Trevin Wax: Ce are a face Satan cu moartea lui Whitney Houston?

«Harul comun al Lui Dumnezeu»   (Trevin Wax)

Este de neimaginat ceea ce mi-a fost dat să citesc, după moartea lui Whitney Houston, o fostă cântăreaţă celebră a lumii. Este vorba despre un comentariu scris de Trevin Wax, fost pastor, acum un blogger activ creştin care este şi scriitor de carte creştină şi care colaborează cu revista “Christianity Today”. Articolul lui se intitulează: “Ce are a face Satan cu moartea lui Whitney Houston?”
După el moartea lui Elvis Presley, Kurt Cobain (Nirvana), Amy Whinehouse şi acum Whitney Houston au fost lucrarea lui Satan. El se explică: “Cel rău nu doar urăşte când oamenii găsesc bucurie în Dumnezeu dar, de asemenea, el urăşte ca oamenii să găsească bucurie în darurile pe care le dă Dumnezeu. Vocea lui Whitney a fost un dar de la Dumnezeu şi un dar pentru lume, o manifestare a harului comun al lui Dumnezeu.” Trevin Wax continuă şi afirmă: “Când oamenii încep să urmărească căile prin care Dumnezeu aduce bucurie, ei, în final, vor ajunge la Dumnezeu, care este dătătorul acestor daruri… În clipa când vedem oameni în această lume a căror daruri ne inspiră să ne minunăm, noi de fapt vedem indicatoare care ne trimit la Dumnezeu care iubeşte lumea suficient de mult încât să ne copleşească cu darurile harului comun, chiar dacă cea mai mare expresie a dragostei Sale este în crucea plină de sânge a Fiului Său.” Apoi merge mai departe şi afirmă că, pentru a nu lăsa ca lumea să audă despre harul salvării lui Dumnezeu dar şi despre harul Său comun, Satan lucrează ca să distrugă “indicatoarele”, conducându-i pe oameni să risipească darurile bune date de sus. Şi continuă spunând că diavolul va încerca să ascundă cele mai puternice lumini ale harului comun. “De aceea, scrie el, vedem un şablon al păcatelor scandaloase, comportamente autodistructive care reduc la tăcere vocile de aur sau de ce luminile puternice ale harului comun apun înainte de vreme.”
          “Diavolul nu este satisfăcut cu faptul că îi ţine pe oameni în legăturile spirituale şi apoi îi trimite în iad, el vrea să diminueze chiar şi contribuţia pe care aceştia o primesc din harul comun care vine din ceea ce ne dă societatea”.
          El spune că poveşti ca ale lui Whitney sau ale altor mari şi celebri cântăreţi care au ajuns dependenţi de droguri şi alcool, dependenţe care i-au dus la moarte, nu sunt doar măsuri de precauţie care expun goliciunea bogăţiei şi succesului cât istorii care arată spre dorinţa lui Satan de a distruge toate vestigiile harului lui Dumnezeu.
Ceea ce face Trevin Wax este deosebit de periculos. Din ceea ce scrie putem înţelege că Elvis Presley, Kurt Cobain, Amy Whinehouse, Whitney Houston şi toată lista nesfârşită de vedete de muzică rock, pop, rap şi toate genurile, care au avut voci frumoase dar care au trăit şi au murit în totală neascultare şi rebeliune împotriva lui Dumnezeu ar fi fost, datorită talentelor lor, indicatoare către Dumnezeu, mijloace ale harului comun al lui Dumnezeu, dar reduse la tăcere de Satan pentru a limita acest har!
