Adolescenții care se abțin de la sex sunt mai sănătoși decât cei care nu se abțin

Dragi adolescenţi – virginitatea este bună pentru voi!

sursa 

Studiile susțin încă  dată  pretențiile morale dătătoare de viață ale unei perspective creștine – pe care societatea de astăzi se pare că o neagă sau o ignoră în totalitate.

Tinerii care așteaptă până după nuntă au o șansă mai bună de a avea o căsnicie stabilă, împlinită și fericită – ca să nu mai menționăm faptul că ei nu mai au de ce să se îngrijoreze atunci de bolile cu transmitere sexuală și sarcinile neplanificate.

Eric Metaxas de la BreakPoint are o vorbă în această direcție care sună cam așa: ascultarea față de planul iubitor al Domnului pentru sexul limitat în cadrul căsniciei dintre un bărbat și o femeie aduce beneficii spirituale incalculabile în viețile noastre de creștini.

Doar că ceea ce nu prea am auzit noi de mult timp este ca guvernul să admită că activitatea sexuală din cadrul adolescenței are, să zicem așa, consecințe negative. Conform cu Centrul de Control și Prevenție al Bolilor (vom prescurta cu CCPB), tinerii care sunt virgini se situează mult mai sus în toate comportamentele legate de sănătate, comparat cu cei care sunt activi din punct de vedere sexual. Ce fel de comportamente? – o să întrebaţi. Lucruri de genul purtării centurii de siguranţă în maşinăevitarea abuzului de substanţe, a avea o dietă sănătoasă, mersul la doctor, exerciţiile fizice şi evitarea urcării într-o maşină a cărui şofer este beat.

În plus, în cadrul unei descoperiri că media este cu siguranţă cea care să îngroape sau să dispute lucrurile, în timp ce adolescenţii inactivi sexuali sunt cei mai sănătoşi, adolescenţii activi în relaţii homosexuale şi bisexuale sunt cei mai răi comparat cu cei din grupul lor care sunt activi sexual în relaţii heterosexuale.

CCPB transmite această concluzie blockbuster pe cât de sec şi de birocratic posibil: “Există diferenţe semnificante de sănătate”.

Glenn Stanton, directorul de studii în privinţa formării familiei de la Focus on the Family, documentează o parte din aceste disparităţi. Să privim doar la două dintre ele:

Continue reading  Crestinismtrait.blogspot.com

Advertisements

One thought on “Adolescenții care se abțin de la sex sunt mai sănătoși decât cei care nu se abțin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.