CUM SA-TI ÎNVINGI NELINIȘTEA (2)

philippians-4-7-the-peace-of-god-green-copy1“Și pacea lui Dumnezeu … vă va păzi inimile”

(Filipeni 4:7)

Astăzi ne vom ocupa de încă trei pași pe care îi poți face pentru a-ți învinge neliniștea:

1) Fă o listă cu îngrijorările tale. Timp de o săptămână, fă o listă cu lucrurile care te îngrijorează cel mai mult. Copiii? Sănătatea? Banii? Căsnicia? Locul de muncă? Acestea nu sunt îngrijorări de-o clipă care apar si dispar repede. Acestea sunt lucruri care te fac să te îngrijorezi “de viața ta” (Matei 6:25), așadar începe să le treci în revistă. Întreabă-te câte dintre ele s-au transformat într-adevăr în realitate? Charles Spurgeon a spus: “Cele mai mari nenorociri nu se petrec niciodată, majoritatea nefericirilor noastre sunt doar închipuiri”.

2) Analizează îngrijorările. Vei detecta domenii recurente ale preocupării care pot deveni obsesii: ce cred oamenii despre tine; faptul că bolile de inimă, cancerul și boala Alzheimer se transmit în familie; teama că nu vei avea din ce trăi când vei îmbătrâni. Identifică fiecare teamă si roagă-te specific pentru ea.

3) Trăiește în prezent. Dumnezeu a promis că va împlini nevoile tale în fiecare zi, nu săptămânal sau anual. El iți va da ceea ce ai nevoie – când vei avea nevoie! “Să ne apropiem, deci, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:16). Iar autorul cântării spune așa: “O, suflete al meu așteaptă și nu te grăbi!

Credință ai in Dumnezeu, Chiar de azi ar zăbovi! El se va-ntoarce negreșit, Așa precum ne-a promis. In cazul în care cuvântul “îngrijorare” apare în vocabularul tău, acesta ar trebui să fie doar atunci când citezi Cuvântul lui Dumnezeu: (Filipeni 4:6-7) “Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu … vă va păzi inimile”.

CUM SA-TI ÎNVINGI NELINIȘTEA (3)

“Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele” (Matei 6:32)

lată încă doi pași prin care poți învinge neliniștea:

1) Cere ajutor. Pavel a scris: “de afară lupte, dinăuntru temeri. Dar Dumnezeu, care mângâie pe cei smeriți, ne-a mângâiat prin venirea lui Tit” (2 Corinteni 7:5-6). Tu nu ești singurul care trece prin așa ceva; și ceilalți se confruntă cu aceleași temeri. Când “spui cu voce tare” ce te neliniștește, tulburarea începe să-și piardă puterea. Nu uita: “Mai bine doi decât unul, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, și cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice! (Eclesiastul 4:9-10). împărtășește ceea ce simți cuiva de încredere și cere-i să se roage cu tine. Oamenii sunt mai doritori decât îți închipui să-ți dea o mână de ajutor. Mai puțină îngrijorare din partea ta înseamnă deseori mai multă fericire pentru ei.

2) Îndreaptă-ti atenția spre Dumnezeu, nu spre tine. Domnul Isus ne spune că vom avea liniște sufletească deoarece: “Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:32-33).

Dacă te afli in căutarea bogăției, îți vei face griji pentru fiecare bănuț.
Dacă te afli în căutarea sănătății, îți vei face griji pentru fiecare pată si umflătură.
Dacă te afli în căutarea popularității, vei fi obsedat de orice conflict.
Dacă te afli în căutarea siguranței, vei tresări la cel mai mic zgomot.
Dacă, însă, îți concentrezi fiecare zi în jurul împărăției lui Dumnezeu, “toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”.

Un poet anonim a scris:
“Spuse sturzul rândunelei:
Tare mi-ar plăcea să știu,
De ce oamenii sunt triști
și se-îngrijorează rău?.

Si-i răspunse rândunica:
Mă gândesc că n-au nimica…
N-au un Tată iubitor,
Să vegheze-asupra lor.
Și atunci în orice vreme,
Ei sunt triști, și au probleme!

Dar când oamenii-au aflat,
Sturzului i-au explicat.
Că rândunica s-a-nșelat,
în răspunsul ce l-a dat.
Căci Tatăl de Sus veghează,
Pe toți binecuvântează”
Amin!

___________________

Meditație  CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI  – coordonatori Bob & Debby Gass – www.fundatiaseer.ro, primită de la Lidia Miu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.