai Cerului nu ai nunti. Asta pentru un timp. Pentruca Cerul si Pamantul va dispare. Si se vor cobora pe un Pamant nou unde vor locui Impreuna cu Mielul.Asa citim In Apocalipsa. Apocalipsa 21;2. Si sa nu uitam ca Insusi Domnul Isus pe pamant purta mai multe Indentitati. Ca Fiul omului, Mielul lui Dumnezeu Lumina lumi si altele. Nu poti sta la masa ne sfintit. Si sfintirea a fost facuta aici pe pamant Inainte de a ne Intalni pe norii cerului In trupuri de slava. 1 Ioan 3; 2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este. Spuneam cu alta ocazie ca, Cerul nu are nevoie de suflete ne sfintite, asa cum Inteleg  unii ca pot Intra In Cer prin ceia ce fac ei.Tefania, îndrăznesc să spun, ca vedea anticipat Nunta Mielului.

John Balarie

Los Angeles California!

__________________________

s u r s a

One thought on “Tăcere înaintea Domnului Dumnezeu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.