Secretul prosperității

 

“Apoi împăratul a înălțat pe Daniel… Daniel a rugat pe împărat să dea grija treburilor ținutului Babilonului în mâna lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego…”

Daniel 2:48-49

Secretul prosperității

Ce credincios minunat a fost Daniel: el a împărțit orice lucru cu tovarășii săi! Era ceva ceresc în caracterul lui. Cât de mici suntem noi în comparație cu astfel de oameni! Am fost chemați să ne bucurăm de plinătatea lucrurilor lui Dumnezeu și a împărți aceste binecuvântări cu alții în mod continuu.

Iată ceva deosebit de important! Daniel a fost un om al rugăciunii și al închinării, iar apoi, împărțind tot ce a primit cu frații săi, a prosperat. Aici se află secretul prosperității în viața omului credincios. Dacă am primit lumină asupra unor adevăruri, aceasta nu este numai pentru noi, ci și pentru alții. Nu suntem decât niște vase în care Dumnezeu a pus lumina, fie pe cea a Evangheliei, fie pe cea a adevărului despre Biserică, iar noi suntem responsabili să o dăm mai departe. Dacă nu folosim și nu transmitem mai departe adevărul pe care l-am primit, acesta își va pierde efectul chiar în propriile noastre suflete. Urmarea va fi că vom deveni uscați din punct de vedere spiritual.

Comportamentul lui Daniel este o ilustrare practică a învățăturii Mântuitorului: “Știți că domnitorii neamurilor domnesc peste ele, și mai marii lor le poruncesc cu stăpânire. Între voi să nu fie așa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru” (Matei 20.25,26).

Sursa: SĂMÂNȚA BUNĂ,  http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.