Există aici un concept pe care Trevin Wax îl tot repetă: “harul comun”. Am înţeles că acest “har comun” este tot de ceea ce oamenii se bucură în lumea aceasta, pe lângă harul special dat de Dumnezeu, al salvării prin Isus Hristos şi jertfa Lui. Nu vreau să polemizez în legătură cu acest concept, dar pot fi de acord cu ideea că tot ceea ce ne face nouă plăcere şi ne produce bucurie, ca oameni, este un har al lui Dumnezeu, deoarece păcatul produce multă plăcere celor ce nu sunt ai lui Dumnezeu. Aşa că eu nu cred că muzica lumii poate fi un har al lui Dumnezeu. Muzica făcută de oameni care au făcut pact cu Satan, care trăiesc în imoralitate şi desfrâu, care aduc blasfemii la adresa lui Dumnezeu, care sunt un model de viaţă stricat şi păcătos pentru miliarde de oameni, care prin viaţa lor dovedesc că nu au nimic din Dumnezeu, muzica făcută de aceştia nu este un har al lui Dumnezeu ci este o lucrare a lui Satan.
Vorbind despre Whitney Houston s-ar putea să o vedem fată cuminte pe lângă Lady Gaga, Madonna, Amy Whinehouse şi alţii. Dar ea a făcut parte din acelaşi sistem, din aceeaşi lume pervertită şi degradată aflată sub controlul lui Satan.
Cum poţi asocia nume ca şi Elvis Presley şi Kurt Cobain (Nirvana) cu harul lui Dumnezeu, chiar dacă, foarte vag, ai putea lăsa să se înţeleagă că Satan a pervertit darurile lor, ducându-le pe o direcţie greşită? Elvis Presley a fost un pionier al rock and roll-ului, această muzică drăcească care a dus în iad milioane de tineri îndemnându-i spre imoralitate şi desfrâu, iar despre Kurt Cobain ce să mai spun? Acesta s-a sinucis la vârsta de 27 de ani şi în timpul vieţii lui îi îndemna pe tinerii care îl ascultau să facă acelaşi lucru!
Nu mă mai mir acum deloc de faptul că enoriaşii şi păstorul din biserica din care a făcut parte cândva Whitney Houston consideră ca ceva normal ca aceasta să fie acum în rai, în bucuria cerului. Ce contează dacă a trăit cum a trăit, că a fost dependentă de droguri şi de alcool şi că a avut o viaţă aşa cum a avut şi că a cântat ceea ce a cântat? (Are o melodie a cărui titlu este “It’s Not Right But It’s Okay”- Nu este drept dar este în regulă). Vocea ei şi faptul că se considera credincioasă şi că încerca să citească Biblia atunci când se droga sunt suficiente motive pentru a ajunge în cer. În cer alături de Elvis Presley, Kurt Cobain, Michael Jackson, Amy Whinehouse şi mulţi alţi cântăreţi ai “harului comun” care au avut voci minunate dar care au murit înecaţi în alcool şi propria vomă sau sub influenţa drogurilor şi care au trăit în imoralitate şi desfrâu, batjocorindu-L pe Dumnezeu.
Trevin Wax, dacă înţeleg eu bine, spune că aceşti oameni au fost “indicatoare” înspre Dumnezeu şi tocmai de aceea Satan caută să îi distrugă! Şi de aceea vedem un “şablon al păcatelor scandaloase”, şablon prezent la toţi aceşti mari cântăreţi. Adică imoralitate, alcool, droguri, etc.
Ce să spunem atunci de apostolul Pavel şi de marii oameni ai lui Dumnezeu care au fost cu adevărat indicatoare ale lui Dumnezeu pentru cei pierduţi în păcat? A căzut Pavel în păcat şi patima beţiilor sau a curviei pentru că Satan s-a ridicat împotriva lui ca să-l oprească din mărturia lui? Au căzut ceilalţi apostoli? Evident că nu! Pentru că ce era în ei era mai tare decât cel din lume! Faptul că alţii cad azi nu este din cauză că Satan este tare ci din cauză că Dumnezeu nu este în ei, că ei aparţin lui Satan! Ce fel de Dumnezeu este acela care nu îi poate apăra pe cei ce sunt ai Lui? Le dă voci deosebite şi apoi îi lasă să fie biruiţi de Satan. Cine este în control: Satan sau Dumnezeu?

Continue reading Radiounison.ro

by Dan Bercian, Radio Unison Zalau

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.